28. listopadu 2018 • 17:30

Pardubice mění v obraně: z Brna přichází Mikuš, končí Trončinský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský obránce Juraj Mikuš se stal novou posilou hokejistů Pardubic. Dynamo získalo devětadvacetiletého účastníka únorových olympijských her v Pchjončchangu a tří mistrovství světa na hostování z Komety Brno do 30. dubna 2020. Naopak kádr předposledního týmu extraligy opouští zadák Marek Trončinský.



"Příchod Juraje Mikuše je pro nás velké plus. Náš tým potřebuje posílit a Juraj je osvědčený hráč," uvedl v tiskové zprávě hlavní trenér Dynama Břetislav Kopřiva. Mikuš už dnes s Pardubicemi trénoval a nastoupí ve čtvrtek v Třinci. "První dojmy jsou veskrze dobré, jsem rád, že hned ve čtvrtek hrajeme v Třinci, nemohu se dočkat. V Brně mi to nevyšlo podle mých představ, nyní již vyhlížím novou pardubickou výzvu," prohlásil Mikuš.

Mikuš zamířil do Brna před touto sezonou po čtyřletém působení v pražské Spartě a v 17 zápasech za Kometu si připsal pět bodů za gól a čtyři asistence. Celkem má na kontě v extralize 249 utkání a 91 bodů (23+68).

"Skvěle bruslí i střílí, je slovenským reprezentantem. Přichází k nám opravdu kvalitní hráč," doplnil Kopřiva. Odchovanec Trenčína Mikuš má za sebou také působení v AHL v celku Toronto Marlies a v KHL v barvách Lva Praha.

Pardubice, které v extralize prohrály posledních šest zápasů, se naopak rozloučily s Trončinským. "V tuto chvíli řeší nabídky z jiných klubů. Děkujeme mu za jeho služby, pomohl nám zachránit extraligu a vloni i díky jeho produktivitě jsme dosáhli na šesté místo," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Pardubice - Zlín: Dovezeme vás do Chance ligy. Transparent pardubických fanoušků
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud