3. září 2020 • 15:15

Generali Česká Cup: žádná semifinále, o pohár si zahrají Pardubice s Třincem

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinálové série Poháru Generali České pojišťovny se kvůli výskytu nákazy koronavirem v týmech hokejistů Plzně a Liberce neuskuteční. Hrát se bude rovnou finále mezi Pardubicemi a Třincem. Dynamo změří s Oceláři síly ve dvou duelech, jak bylo původně plánováno. O rozhodnutí vedení soutěže informoval svaz v tiskové zprávě.



Všichni čtyři účastníci semifinále s uvedeným postupem, jenž souvisí vedle karanténních opatření s programem domácí nejvyšší soutěže, souhlasili. Extraliga má začít dvěma zápasy úvodního kola ve čtvrtek 17. září, dalších pět utkání je na programu o den později.

"Uvažovali jsme i o jiných řešeních, ale vyhlášená karanténní opatření je neumožňují. Proto jsme zvolili model, který umožní soutěž dohrát tak, aby nezasahovala do programu extraligy," uvedl ředitel soutěže Josef Řezníček.

"V každém případě chci ocenit nasazení, s nímž kluby k letní novince přistoupily. Všichni účastníci se shodují v tom, že pohárová utkání mají výrazně vyšší náboj, atraktivitu i kvalitu než běžné přípravné zápasy," doplnil Řezníček.

První finálové utkání se odehraje ve středu 9. září od 18:20 v Třinci a přímý přenos z něj odvysílá ČT sport. Odveta se bude hrát v sobotu 12. září v Pardubicích s úvodním buly v 15:30. V přímém přenosu ji bude možné sledovat na O2 TV.

Původně se měla hrát úvodní semifinále v úterý 1. září, den předtím ale informovali o problémech s nákazou Západočeši, kteří se měli utkat s Třincem, a později rovněž Bílí Tygři, jejichž soupeřem byli hokejisté Pardubic. Zápasy byly s vidinou nejistého osudu odloženy.

V den plánovaného prvního souboje pak plzeňský klub oznámil, že 28 jeho hráčů, členů realizačního týmu a dalších zaměstnanců mělo pozitivní test na koronavirus. Liberec potvrdil šest osob s nemocí covid-19.

Kvůli epidemii covidu-19 v klubu musely minulý týden přerušit přípravu na sezonu České Budějovice. Extraligový nováček měl v pátek podobně jako Plzeň 28 případů nákazy. Motor plánuje návrat k tréninku v polovině příštího týdne.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud