10. srpna 2020 • 15:50

Plekanec nečekaně končí v Kometě! Vážné osobní důvody, vysvětlil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Tomáš Plekanec v nové sezoně už nebude hrát za brněnskou Kometu. S klubem se dohodl na ukončení spolupráce. „Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale měl jsem pro to vážné osobní důvody,“ uvedl pro web Komety. Více pak vysvětlil na sociálních sítích.



Plekanec v Brně odehrál 66 extraligových zápasů s bilancí 13 gólů a 27 asistencí. Teď však spolupráce končí.

„S Tomášem jsme situaci probírali už delší dobu, jeho rozhodnutí naprosto chápu. Jsou situace v životě, kdy je rodina naprostou prioritou. Samozřejmě mě to hrozně mrzí, protože tak špičkového centra těžko budeme nahrazovat, ale jeho rozhodnutí respektuju,“ řekl majitel klubu Libor Zábranský.

Sám zkušený sedmatřicetiletý útočník situaci více objasnil na svém Instagramu.

„Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa,“ začal obsáhlé vyjádření.

Jenže... „Nic nestálo v cestě, bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom ji s celou rodinou byli na blízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno,“ napsal Plekanec.

O další hokejové budoucnosti zatím nemá jasno. „Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál se rozhodne v dalších týdnech,“ uzavřel.

Tomáš Plekanec, Stanislav Svozil a další se radují s brankářem Karlem Vejmelkou
Tomáš Plekanec, Stanislav Svozil a další se radují s brankářem Karlem Vejmelkou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
10
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud