Jan Denemark
3. prosince 2020 • 04:50

Nejmenší hráči v extralize: talent Komety, lup Mladé Boleslavi i Pech

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Holík, Petr Kodýtek či Lukáš Pech patří k nejmenším hráčům v Tipsport extralizePetr Holík, Petr Kodýtek či Lukáš Pech patří k nejmenším hráčům v Tipsport extralizeFOTO: Koláž iSport.cz

    Jsou malí, ale šikovní. A dokazují, že i přes nevýhodu ve výšce umí prorazit jinak. V Tipsport extralize nalezneme jen jednoho hráče, který měří pod 170 cm. Plzeňský útočník Petr Kodýtek, o kterém si více můžete přečíst v sekci iSport Premium, patří v aktuální sezoně k tahounům Plzně. V 16 zápasech nasbíral devět bodů (6+3). Menší hráči jsou oporami i ve Spartě, Kometě Brno či Mladé Boleslavi. Podívejte se na jejich přehled.

  • Lukáš Pech

    útočník
    Sparta
    172 cm
    18 zápasů
    2+9

    Zatímco v kabině pražského týmu se v posledních letech dělo jedno zemětřesení za druhým, drobný forvard zůstává. Už osmou sezonu. A rozhodně to nevypadá, že by se na tom v nejbližších chvílích mělo cokoliv měnit. I v sedmatřiceti letech je mistr extraligy z roku 2009 pořád platný. A jak. Jeho dlouhá hokejka pořád přihrávkami nachází přesně cíl. Lepšího nahrávače Sparta v současnosti nemá.

    Mladá Boleslav - Sparta Praha: Pech zblízka dorazil puk za záda Krošelje, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Petr Holík

    útočník
    Kometa
    171 cm
    10 zápasů
    2+10

    Co rodák ze Zlína nezískal ve výšce, nahradil v herním přehledu. Nesmírně šikovný centr je jednou z nejzářivějších ligových hvězd. Dokazoval to právě ve Zlíně, v Mladé Boleslavi i v Kometě. Brno v posledních letech nemá lepšího, a především konzistentnějšího hráče. Na Holíka je spoleh. I když zrovna nemá svůj den, body udělá. Zároveň má pro středního útočníka jednu důležitou vlastnost. Spoluhráče okolo sebe posouvá o několik levelů výše.

    Kometa Brno - Liberec: Holík otevřel skóre utkání ranou z mezikruží, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Adam Zbořil

    útočník
    Mladá Boleslav
    171 cm
    14 zápasů
    3+4

    Zajímavý příběh. Po juniorských letech v Kanadě a ve Finsku byl polozapomenutý ve slovenské nejvyšší soutěži. V dresu Nových Zámků se ale za dva ročníky díky povedeným výkonům znovu vrátil na extraligový radar. Vsadili na něj v Mladé Boleslavi a zatraceně dobře udělali. Zničehonic si totiž doplnili kabinu o schopného forvarda pro každou situaci, který navíc boduje. A to se počítá!

    Mladá Boleslav - Pardubice: Bruslaři využili přesilovku. V síti skončila skrytá střela Zbořila, 2:0
    Video se připravuje ...

  • Vojtěch Střondala

    útočník
    Kometa
    170 cm
    4 zápasy
    1+0

    Mladý forvard má skvělé bruslení, bez něhož v současném hokeji zkrátka nelze uspět. V současném ročníku měl v sestavě Komety konečně prodat talent naplno. V minulé sezoně se mu dařilo v dresu Litoměřic a už je načase udělat v kariéře krok do nejvyššího patra v tuzemsku. Jenže Střondalu zradilo to nejdůležitější. Zdraví. Prozatím si tak připsal pouhé čtyři starty.

    Třinec - Brno: Důraz Střondaly před bránou vrátil hosty do zápasu, 3:1
    Video se připravuje ...

  • Petr Kodýtek

    útočník
    Plzeň
    167 cm
    17 zápasů
    7+3

    Plzeňský štírek dává všem dětem naději, že i přestože nemají více než 170 centimetrů, cesta do hokejového světa pro ně zdaleka není zavřená. Právě naopak. Pokud máte vůli, vrozenou rvavost a samozřejmě šikovnost na ledě, může se o vaše střelecké umění jednou opírat i extraligový klub s nejvyššími ambicemi. Jistě, v Plzni mají Milana Gulaše nebo Tomáše Mertla. Ale taky Kodýtka, jehož střelecký apetit roste s každým zápasem.

    Liberec - Plzeň: To byla šibenice! Kodýtek vyrovnal v oslabení, 2:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud