Adam Lacek
11. září 2019 • 10:43

Štěpánek bude v úvodu sezony chybět! Pardubice respektují trest z KHL

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží po klidné sezoně. Pardubice přes letní přestávku notně posílily, očekává se boj o postup do play off. Krátce před startem Tipsport extraligy ale přišla menší komplikace. Nová posila Jakub Štěpánek bude v úvodních třech kolech chybět. Dynamo chce dodržet disciplinární trest, který dostal v závěru minulého ročníku KHL. Pardubice vstoupí do sezony v pátek na ledě Mladé Boleslavi.



Štěpánek dostal pětizápasový distanc v závěru minulé základní části KHL za inzultaci rozhodčího. V utkání Slovanu Bratislava na ledě Rigy (0:5) začal běsnit poté, co byl vyloučen za hrubost, když odstrčil clonícího Brandona McMillana. V přerušené hře nejdříve inkasoval osobní trest za řeči a následně odpálil na ledě ležící zlomenou hokejku a trefil rozhodčího.

„Z trestu už si odseděl dva zápasy a zbývají mu tři, které odsedí během prvních tří kol extraligy,“ řekl pro pardubický web Jaromír Kverka, nový sportovní manažer Dynama.

VIDEO | Štěpánkův „blikanec“ v závěru základní části KHL

Pardubice chtějí mít jistotu. Výklad pravidel ohledně přenášení trestů z jedné soutěže do druhé totiž v hokeji není zcela jasný. „Oslovili jsme právníky i Český svaz ledního hokeje, ale nedostali jsme jednoznačnou odpověď. Proto jsme se rozhodli respektovat disciplinární komisi KHL,“ doplnil Kverka.

V pátek tak v brance začne Ondřej Kacetl, jasná jednička z poslední sezony. „Máme vyrovnanou brankářskou dvojici, tak v tom nevidím problém,“ uvedl Kverka. Záda by mu měl krýt 18letý junior Tomáš Vlk, protože Milan Klouček, dvojka z minulého ročníku, odešel na roční hostování do Českých Budějovic.

Štěpánek se do extraligového kolotoče zřejmě vrátí až příští neděli ve 4. kole, kdy Pardubice čeká pikantní východočeské derby proti Mountfieldu HK. „Je naší obrovskou výhodou, že máme dva kvalitní brankáře, kteří se zdravě poperou o post jedničky,“ věří Kverka.

DOTAZNÍK: Nejlepším střelcem prý bude zase Gulaš. Reakce útočníka: Já nevim
Video se připravuje ...

ANKETA před extraligou: Který stadion je nejméně oblíbený? Odpovídali Rolinek, Smoleňák nebo Zaťovič
Video se připravuje ...

Brankář Jakub Štěpánek posílil hokejisty Pardubic. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 naposledy působil v KHL ve Slovanu Bratislava.
Brankář Jakub Štěpánek posílil hokejisty Pardubic. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 naposledy působil v KHL ve Slovanu Bratislava.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud