28. listopadu 2019 • 14:51

Polanský pyká za faul na Buchtu, nezahraje si dva zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký útočník Jiří Polanský přijde o dva zápasy v hokejové extralize. Byl potrestán za faul kolenem na Lukáše Buchtu v úterním utkání proti Zlínu. Deset procent z měsíčního platu za filmování zaplatí karlovarský útočník Adam Raška. O trestech rozhodl předseda disciplinární komise nejvyšší soutěže Viktor Ujčík.



Sedmatřicetiletý Polanský zasáhl Buchtu dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby ve středu kluziště. Od sudích inkasoval dvouminutový trest za podražení, takže mohl zasáhnout i do samostatných nájezdů. Přestože skóroval, z výhry 5:4 se nakonec radovali hosté.

Ujčík ale po prostudování videozáznamu zákrok překvalifikoval na faul kolenem. Přihlédl k tomu, že hráč se ho dopustil ve vysoké nájezdové rychlosti s vysokou intenzitou a bez snahy o zahrání kotouče. Zohlednil ale rovněž, že Polanský nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Buchta neutrpěl žádné zranění.

Raška v závěru první třetiny úterního zápasu mezi Litvínovem a Karlovými Vary nafilmoval pád po souboji s Viktorem Hüblem. Oba následně zamířili na trestnou lavici, Raška za simulování a Hübl za hákování. "Zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče k tomu, aby jeho následky zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích," uvedl Ujčík.

SESTŘIH: Třinec - Zlín 4:5sn. Berani dokonali obrat v nájezdech, rozhodl Claireaux
Video se připravuje ...

Třinec - Zlín: Buchta vrátil svou první extraligovou trefou Berany na kontakt, 4:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud