Michal Koštuřík
21. prosince 2019 • 04:55

Nikdo nesestoupí! Kluby v extralize dohodly revoluci, co vítěz první ligy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bomba je odjištěna a brzy vybouchne! Už v lednu na mimořádné valné hromadě APK. Tam dostanou kluby volnou ruku ke správě extraligy. Jejich první krok je jasný. Uzavření extraligy už pro tuhle sezonu! „Je to domluvené, letos nikdo sestupovat nebude,“ shodlo se několik dobře informovaných zdrojů. Jedním z vyjednavačů, kteří stojí za interní dohodou, je kladenský majitel Jaromír Jágr. V zamčené části článku najdete podrobnosti dohody i plán, co bude s vítězem první ligy, a anketu s experty - změny hodnotí Radek Duda, Milan Antoš, Miroslav Fryčer a David Moravec.



V Pardubicích by měli nakoupit bednu šampaňského. Možná už ji chladí v lednici na zimáku. A také ve Zlíně, ve Vítkovicích, v Olomouci, v Litvínově, v Kladně... Sestupový meč na jaře nikomu hlavu nesetne.

Takhle se to v zákulisí v předchozích dnech upeklo. Deník Sport už o plánu extraligových bossů informoval na konci listopadu. Zbývá si jen odhlasovat převzetí soutěže do rukou klubů, což bude po Novém roce formalita. Na tomhle nic neztroskotá.

Zatím je to pořád tajná informace, s níž v tuhle chvíli nikdo neodhodlá vyjít ven. Nicméně je téměř jisté, že k zásadním změnám v soutěžním řádu opravdu dojde. A to během rozjetého ročníku. Razantní aktivitu klubů, které jsou svolné k okamžitému uzavření extraligy, už posvětil i předseda svazu Tomáš Král.

Naplánovaný je i vývoj počtu účastníků

„Zpočátku se na to moc netvářil. Hlavně řešil, jak se to vysvětlí veřejnosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud