Květoslav Šimek
19. března 2020 • 10:55

Posila pro Vítkovice. Šimíček se vrací z Třince, jako šéf složí tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Šimíček bude novým sportovním šéfem hokejových Vítkovic. Bývalý elitní útočník, mistr světa z roku 1999, který s ostravským klubem vybojoval tři extraligové medaile (stříbro 1993 a 1997, bronz 1998) bude mít na starosti skladbu kádru. Do rodného klubu se vrací z Třince, kde poslední roky působil jako trenér mládeže.



„Pozice sportovního ředitele bude nejvyšší pozicí ve sportovní hierarchii našeho klubu,“ říká pro vítkovický web šéf klubu Aleš Pavlík. „Jedná se o přímého nadřízeného trenérů, hlavní náplní práce bude řídit sportovní chod klubu, v rámci rozpočtu vytipovávat hráče pro A-mužstvo, vést jednání s hráči i agenty, jednoduše skladba mužstva tak, aby bylo s ohledem na finanční možnosti co nejlepší po všech stránkách.“

Skladbu kádru bude Šimíček pochopitelně konzultovat s trenéry a Pavlíkem. „Jedná se o čistě sportovní pozici, shánění finančních prostředků či oslovování partnerů do kompetencí sportovního ředitele nepatří,“ upřesnil Pavlík.

Roman Šimíček v exhibici vítězů z Nagana a mistrů světa z let 1999 - 2001
Roman Šimíček v exhibici vítězů z Nagana a mistrů světa z let 1999 - 2001

Oficiální trenérské složení zatím oznámeno není, nicméně se předpokládá, že by tým měli dál vést Mojmír Trličík a Rostislav Klesla, kteří ho zachránili mezi elitou. Šimíček ze sportovního pohledu převezme roli generálního manažera, ve které v minulé sezoně skončil Jakub Petr.

„Roman má bohaté hokejové zkušenosti jako hráč, ale i jako trenér a má díky tomu výborné kontakty a styky i ze současnosti,“ vysvětluje volbu Pavlík. „V hokejovém prostředí se velice dobře orientuje. Není to nějaká nahodilá varianta, narychlo uskutečněná. Delší dobru pracujeme na obměně a zkvalitnění všech úrovní našeho klubu tak, abychom byli od další sezony opět konkurenceschopní a úspěšní. Aktuální těžká situace u nás v Česku a v celém světě nám v tom nemůže zabránit.“

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud