Martin Pešout
30. března 2020 • 19:37

TOP 5 extraligových nájezdů: otočky, finty i legendární Kysela

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté svou kreativitu a dovednosti mohou ukázat při samostatných nájezdech. A v české extralize bychom našli celou řadu skvěle provedených. Při pohledu do nedávné minulosti jsme vybrali pět nejzajímavějších.



V posledním kole základní části sezony 2013-2014 při penaltovém rozstřelu předvedl geniální zadovku liberecký Tomáš Filippi. Netradičním řešením rozhodil zlínského brankáře Luboše Horčičku a pohodlně skóroval. 

V hitparádě nemůže chybět ani unikátní nájezdová otočka tehdy zlínského zadáka Petra Zámorského, kterou předvedl na začátku ledna 2014. Patrně se inspiroval Švédem Linusem Klasenem. Ten nedlouho předtím vyzkoušel stejnou fintu proti českému týmu v rámci moskevského Channel One Cupu.

Už před Zámorským podobnou kulišárnu ukázal třinecký Jiří Polanský. Ten ve čtvrtfinále play-off sezony 2007-2008 vstřelil při rozhodujícím rozstřelu proti Slavii pozoruhodnou branku, o jejíž platnosti se pak ještě dlouho diskutovalo. Jeho filigránská otočka zaskočila Adama Svobodu. Pražané mohutně protestovali, protože při nájezdu musí být puk neustále v pohybu směrem k brance a hráč se s ním nesmí vrátit dozadu. 

Nájezdovým přeborníkem ve své hráčské kariéře býval Jaroslav Bednář. V rukávu měl spoustu netradičních zakončení a v říjnu 2013 se proti Karlovým Varům rozhodl pro florbalové provedení, které občas zkoušel i Vladimír Růžička mladší. Na Bednářovo zpomalení a rychlé zamíchání s pukem tehdy nestačil brankář Závorka.

Neuvěřitelnou kličku a ještě v tak důležitém okamžiku předvedl ve čtvrtfinále play-off 2001 Robert Kysela. Jeho neotřelý trik onehdá zmrazil gólmana Sparty Petra Břízu. Postupem času do té doby revoluční parádička zevšedněla a například v NHL podobný kousek provedla česká trojice Marek Malík, Tomáš Hertl a David Pastrňák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud