Ondřej Kuchař
1. října 2019 • 04:40

Podivný konec esa z draftu. Proč Barker vydržel v Třinci tři tréninky?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro chřadnoucí obranu Třince to měla být velká posila. Cam Barker, bývalá trojka draftu NHL! Jenže z toho nakonec nic nebude. Rychle přišel, ještě rychleji se pakoval. Oficiální důvod? Naléhavé rodinné trable... Jenže skutečnost byla jiná. Co za rychlým koncem 33letého kanadského beka bylo, si přečtěte v placené části článku iSport Premium.



Krok sportovního ředitele Ocelářů Jana Peterka byla naprosto pochopitelný. Měl pět zraněných obránců. Viděl, že mladíky vzniklé díry vzadu těžko zalátá. A tak dal na doporučení Tomáše Kundrátka, toho času jednoho ze zraněných beků, a podepsal smlouvu s Camem Barkerem. Oba zadáci spolu hráli před třemi lety za bratislavský Slovan.

„Dostali jsme na Cama tip, ve své kariéře získal skvělé zkušenosti, dlouho hrál v NHL, pak v KHL, ve Švýcarsku nebo ve Finsku. Navíc disponuje výbornými fyzickými parametry a věříme, že nám ve složitém období pomůže,“ radoval se z nového přírůstku Peterek.

Stejně jako stavitel třineckého týmu si před rokem mnul ruce z angažování Barkera i manažer Ilvesu Tampere Risto Jalo. „Jsem nadšený, že jsme do obrany získali takhle tvrdého chlapa. Umí hrát dopředu i dozadu, navíc jistě pozvedne naši přesilovku.“ Nepozvedl. V sedmi utkáních získal jediný bod, k tomu zapsal tři minusové body a z Finska se po měsíci pakoval. Na vině však prý bylo hlavně zranění. Barker dokonce musel podstoupit operaci.

Ještě mnohem rychlejší konec ale nabralo jeho působení v Česku. Celé čtyři dny byl hráčem Třince. Stihl tři tréninky. Zápas žádný. Oficiální zdůvodnění ze strany klubu: „Z naléhavých rodinných důvodů se musel vrátit domů do Kanady.“

Divil jsem se, proč ho berou, říká novinář

Zdroje deníku Sport ale mluví jinak. Trojka draftu NHL z roku 2004 prý přijela

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud