Adam Lacek
18. června 2020 • 17:25

Před lety rivalové, teď partneři. Mladá Boleslav spojila síly s Ústím

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav se dohodla na vzájemné spolupráci s Ústím nad Labem. Jde o pikantní událost, jelikož oba týmy ještě před deseti lety byly velkými rivaly, když hned třikrát proti sobě nastoupily v baráži o Tipsport extraligu. Od té doby se nicméně jejich cesty hodně změnily. Zatímco klub z města automobilů se postupem času trvale zabydlel v nejvyšší soutěži, Slovan začal vymetat prvoligový suterén.



V minulé sezoně spolupracovalo Ústí s Kladnem. Dokonce se mluvilo o možném startu Jaromíra Jágra v dresu Slovanu. Po pádu Rytířů se severočeský klub dohodl s Mladou Boleslaví. „Jsme rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci s Mladou Boleslaví. Věříme, že spolupráce bude pro oba kluby prospěšná a bude probíhat v delším časovém horizontu,“ uvedl pro klubový web Jan Čaloun, sportovní jednatel Ústí.

Ještě před pár lety přitom oba kluby soupeřily o účast v extralize. Staly se velkými rivaly, tábory fanoušků se rozhodně neměly v lásce. V prvoligových časech mělo navrch Ústí, pak se role změnily. Hned třikrát se v letech 2008, 2009 a 2011 utkaly v baráži o extraligu, pokaždé slavila Boleslav. V posledním zápolení došlo na památnou bitku Borise Žabky se Zbyňkem Skleničkou mezi střídačkami.

Co říkáte na pikantní dohodu mezi tehdejšími rivaly? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Následně se nůžky mezi oběma kluby rozevřely. Zatímco Bruslaři se zabydlely mezi českou elitou a v příští sezoně načnou už jedenáctý extraligový ročník, Ústí zapadlo do finančních problémů a vymetá prvoligový suterén. V poslední sezoně skončil Slovan až na 14. místě.

A jelikož Chance ligu bude v nadcházejícím ročníku hrát 19 týmů a sestupovat můžou rovnou čtyři, potřebuje Ústí pomoci se záchranou. „Jsme rádi, že jsme s vedením ústeckého klubu našli společnou řeč, a že se nám podařilo domluvit se na podobě této spolupráce,“ řekl boleslavský GM Jan Tůma pro klubový web.

Z Boleslavi do Ústí chodili mladší hráči už v předešlých sezonách. V té poslední za Slovan naskočili například brankář Jan Růžička, obránce Karel Klikorka či útočníci Petr Maršoun, Vladislav Houška a Jan Grim. Teď by se měl počet hráčů ještě navýšit.

„Jedná se o spolupráci, v rámci které půjde o případné výměny hráčů oběma směry. Hlavní podstatou jsou zápasová vytížení hráčů, možnost mladších hokejistů vyzkoušet si dospělácky hokej a také zajištění širšího kádru, pokud by se například někdo zranil,“ vysvětlil Václav Nedorost, po odchodu Radima Vrbaty nový sportovní ředitel BK.

Kde bude Ústí určitě potřebovat pomoct, je brankoviště. Aktuálně má na soupisce jen nezkušeného Petra Hamalčíka. Boleslav má naopak gólmany hned čtyři – Gašpera Krošelje, Jana Růžičku, Marka Schwarze a Radka Haase. Dá se očekávat, že poslední jmenovaný odchytá za Slovan podstatnou část sezony, udržovat zápasový rytmus bude potřebovat i Schwarz, který by měl v Boleslavi dělat trojku.

A kdo ví, třeba se do Mladé Boleslavi v průběhu sezony bude stěhovat veterán Michal Trávníček…

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Lukáš Pabiška zažil v Mladé Boleslavi celkem pět baráží v řadě (2010-2014)
Lukáš Pabiška zažil v Mladé Boleslavi celkem pět baráží v řadě (2010-2014)

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Deník Sport, titulní strana Deník Sport, titulní stranaFoto Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud