11. září 2019 • 13:38

Šok pro Pardubice. Locke skončil s hokejem dva dny před prvním kolem

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počítaly s ním, že bude plnit roli druhého centra za Robertem Kousalem. Jenže teď mají Pardubice problém. Dva dny před jejich prvním zápasem v Mladé Boleslavi jim Corey Locke oznámil, že končí kariéru. Místo posily má tak Dynamo najednou díru v sestavě. „Byla to pro mě překvapivá informace, počítali jsme s ním na pozici druhého centra i do přesilovek,“ přiznal Martin Sýkora.



Locke odehrál osm přípravných zápasů. Nezářil, ale v klubu doufali, že všechno rozbalí až v sezoně. „Po několika týdnech přemýšlení jsem se nakonec z rodinných důvodů rozhodl skončit s profesionálním hokejem. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem musel učinit. Během letní přípravy jsem si uvědomil, že bych nemohl Dynamu pomoci, tak jak jsem to dělal v jiných klubech během své kariéry,“ stojí v prohlášení kanadského útočníka, které uvedl klubový web.

Pětatřicetiletý centr dokázal být produktivní prakticky všude, kde zakotvil. Na farmě Ottawy zvládl i 86 bodů, do NHL se neprocpal hlavně kvůli nedůvěře v jeho menší postavu (175 cm). Takže od roku 2012 nastupoval převážně v Evropě. Vyšlo mu angažmá ve Finsku, v Německu a poslední tři sezony zářil v EBEL. S hokejem je ale konec. „Jsem přesvědčen, že mé rozhodnutí bude pozitivní pro klub i moji rodinu, plus poskytne příležitost jiným hráčům hrát za Dynamo,“ dodal Locke.

Pro Pardubice je to samozřejmě komplikace. První centr Robert Kousal měl mít v Lockem kvalitní alternaci. „Coreyho argumentům rozumím a přeji mu v jeho budoucím životě vše dobré. S nastalou situací samozřejmě budeme pracovat a věřím, že přivedeme adekvátní náhradu,“ pronesl pardubický generální ředitel Martin Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud