Michal Koštuřík
4. srpna 2020 • 21:27

Smutná aréna v Brně: bubeník i posily v akci. A Kometa nedala ani gól

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzduch pročištěný deštěm, osmnáct stupňů a venku skoro ani noha. Žádné obvyklé srocení davů, hučící hloučky v dresech a s pivem v ruce. V úterý vpodvečer před DRFG arénou postávala těsně před prvním duelem Generali Česká Cupem jen hrstka fanoušků. Na stadion se dostala tisícovka nejrychlejších, kteří v předprodeji investovali 350 korun na to, aby po pěti měsících viděli naživo (v rouškách) své miláčky z Komety proti Pardubicím. O unikátní zážitek rozhodně nešlo, domácí padli 0:2. „Je to hodně netradiční a pro mě smutné, když je v aréně pár diváků,“ okomentoval asistent Kamil Pokorný dopady koronavirové krize.



Na přáteláky chodí v Brně běžně několik tisíc lidí, tentokrát byla hala téměř prázdná. Chmurné časy drsně dopadly i na hokej, který hledá způsoby, jak rozjet sezonu. Pohár je testovacím turnajem.

Pár věcí fungovalo jako jindy. Moderátor, kostka nad ledem i bubeník v rožku. Několik příznivců se vytrvale staralo o atmosféru, takže to zase nebylo úplně pantomimické divadlo.

Na obou stranách scházelo pár klíčových es. Hosté nepřivezli zkušené Kantora, Zacharčuka, Linharta, Vondrku, Nakládala, Kousala a Tybora. Kometa pošetřila zadáka Michala Gulašiho, kapitána Martina Zaťoviče a snajpra Petera Muellera, který teprve na konci minulého týdne dorazil z Ameriky a po negativních testech se ve středu zapojí do tréninku. V karanténě zůstává po soustředění reprezentace U-20 bek Stanislav Svozil, žádné příznaky nicméně nemá. Pobyt v izolaci mu skončí desátého srpna. „První test pozitivní neměl, ale potom ještě půjde na kontrolní,“ informoval Pokorný.

V akci byly naopak posily Schneider, Freibergs, Zábranský junior, Šoustal a navrátilec z Varů Mikyska. V elitní lajně s Holíkem zaskočili právě rakouský střelec Peter Schneider a nalevo Tomáš Vincour. „Minulé pondělí a v úterý jsme ztratili dva tréninky, takže jsme vložili nedělní. Dlouho se nehrálo a na hráčích je vidět, že mají chuť. Na tréninku vidíme elán,“ podotkl asistent Radek Bělohlav, jenž stál na střídačce s kolegy Jiřím Horáčkem a Pokorným. „Head coach“ Libor Zábranský sleduje přípravu z tribuny, do přímého dění v této fázi příliš nezasahuje.

K zápasu si ale své jistě řekne. Jeho soubor si nechal dát ve druhé třetině lehký gól hned po vhazování a poté se ještě trefil v přesilovce od modré čáry Juraj Mikuš. „Kluci bojovali, hráli s nasazením. Máme za sebou pět tréninků. Výkon byl syrový, hodně nám odskakovaly puky. Věřím, že se to postupem času bude zvedat,“ poznamenal Pokorný.

Sparta trénuje na ledě už i s Horákem. Bude na něj spoléhat. Koho chce do lajny?
Video se připravuje ...

Jágrova motivace: Winter Classic ve Špindlu, hrát v padesáti a postup do extraligy
Video se připravuje ...

Tělo řeklo dost, Martin Erat ukončil kariéru. Zářil v NHL i za Kometu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud