11. prosince 2019 • 09:18

Trenérem Vítkovic zůstane Trličík. Hadamczik i Vůjtek odmítli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligové Vítkovice potvrdily složení svého trenérského týmu. Hlavním koučem zůstává Mojmír Trličík, který mužstvo dovedl k výhře nad Mountfieldem HK, asistenty mu budou Rostislav Klesla a nově také Ladislav Svozil.



Majitel klubu Aleš Pavlík jednal i s dalšími adepty na uvolněný post, ale nakonec se rozhodl pro Trličíka. „Řešili jsme všechny možné varianty a nakonec jsme vyhodnotili jako nejideálnější ponechat jako hlavního trenéra Mojmíra Trličíka,“ uvedl Pavlík na klubovém webu s tím, že možnost trénovat Vítkovice odmítli například Alois Hadamczik a Vladimír Vůjtek.

Hadamczik mohl vedle pozice trenéra převzít i roli generálního manažera, což ze zdravotních důvodů odmítl. „Nedávno prodělal operaci ramene. Ale domluvili jsme se na spolupráci na úrovni poradce a konzultanta. Takže Alois Hadamczik zůstává s námi v kontaktu a bude nápomocen jak svými trenérskými, tak manažerskými schopnostmi,“ řekl Pavlík, který dnes potvrdil, že Petr v klubu skončil i jako generální manažer.

Vůjtek, který stejně jako Hadamczik v minulosti ve Vítkovicích působil, nabídku odmítl s ohledem na svůj věk. „Přiznal, že se ve svém věku na trénování necítí, ale v každém případě bude klubu i novým trenérům k dispozici v roli konzultanta, jak tomu bylo doposud,“ uvedl šéf klubu k jednání s dvaasedmdesátiletým koučem, jenž v minulosti několikrát uvedl, že trénovat už nebude.

Další volbou tak byl Trličík, jenž v klubu působí i jako šéftrenér akademie a byl rovněž trenérem juniorů. „Mojmír Trličík má dlouhou praxi s trénováním mládeže i v mužské extralize, před časem s podceňovaným kádrem dokázal dojít až do finále, což je pro Vítkovice dosud poslední získaný cenný kov. Jeho odborné trenérské znalosti jsou na vysoké úrovni a má zkušenosti i s bojem o záchranu,“ řekl Pavlík.

Pětapadesátiletý Trličík dovedl vítkovický tým do finále v sezoně 2011/12. „Předně jsem velice rád, že jsem dostal důvěru, a i když vím, že nás čeká hromada hodně těžké práce a opravdu nesnadné období, nepřemýšlel jsem prakticky ani vteřinu a nabídku vést opět A-mužstvo jsem přijal,“ uvedl Trličík, jenž si vybral za asistenty Kleslu a Svozila.

„S Rosťou jsme vedli už tým v Hradci Králové a byl jsem velice mile překvapen jeho přístupem a snahou přenést zkušenosti z nedávno ukončené hráčské kariéry do trenérské pozice. Přítomnost Ládi Svozila v trenérském štábu jsem si dal také jako jeden z požadavků, protože on sám má za sebou bohatou trenérskou praxi a zažil i krizové sezony,“ vysvětlil Trličík, který s jedenašedesátiletým Svozilem v minulosti již spolupracoval.

Šéf ostravského klubu odvolal Petra i asistenta Pavla Trnku po pátečním debaklu 1:9 v Karlových Varech, který byl pro tým šestým nezdarem v řadě. V neděli poté Vítkovice již pod vedením Trličíka a Klesly vyhrály v Hradci Králové 2:0, v tabulce extraligy ale zůstaly předposlední.

Nově složený realizační tým zažije premiéru na vítkovické střídačce ve středu 18. prosince v domácím zápase proti Olomouci. Následně čeká tým sedm zápasů v řadě na kluzištích soupeřů, v Ostravar aréně se totiž bude konat juniorské mistrovství světa.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud