4. května 2020 • 15:10

Překvapení v Boleslavi! Vrbata končí, novým ředitelem se stal Nedorost

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké překvapení v hokejové extralize! Radim Vrbata v pondělí skončil na pozici sportovního ředitele Mladé Boleslavi. Post nově zaujal jeho dosavadní asistent Václav Nedorost. Bývalý útočník nicméně z klubu neodchází úplně, sportovní kroky bude nadále s vedením konzultovat.



Vrbata za rok a půl ve funkci výrazně v Mladé Bolelavi pomohl, nastavil správný řád. V uplynulém ročníku skončil tým z města automobilů po základní části na čtvrtém místě, což je dosavadní nejlepší výsledek v historii.

Podle klubu však jeho stažení z managementu bylo plánováno. „Už když Radim nastupoval, panovala dohoda, že zajede u A mužstva i mládeže nový systém a posléze se stáhne do ústraní,“ vysvětlil odchod majitel Jan Plachý na klubovém webu.

Co si o konci Radima Vrbaty myslíte vy? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

„Má tři malé děti, má i své další povinnosti a aktivity, kterým se chce věnovat. Chápu ho, u hokeje je celý život a asi je logické, že chce dělat i jiné věci,“ doplnil Plachý.

Pozici sportovního ředitele, na kterou Vrbata nastoupil teprve loni v lednu, nově přebírá Václav Nedorost, dosavadní asistent. Bývalý dlouholetý útočník Arizony nicméně s klubem nadále zůstane v kontaktu.

„Neznamená to, že odchází úplně. Stále bude dohlížet a konzultovat sportovní chod klubu, ale nebude dělat denní operativu s týmem, trenéry a agenty, to všechno přechází na Václava Nedorosta,“ uvedl Plachý. „Z mého pohledu je to spíš kosmetická věc a beru to tak, že se nic zásadního nemění. Stále budeme všechny sportovní kroky konzultovat ve skupině, ve které bude mít Radim důležité slovo.“

Radim Vrbata nastoupil na pozici sportovního ředitele Mladé Boleslavi v lednu 2019
Radim Vrbata nastoupil na pozici sportovního ředitele Mladé Boleslavi v lednu 2019

Ke svému odchodu se na webu Mladé Boleslavi vyjádřil i sám Vrbata. „Není v tom žádná senzace. Takový byl plán a dohoda s majitelem klubu Honzou Plachým. Už když jsem do funkce nastupoval, zdůrazňoval jsem, že jde o dočasné řešení, a že zatím nemám žádné funkcionářské ambice,“ vysvětlil stáhnutí z funkce.

„Z mé strany šlo čistě o pomoc rodnému klubu, o snahu nastavit věci tak, jak si myslím, že by mohly a měly fungovat. Hlavním důvodem mého odchodu jsou rodinné záležitosti a taky moje další mimohokejové aktivity, kterým se chci v současnosti věnovat,“ dodal Vrbata na závěr.

Vrbata opouští pozici sportovního ředitele Mladé Boleslavi, vystřídá ho Nedorost. A co řekl o uzavření extraligy?
Video se připravuje ...

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, pondělí 4. května 2020 Titulní strana deníku Sport, pondělí 4. května 2020Foto Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud