Michal Koštuřík
26. listopadu 2019 • 15:55

Převrat v extralize, kluby přebírají vedení! Uzavřít hned, pak rozšířit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několikaletá snaha extraligových klubů o to, aby si nejvyšší soutěž řídily samy, skončí úspěchem. Tento týden si má elita odhlasovat, že bude o své živnosti rozhodovat prostřednictvím Asociace profesionálních klubů (APK) a nikoliv v rámci svazových struktur. Co to přinese? Je vize, že nejpozději od příští sezony bude soutěž uzavřena. Podle informací Sportu se dokonce může stát, že se změní herní řád ještě pro tento ročník a poslední tým přímo nesestoupí!



Už to nejsou jen řeči, touhy. Přikročilo se k činům. „Záměry o převzetí řízení extraligy jsou už ze strany klubů odsouhlasené,“ potvrdil Sportu Prokop Beneš, klubový právník mistrovského Třince a viceprezident APK. „Řeší se praktické věci, aby mohla být se svazem uzavřena dohoda o pověření řízením. Musíme dát garance, že ELH bude nadále kvalitní soutěž, o což musí jít oběma stranám v první řadě.“

Svazová vrchnost v čele s Tomášem Králem s odkloněním klubů do APK souhlasí. „Jednání v této záležitosti jsou nejdále, co kdy byla,“ potvrdil jeden z členů výkonného výboru.

Jeden hlas k okamžitému uzavření

„Bylo podepsáno memorandum, které s tím počítá. Jeho součástí je, že si svaz prozatím ponechá rozhodovací pravomoci

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud