Miroslav Horák
18. března 2020 • 14:00

Jména, která opustí Hradec. Smlouvy jsou zralé na změnu, míní Smoleňák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prázdné tribuny, zavřené stadiony, akutní problémy hokejových mecenášů a velké díry na kontech klubů. Tipsport extraliga řeší následky uskřípnutého play off a nulového výtěžku z návštěvnosti. Hráčské pohyby směrem ven budou podle všeho extrémní a s tím související snahy o úpravu mezd na leckterých adresách. V Hradci Králové tomu věnují silnou pozornost a první výsledky už jsou vidět. Jak v úterý informoval deník Sport, klub v první vlně opustí pět hráčů. Uvnitř článku najdete jejich jména.



Jde o hokejisty, na něž Mountfield vztáhl bod smlouvy, podle nějž je smí propustit v případě zásahu vyšší moci. A to ihned. Spolumajitel klubu Miroslav Schön označil výpovědi k datu ukončení sezony jako nutné opatření. „Ano, využili jsme té možnosti, a to u hráčů, kteří u nás stejně končili. Těm jsme ke dni, kdy bylo rozhodnuto o zrušení sezony, vypověděli smlouvu. Neříkám, že na to jsem pyšný, ale my v této chvíli bojujeme o ekonomické přežití. Aby to klub zvládl. Není bohužel možné, aby dopad opatření nesla pouze jedna strana,“ popsal Schön. „Se zbytkem týmu jednáme a chceme to celé řešit vzájemnou dohodou bez toho, aby vznikla zlá krev.“

Jak na vše reaguje hradecká kabina? „Je to strašně nepříjemná a složitá záležitost. V prvé řadě je třeba říct, že by nikoho v životě nenapadlo, že tento způsob zásahu vyšší moci může přijít. A že to přijde po celém světě,“ popsal pro iSport.cz kapitán týmu Radek Smoleňák.

Hráči napříč extraligou se zabývají inkriminovaným bodem kontraktu, který jde nyní proti nim.

V kolika případech a kde všude, se zatím neví. Ovšem těžko se domnívat, že jej využije pouze

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud