26. prosince 2020 • 19:30

SESTŘIHY: Demolice! Kometa zničila Motor 10:4. Pardubice ve skvělé formě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva stihli strávit kapra se salátem a už museli hokejisté z Tipsport extraligy znovu do akce. Kometa dala pořádnou vánoční nadílku Českým Budějovicím, zničila je 10:4! Pardubice pokračují ve skvělé formě, po vítězství 5:3 nad Olomoucí si připsali již šestý triumf za sebou. Liberec se utkal s Litvínovem, který doma přestřílel 6:3. Vítkovice v ocelářském derby oplatily Třinci nedávný výprask 0:6 a vyhrály 2:1 po nájezdech. Plzeň pokračuje v trápení i po souboji s Mladou Boleslaví (3:4 po nájezdech) a padla již popáté v řadě. Hradec Králové vyhrál 2:1 ve Zlíně.



Derby pro Vítkovice. Kacetl začal prohrou

Tradičnímu derby tentokrát scházela atmosféra zaplněných tribun, ale i bez ní mělo utkání spád. Jako první dostali kotouč do sítě Třinečtí, Stránského teč z deváté minuty ovšem sudí po poradě s videem neuznali, protože hostující hráč puk zasáhl vysokou holí.

I přesto, že hostům hned zkraje utkání vypadl ze hry zraněný Marcinko, po vyrovnaném začátku postupně přebírali otěže. Tolik vyložených příležitostí si však nevytvářeli. Dolejš už ve druhé části zhatil pokus Doudery, ovšem vzápětí už se Oceláři přece jen radovali: Gernát zavel puk do pásma, přenechal jej do tandemu Hrehorčákovi, jenž se z kruhu zápěstím přes obránce ve 26. minutě trefil nad Dolejšův beton.

Vítkovice, které se za posledních čtrnáct kol teprve potřetí představily doma, před Kacetla pronikaly ještě hůře. Trška navíc faulem na Michala Kovařčíka v 32. minutě nabídl Třinci trestné střílení, Růžička ale svůj bekhendový blafák přetáhl a nezakončil přesně. Hosté pak další čtyři minuty obléhali útočné pásmo ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale druhý gól přidat nedokázali, a tak o těsný náskok přišli.

Chvíle domácích nastala ve 44. minutě: Lakatoš po Štencelově přihrávce překonal střelou po ledě Kacetla a připsal si už svůj 13. gól sezony.

Slezané zvýšili tempo i kadenci, ale Stránský orazítkoval pouze horní tyčku. V prodloužení měl Třinec i přesilovku pět na tři, jenomže ji nevyužil a v samostatných nájezdech ho k prohře odsoudil ve čtvrté sérii Hruška.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Dva důležité a sladké body proti nesmírně těžkému soupeři. V závěru poté, co jsme ustáli oslabení, jsme si to zasloužili. Podržel nás vynikajícím způsobem Dan Dolejš.“

Václav Varaďa (Třinec): „Šance máme, ale i velký problém dávat branky. Ve vyložených šancích nám to přeskakuje nebo trefujeme brankáře, který dnes zachytal velmi dobře. Marcinko byl dohrán po odehrání kotouče rukou do hlavy a necítí se moc dobře. Uvidíme, co s ním bude.“

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 2:1sn. Derby zvládli lépe domácí, Oceláře předčili v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43:06. Lakatoš, . Hruška

Hosté: 25:31. Hrehorčák

Sestavy

Domácí: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, R. Černý – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Dej – Mallet, Werbik, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), R. Veselý, Šedivý.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Ostravar aréna

Vitáskův vítězný návrat

Liberec už do utkání nasadil také nejčerstvější posilu, navrátilce z KHL a reprezentačního obránce Vitáska. Aktivněji však začali utkání hosté a Kváčovu pozornost po pár vteřinách hry prověřil ostrou ranou Irving. Pak ale fauloval Štich a domácí měli k dispozici přesilovku. Nesehráli ji však dobře a Godlu prakticky neohrozili.

Ihned po skončení oslabení navíc domácí obraně pláchnul Zygmunt, Kváča se ale blýsknul výborným zákrokem. Při další šanci Zdráhala mu dokonce pomohla horní tyč. Až poté se ke slovu dostali také Bílí Tygři a hned z toho byl vedoucí gól. Po vyhraném buly přiťuknul Pekař puk Dernerovi a jeho rána s přispěním teče jednoho z bránících hráčů skončila až v síti.

Litvínov mohl bleskově odpovědět, jenže Hüblovi sebral gólovou radost Kváča. Na opačné straně měl možnost přidat druhý gól domácích Pavlík, vyprášil ale pouze Godlovy betony. Brankář Vervy poté vyfasoval dvouminutový trest za podrážení a Liberečtí nabídnutou šanci využili. V početní výhodě usměrnil za Godlova záda Vlachovu střílenou přihrávku Pekař a mohl se radovat z premiérové trefy v extralize.

Hned po minutě druhé části navíc přišla další studená sprcha pro Vervu. Birner milimetrovým pasem našel Musila a ten trefou do odkryté branky zvýšil již na rozdíl tří gólů. Snížit mohl po rychlém přečíslení Zdráhal, Kváča se ale proti jeho střele skvěle přesunul. Hned vzápětí přidal čtvrtý zásah Liberce tečí Dernerovy střely domácí kapitán Jelínek. Zároveň tím vyhnal Godlu na střídačku, do branky putoval Zajíček.

Ani on ale neudržel čisté konto příliš dlouho - po necelých dvou minutách pobytu v brance ho svým druhým gólem v utkání překonal Musil. Liberec v této fázi hry naprosto dominoval a blízko šestému gólu byl Vlach, Zajíčkovi ale tentokrát pomohla tyč. Vlach se přesto své trefy dočkal v závěru druhého dějství, když dokonce ve vlastním oslabení využil výbornou přihrávku Lence. V pokračující početní výhodě se čestného úspěchu přeci jen dočkali také hokejisté Vervy, trefil se Lukeš.

Bílí Tygři začali třetí třetinu lehkovážně a hned po 41 vteřinách hry je potrestal Hübl, který za Kváčova záda dorazil Lukešovu ránu. Na rozdíl tří branek mohl poté upravit Fronk, tváří v tvář Kváčovi ale neuspěl. Litvínovští se i nadále snažili hrát aktivně a Kváča musel být neustále v pozoru. Liberec se poté už nikam nehnal a spíše kontroloval své vedení. Na konečných 3:6 ještě v závěru utkání snížil šikovnou tečí hostující Fronk.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme spokojeni s vítězstvím a produktivitou, která zápas rozhodla. První dvě třetiny jsme hráli dobře, kontrolovali jsme hru. Třetí třetina se nám příliš nepovedla, na můj vkus jsme soupeři dovolili příliš mnoho šancí. Měli jsme ale dostatečný náskok a celkově zápas po zásluze vyhráli.“

Vladimír Országh (Litvínov): „To, co jsme předvedli od 10. do 40. minuty utkání nemá nic společného s hokejem a kolektivním sportem. Pro mě osobně to bylo obrovské zklamání, asi jsme ještě stále byli u vánočního stromečku. Nehrajeme zodpovědně celé utkání a už se to s námi táhne delší dobu a více zápasů. Určitě z toho vyvodíme nějaké důsledky.“

SESTŘIH: Liberec - Litvínov 6:3: Tygři přehráli Vervu. Hosté zabrali pozdě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:15. Derner, 16:18. Pekař, 20:54. A. Musil, 27:33. P. Jelínek, 29:16. A. Musil, 37:10. J. Vlach

Hosté: 37:56. F. Lukeš, 40:41. V. Hübl, 57:51. Fronk

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Vitásek, Rosandić, Derner, T. Hanousek, Kolmann (A) – Birner, A. Musil, Lenc – T. Rachůnek (C), P. Jelínek, Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek.

Hosté: Godla (28. Zajíček) – Ščotka, Irving, D. Kolář, Balinskis, Demel, Štich (A), Cibulskis – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Svoboda, Gerhát, Fronk – Zygmunt, Helt, Válek.

Rozhodčí

Hejduk, Šindel – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Gulašovo komando prohrálo popáté v řadě

Domácí sice vstoupili do utkání aktivněji, nedokázali se však přes dobře organizovanou defenzivu hostů prosadit ani během přesilové hry. Naopak po rychlém brejku zblízka dorážel Kousal těsně vedle odkryté branky. V 16. minutě se přesto radovali Indiáni, když Kracík objel Růžičkovo brankoviště a přihrávkou na zadní tyč připravil gól Stachovi.

O pouhých 24 sekund později sice Frodl ještě stačil zasáhnout proti střele nekrytého Aldersona, ale na dorážku čerstvé mladoboleslavské posily z Pardubic Claireauxa již nedosáhl. Za chvíli v další šanci selhal Flynn, jenže 31 vteřin před první sirénou prostřelil Frodla od pravého mantinelu Alderson a upravil na 2:1 pro hosty.

Po pauze Středočeši nezužitkovali přesilovku a ve 25. minutě Kodýtek dorážkou Strakovy střely srovnal skóre. Znovu jen 24 sekund nato dokázal odpovědět Kousal, jenž potrestal povedeným forhendovým blafákem chybu Indiánů ve středním pásmu. Domácím pomohlo k trefě na 3:3 vyloučení předchozího střelce Kousala, když po šikovné zadovce Kracíka pohodlně zakončil Kantner.

Vzápětí v samostatném úniku neuspěl Suchý a ze stejné pozice neskóroval Najman. Následně hosté přečkali krátkou plzeňskou přesilovku pět na tři, ale sami poté nedokázali proměnit dvě početní výhody.

Závěrečná dvacetiminutovka byla opatrná z obou stran, šance nepřicházely ani z přesilových her. Jen ve 49. minutě ranou švihem protáhl Frodla Šťastný. Krátce před koncem základní hrací doby ještě nekrytý Gulaš minul ranou z pravého kruhu.

V nastavení Šťastný po faulu nedotáhl svůj nájezd, navíc poté zbytečným nedovoleným zákrokem početní výhodu Mladé Boleslavi ukončil. Následně Kracík nabídl vyloučením soupeři přesilovku čtyři na tři, ale přes šanci Ciencialy rozhodly až nájezdy. Bonusový bod zajistil hostům v sedmé sérii bekhendovým zakončením Bernad.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Odehráli jsme lepší zápas než poslední dvě utkání. Kluci si přes porážku zaslouží pochvalu, předvedli dnes asi své maximum po těch předchozích porážkách. Psychika teď není nejlepší. Absence prvních dvou centrů je znát. Škoda ztráty toho druhého bodu. Myslím si, že by nám pomohlo, kdyby nám nájezdy vyšly. Nemáme úplně specialisty na nájezdy, není to naše úplně silná stránka. Musíme teď naplno bojovat a překonat tu výsledkovou krizi.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Viděli jsme dnes vyrovnané utkání. Pro nás bylo klíčové, že jsme dokázali po vedoucí brance domácích srovnat a ještě jeden gól v první třetině přidat a vedli jsme. Pak jsme vedli i 3:2 a zápase se pro nás vyvíjel velice dobře. Trochu nás mrzí ztráta toho vedení. Dělba bodů byla ale spravedlivá. V nájezdech jsme byli šťastnějším týmem. Jsme rádi, že si z Plzně vezeme dva body.“

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:4sn. Krize domácích pokračuje. Hosté urvali šlágr v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:59. Stach, 24:25. Kodýtek, 32:35. Kantner

Hosté: 16:23. Claireaux, 19:29. Alderson, 24:49. P. Kousal, . Bernad

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Houdek, Vráblík, Kvasnička – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

Hosté: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Šimánek, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Senzační Mueller řídil kanonádu, trefil se Bondra i Šoustal

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a už ve 3. minutě byli blízko vedoucímu gólu, když rána od modré čáry propadla za Klimeše, ale Němec stihl puk dopravit do bezpečí. Naopak Kometa zužitkovala hned první střelu mezi tyče. Přesilovkovou kombinaci elitního brněnského útoku zakončil přesně Mueller.

Zbývající část první třetiny charakterizovalo množství faulů a téměř stále plná trestná lavice. Jihočeši zužitkovali jednu ze dvou dvojnásobných početních výhod, když se bombou trefil Pýcha, dalších 15 střel z jejich produkce pochytal Klimeš.

Po první přestávce se obraz hry radikálně změnil. Otěže zápasu převzali Brňané a vytěžili z toho i góly. Nejprve se v prvním zápase v české extralize trefila nová posila Bondra a o dvě minuty později opět zužitkoval tradiční brněnskou přesilovkovou šablonu Mueller.

Herní pohodou Komety povýšil ještě ve 34. minutě Valský. Při vlastním oslabení sebral na útočné modré puk nepozornému Voženílkovi a blafákem překonal Pateru. Puk za jeho záda zapadl při nahození Freibergse, který lehce tečoval Kusko, další gól Schneider přidal v přesilovce. Pak sice snížil Doležal, ale dílo budějovické zkázy tohoto dějství dokonal Zaťovič.

O dělbě bodů bylo rozhodnuto, Kometa ještě navýšila vedení čtvrtou využitou přesilovku v utkání z hole Holíka. Pak ale domácí zvolnili a České Budějovice to využily ke dvojnásobné korekci. Jenže desítce stejně neunikli, svým prvním extraligovým gólem z trestného střílení se o to postaral Tomáš Šoustal a dvojciferné číslo na jihočeské straně rozsvítil svým třetím gólem v utkání Mueller.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Vstoupili jsme do utkání dost vlažně, naše hra byla rozháraná, první třetina byla dost netypická i vysokým počtem vyloučení. Od druhé třetiny jsme ale začali dominovat, dávali jsme góly a dosáhli jsme na výrazné vítězství. Motivací nebylo dát deset gólů, ale pokračovat v tom výkonu ze druhé třetiny a hrát naši hru. Naše hra má stoupající tendenci, zapracovali jsme na systémových věcech a nese to ovoce. Zvyšuje se konkurence, dnes třeba nehrál Vincour, i když není zraněný ani nemocný.

Václav Prospal (České Budějovice): “Měli jsme vynikající první třetinu, hodně jsme stříleli, měli jsme převahu a bylo škoda, že to bylo jen 1:1. O výsledku rozhodla naše totální nedisciplinovanost a naše obrovské individuální chyby ve druhé třetině. Je mi líto našeho gólmana, chtěl to dochytat, na gólech nenese vinu, jako tým jsme ho nechali vykoupat. Gólmana normálně střídám já, ale dnes on nechtěl ven. Hodně jsem se hněval na naše hráče za fauly ve středním či útočném pásmu, všechny fauly to byly. Nabídli jsme Kometě spoustu přesilovek, která je má silné a jsou to rozdílové momenty.„

SESTŘIH: Kometa - České Budějovice 10:4. Výprask nováčka. Pěti body zazářil Mueller
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:03. Mueller, 25:28. Bondra, 27:41. Mueller, 33:40. Valský, 34:43. Freibergs, 35:11. Schneider, 38:42. Zaťovič, 41:59. P. Holík, 54:55. Šoustal, 58:16. Mueller

Hosté: 11:47. Pýcha, 38:01. Z. Doležal, 44:37. Venkrbec, 50:09. D. Voženílek

Sestavy

Domácí: Klimeš (Vejmelka) – Pyrochta (A), F. Král, O. Němec (A), Barinka, Freibergs, Gulaši, Bartejs – Mueller, P. Holík, Plášek ml. – Schneider, Klepiš, Zaťovič (C) – Bondra, Kusko, Valský – Šoustal, F. Dvořák, L. Horký.

Hosté: Patera (Čiliak) – Plášil, Pýcha (C), Slováček, Vydarený (A), Lytvynov, Suchánek – Z. Doležal, Venkrbec, Forman – Michnáč, Gilbert, Karabáček – D. Voženílek, Jonák, Christov – Prokeš, Adamský.

Rozhodčí

Hodek, Micka – Ganger, Klouček

Stadion

DRFG arena

Urputný duel rozhodl Orsava

V posledním duelu před Vánoci prohráli Berani na ledě Sparty drtivě 0:10, proti Mountfieldu však vyrukovali už s uzdravenými útočníky Dufkem a Fryšarou. Do obrany se navíc po zápasové pauze vrátili Žižka s Noskem. První se ale prosadili právě Východočeši. V šesté minutě Orsava s Koukalem skvěle clonili Hufovi, kterého prostřelil z kruhu Kevin Klíma.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit junior Síla, poskakující kotouč po brankovišti ale nedoklepl za domácího gólmana včas. Posléze si Berani zkusili první přesilovku poté, co byl faulován nejproduktivnější útočník Beranů Honejsek, jenž nastoupil na křídle čtvrté formace, Mazanec ale neměl moc práce. Kubiš se sice ocitl v dobré příležitosti, obrana Hradce mu ale zablokovala hůl.

Prostřední dějství ukázalo krásu i krutost sportu. Zlín v něm měl jedinou šanci, ze které dokázal srovnat. V čase 22:33 vyrazil Mazanec střelu Kubiše jen vedle sebe, kde byl se svou dorážkou připraven Sebera a zaznamenal tak premiérový gól v extralize.

Poté už však úřadovali jen hosté. Nejprve přečíslení dva na nikoho vzal na sebe Lev, branku ale netrefil. Následně Královéhradečtí využili toho, že střídačky ve druhé části jsou blíže útočné třetiny a zamkli zlínskou čtvrtou lajnu na téměř dvě a půl minuty v obranném pásmu Beranů. Gól z toho ale nebyl také proto, že Perret mířil jen do tyče. Následně se Zlínští osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, načež domácí střídačka zareagovala oddechovým časem.

Další možnost měl při početní výhodě Cingel, jeho střela sice propadla Hufovi pod rukou, ale proklouzla těsně vedle tyčky. Zlín však v samém závěru třetiny po zbytečné chybě fauloval a hosté početní výhodu na startu třetí třetiny využili. Střelu Filipa Pavlíka doklepl do prázdné branky Orsava.

Další gól si málem dali Berani sami: Gazda ve zmatku před Hufem vyslal puk na vlastní branku, naštěstí pro něj ale mířil jen do tyče. Moravané měli problém se dostat do tlaku, nepomohlo jim k tomu ani vyloučení Koukala. Hosté nakonec tři body ve Zlíně uhájili, Smoleňák v závěru trefil ještě tyčku prázdné branky Beranů.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Bylo to bojovné z obou stran, málo šancí, obě mužstva se zaměřila na defenzivu. Rozhodly přesilovky, ve kterých my jsme si nevytvořili žádnou gólovou příležitost a soupeři jedna využitá přesilovka stačila na to, aby bral tři body. Chtěli jsme dát zapomenout zápasu na Spartě, výkon jsme podali dobrý, výsledek je bohužel špatný. Jsme rádi, že se nám do sestavy vrátili po dlouhé době Dufek s Fryšarou, zvládli to nad očekávání dobře, ale potřebují ještě chvilku na to, aby šel jejich výkon nahoru. Fořt už trénuje v plném režimu, jeho návrat snad už nebude dlouho trvat. Jakub Šlahař dnes nehrál, neboť se nevlezl do sestavy. Ke konci roku končí měsíční zkouška Lukáše Vopelky, který oživil náš tým, nad jeho pokračováním však visí mnoho otazníků. Antonín Honejsek hrál ve čtvrté formaci, ale nepřikládal bych tomu důraz, vrátili se nám nějací hráči a pozměnili jsme formace.“

David Kočí (Hradec Králové): „Jsme rádi za tři body, byl to těžký zápas, který jsme dobře zvládli v defenzivě. V ofenzivě jsme mohli být lepší, tam se poslední dobou trápíme, jinak jsme ale rádi za tři body.“

SESTŘIH: Zlín - Mountfield HK 1:2. Nic moc podívaná pro hosty. Stačily jim dva zásahy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:33. Sebera

Hosté: 05:55. Kevin Klíma, 40:39. Orsava

Sestavy

Domácí: Huf (Kašík) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Vopelka, Herman, Köhler – Dufek, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Kubiš (A) – Honejsek, Karafiát, J. Ondráček.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, M. Zachar, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – Síla, Morong, Lev – R. Pilař.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Jízda Dynama pokračuje, zazářil Blümel

Do první šance se dostal po chybě olomoucké obrany Camara, sám před Konrádem však zamířil vedle. Mimo tři tyče zacílil po hezké individuální akci také Machala. Aktivní vstup do utkání potvrdili hosté úvodní brankou: Camara si vytáhl brankáře Konráda do strany a zamířil do jeho betonu, puk se pak odrazil na střed k Mandátovi, který už dorážel do odkryté branky. O minutu později pálil z pravé strany Rohlík. Velkou šanci pak neproměnil Roman a další pokus Camary zastavila tyč olomoucké branky. Pardubičtí byli v první třetině lepším týmem a mohli vést i výraznějším rozdílem.

Na začátku druhé třetiny střílel ze středu hřiště Paulovič, ale Konrád i tentokrát zasáhl. Ve 25. minutě se však do samostatného úniku dostal Mandát a povedenou střelou překonal Konráda podruhé. Minutu před polovinou zápasu se mohlo měnit skóre na obou stranách. Dorážku domácího Olesze však i s trochou štěstí pokryl Klouček a Konrád zasáhl proti osamocenému Ďalogovi, který nedokázal zasunout puk za beton domácího brankáře.

Pardubice svoji převahu potvrdily ve 32. minutě, kdy v situaci dvou proti jednomu bránícímu hráči zakončoval přesně Blümel. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny se k odraženému puku dostal Kolář a branku Olomouce jen těsně přestřelil. Vzápětí ale snížili domácí. Nahodil vyhrál buly pro Ondruška, který bez přípravy zamířil přesně pod horní tyč. Opět navýšit pardubické vedení mohl povedenou tečí Kousal, Konrád byl však proti.

Olomoucký brankář svůj tým podržel také na začátku třetí třetiny. Vedle dvou nebezpečných závarů pokryl také střelu Zdráhala. V dalším samostatném úniku se ale ocitl Ďaloga a prostřelil Konráda počtvrté. Pardubičtí hráli ve třetí třetině čtyřminutovou přesilovou hru a přestože svého soupeře drželi celou dobu v obranném pásmu a vytvořili si i několik nadějných šancí, pátou branku nevstřelili.

Šest minut před koncem se ještě podařilo snížit Olomouci, když Kloučkovi propadl do sítě Káňův pokus. Šťastný zásah si pak pardubický gólman připsal proti tečovanému pokusu Dujsíka a uspěl i proti dorážce Kucsery. Domácí v poslední minutě snížili ve vlastním oslabení na rozdíl jediné branky - podruhé se dnes prosadil Káňa. V samotném závěru však pečetil výhru hostů gólem do prázdné branky Blümel.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Nehodnotí se to lehce, dnes jsme hráli od začátku velice špatně. Pardubice si vypracovaly řadu šancí a Konrád toho ještě spoustu pochytal. Nehráli jsme dobře ani do obrany. Nedá se ale říct, že by to byla chyba jen obránců, útočníci vůbec nedobruslovali. Nejsme mužstvo, kterému ze zápasu může vypadnout tolik hráčů. Je to druhý zápas po sobě, takto to nemůžeme hrát a musíme se nad tím zamyslet. I když jsme dali tři góly, což je na nás dost, tak jsme dnes nebodovali. Musíme se hodně zlepšit. Dnes jsme tam nebyli jako tým, ale 19 individualistů a takhle my hrát nemůžeme.“

Richard Král (Pardubice): „První třetina byla ještě taková oboustranně zmrzlá, ale i tak si myslím, že jsme měli více ze hry. Od druhé třetiny jsme hráli slušně, bruslili jsme a vytvářeli si šance. Až na těch posledních pět minut, kdy jsme zahráli nějaké lajdácké věci, což se nám do budoucna nemůže stávat. Máme tam typy hráčů, kteří jsou dozadu trochu lechtivější. Byla tam jedna zbytečná ztráta a zbytečný faul, kvůli kterým jsme se dostali do situací, do kterých bychom se za takového stavu dostávat neměli. Zápas byl ale z naší strany dobrý a zaslouženě jsme vyhráli. Chceme hrát hodně bruslivý hokej, rychle otáčet hru a chodit do protiútoků. To se nám dařilo, máme na to i typy hráčů a tímto bychom se chtěli dál prezentovat.“

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 3:5. Dynamo řádí dál. Hanáci se probudili až na konci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36:32. Ondrušek, 54:33. J. Káňa, 59:12. J. Káňa

Hosté: 07:27. Mandát, 24:32. Mandát, 31:29. Blümel, 47:57. Ďaloga, 59:57. Blümel

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian (C), J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Pekr – Ostřížek, Mácha, V. Tomeček.

Hosté: Klouček (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Hrádek, Vála – Anděl, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Svačina, O. Roman, Paulovič – Kusý, Rohlík, Machala.

Rozhodčí

Robin Šír, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Vladimír Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Liberecký kapitán Petr Jelínek se raduje z gólu
Liberecký kapitán Petr Jelínek se raduje z gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud