19. ledna 2021 • 20:15

SESTŘIHY: Sparta rozebrala Motor 6:2. Plzeň opět prohrála ve Zlíně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

37. kolo hokejové Tipsport extraligy rozjel další gólovou show lídr tabulky. Vedoucí Sparta rozstřílela 6:2 České Budějovice. Pražané si především díky skvělé třetí třetině upevnili náskok na prvním místě. Zlínu se podařilo i podruhé v sezoně doma skolit Plzeň (2:0) a vzdálit se Motoru na dně tabulky. Kometa v bitvě na moravském poli padla 1:2 v prodloužení s Olomoucí. Hradec Králové přehrál 3:2 po nájezdech Mladou Boleslav. Liberec přestřílel 4:3 Karlovy Vary. Pardubice si poradily s Vítkovicemi, které porazily 3:0 a připsaly si čtvrté vítězství v řadě.



Motor trápil, pak ale Sparta spustila válec

Sparta nabídla Motoru hned po 99 sekundách po Kalinově faulu přesilovou hru, při které ještě Pražané odolali, ale při Pechově trestu v šesté minutě už otevřeli hosté skóre. Střelu Formana, který na jihu Čech hostuje právě ze Sparty, gólman Neužil vyrazil k devatenáctiletému obránci Kubíčkovi, který do odkryté branky zaznamenal ve svém třetím extraligovém utkání první branku.

Odpovědět mohli Řepík či Tomášek, Sparta neuspěla ani v přesilovce při Voženílkově pobytu na trestné lavici. Krátce po skončení oslabení měli další možnost hosté. Karabáček ale bekhendem Neužila nepřekonal, v následném závaru se dostal puk do branky, ale podle videorozhodčího tam českobudějovický hráč dostal puk rukou. Po Kudrnově zaváhání prověřil sparťanského gólmana také Holec.

Hned na startu druhé části zahrozil Horák a pak faulovaný Kudrna, při Slováčkově vyloučení prověřil Čiliaka Tomášek. Ve 26. minutě se Pražané dočkali vyrovnání: Jandus uvolnil rozjetého Buchteleho, který vyzrál na českobudějovického gólmana a připsal si 15. branku v sezoně.

V polovině utkání šel pykat Forman a Sparta tentokrát přesilovou hru využila. Při Řepíkově střele ještě Čiliakovi pomohla horní tyč a s dorážkou neuspěl Tomášek. Další odraz byl o chvíli později ale pro hosty nešťastný. Horákovu přihrávku srazil bruslí do vlastní branky Slováček.

Za 69 sekund ale bylo vyrovnáno. Při hře čtyř proti čtyřem si našel střeleckou pozici na levém kruhu kapitán Motoru Pýcha a prostřelil Neužila. Vrátit Spartě vedení mohl rychle nejdříve Sobotka a vzápětí i Říčka či z dorážky Vitouch, potom i Řepík.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Jihočeši ubránili při vyloučení Vydareného. Ve 45. minutě se už sparťané radovali. Pokus Buchteleho si zpracoval šikovně Říčka a zasunul puk do odkryté branky.

Za 70 sekund pojistil favorit vedení. Řepík sebral puk Allenovi a předložil ho před prázdnou branku Rouskovi. Snížit mohl Toman. V 53. minutě svou třetí asistencí v utkání vybídnul ke skórování Pech Němečka a bylo definitivně rozhodnuto. Za 122 sekund ještě po Řepíkově přihrávce u levé tyče snadno dovršil skóre Sobotka.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Měli jsme hodně špatný, doslova katastrofální vstup do zápasu. Byli jsme ve všem pomalejší, soupeř hrál hodně aktivně. Přehrával nás a vynutil si fauly hned ze začátku. První třetinu jsme vůbec nezvládli. Pak jsme udělali určité změny a něco jsme si k tomu řekli. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, důraz a začali jsme trošku víc střílet, ale furt to ještě nebylo ono. Až ve třetí třetině jsme proměnili šance. Českým Budějovicím možná při aktivní hře došla síla a my jsme toho využili.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Je to obrázek celé naší sezony. Zápas máme docela slušně rozehraný, pak přijde pasáž, kdy začneme dělat hrubé individuální chyby, celá naše hra se rozsype a zápas nám uteče. Nemám pro to vysvětlení. Jestliže se chyby opakují, tak asi budeme muset začít apelovat na vedení, abychom přivedli hráče, kteří ty chyby opakovat nebudou. Je to frustrující, ubíjející a nevím, kolik slov mám ještě říct. My se v určitých chvílích porážíme sami.“

SESTŘIH: Sparta Praha - České Budějovice, 6:2.Domácí rozebrali Motor ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25:06. Buchtele, 31:41. Horák, 44:05. Říčka, 45:15. Rousek, 52:32. Němeček, 54:31. Sobotka

Hosté: 05:07. Kubíček, 32:48. Pýcha

Sestavy

Domácí: Neužil (Machovský) – Němeček, Košťálek, Jurčina (A), Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Pešek, Malý

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Obrat Hradce, nájezdy brankáři Růžičkovi nevyšly

Královéhradečtí vstoupili do utkání se značnou aktivitou, v úvodu byli lepší. Jenže šance, jež si vytvořili v prvních deseti minutách, zahodili. Vladimír Růžička pálil z dobré pozice vedle, Gaspara zastavil gólman Jan Růžička. Sklenář pak v jasné možnosti promáchl. Nejnebezpečnější tak byl Zacharův průnik. Útočník projel prakticky celé hřiště, dostal se před brankáře, ale zblízka mu neprotlačil puk mezi betony.

Středočeši na to šli pomaleji, o to byli údernější. Cienciala byl v 15. minutě v nájezdu ze strany faulován, proto příležitost neproměnil. Jenže v následující přesilovce začal úřadovat reprezentant Šťastný. Rozjel akci, narazil si puk s Kotalou a svižně vypálil. Brankář Lukeš kotouč jen vyrazil, čehož využil dorážející Jääskeläinen.

Podruhé se Šťastný zaskvěl v poslední minutě třetiny, v době, kdy Mladoboleslavští hráli v početní výhodě čtyř proti třem. Dlouho podržel puk, obkroužil s ním půl útočného pásma, vyměnil si ho se Ševcem a perfektní střelou k tyči zvýšil.

Začátek druhé třetiny mohl možná i definitivně rozseknout vývoj duelu. Nestalo se. Hostující Lunter totiž zahodil velkou možnost a Hradečtí ihned udeřili. Ve 22. minutě nastřelil Vladimír Růžička puk ze strany na bránu, ten od betonů gólmana dolétl k Orsavovi, pro něhož nebylo složité snížit.

Mountfield byl od té chvíle lepší a pokoušel se vyrovnat. Jenže Jan Růžička byl velmi jistý. Nevyzrál na něj střelec branky Orsava ani Zachar, jenž se dostal k pokusu zblízka po Jerglově individuální akci.

Ve 32. minutě ale opět zabral Šťastný. Našlápl mezi obránci, ti mu nestačili a Šalda ho musel zpacifikovat sekerou přes ruku. Rozhodčí neměl jinou variantu, než zapískat trestné střílení. Penaltu jel útočník Flynn, mladoboleslavský specialista na tuto standardní situaci. Tentokrát však neuspěl: Lukeš vyčíhl, že bude zakončovat mezi betony a puk zastavil.

Neuspěl ani Hradec. Smoleňák mohl ve 37. srovnat, po perfektní Cingelově akci však netrefil prázdnou branku a na střídačku jel viditelně rozladěný.

Třetí část se na začátku nesla především ve znamení snahy Východočechů o vyrovnání. Hlavní slovo v ní měl šikovný útočník Jergl. Nejprve ve 45. minutě pálil bekhendem po zajímavé otočce, ale Jan Růžička zasáhl. Minutu nato už Jergl po nahrávce Kevina Klímy uspěl klasickým blafákem.

Hra se poté vyrovnala, byla mnohem opatrnější než v předchozím průběhu střetnutí. Velkých šancí ubylo, rozhodnout mohli snad jen hostující Kousal a Šťastný či domácí Cingel v přesilovce.

Další šance přišly až v prodloužení. Zejména Orsava mohl rozhodnout, Jan Růžička ale skvěle zasáhl. Gól nepadl, to se stalo až v rozhodujících nájezdech. Domácí proměnili všechny tři, hosté uspěli jen jednou ze čtyř.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Byl to velice rychlý a svižný zápas, oba týmy dobře bruslily, napadaly. Hrál se hokej nahoru, dolů. My jsme začali dobře, první třetina nám vyšla, přesto jsme prohrávali. Neubránili jsme přesilovky, při oslabení jsme udělili nějaké chyby, čímž se soupeř dostal na koně. Druhá třetina už byla vyrovnaná, jsme rádi, že jsme se dotáhli a nakonec to otočili v nájezdech. Několik posledních utkání je vidět, že tým má chuť, hraje dobře. Proto jsme si věřili, že výsledek otočíme.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Velmi dobře jsme začali, ale bohužel jsme na to nenavázali a Hradec hru vyrovnal. Pak se potvrdilo, že to tady nebude vůbec jednoduché. Trošku mi vadí, že jsme si nepohlídali rychlý protiútok, přitom víme, že Hradec na něj hraje. Na druhou stranu jsem rád, že jsme se zvedli v přesilovkách. Myslím si, že jsme si zasloužili bodovat, ale nájezdy nemůžeme vyhrávat pokaždé.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 3:2sn. Domácí dokonali obrat v nájezdech. Proměnili všechny
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:49. Orsava, 45:26. Jergl, . Smoleňák

Hosté: 15:37. Jääskeläinen, 19:11. Šťastný

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – M. Zachar, Morong, Jergl.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Šidlík, Dlapa – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – Alderson, Bičevskis, J. Stránský.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Špringl, Rampír

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

Bez diváků diváků

Střelec Káňa dokonal obrání Komety

V hostující brance dostal poprvé v sezoně a celkově popáté v nejvyšší soutěži příležitost gólman Jekel a vedl si velmi dobře, když nastřádal 42 úspěšných zásahů. Domácí zase poprvé v sezoně mohli využít dlouhodobě zraněného Strapáče a Klimka.

Kometa poprvé zahrozila během přesilové hry na začátku zápasu, kdy hned proti třem pokusům Muellera zasáhl Konrád. Hostující Jekel poté zneškodnil kličku Bambuly a dobré zákroky si připsal zejména proti střele Káni a následné dorážce Kucsery.

I díky němu tak úvodní branku utkání vstřelila Kometa. Klepiš v polovině první třetiny vyhrál buly pro Valského a hostující útočník, který právě v Olomouci během listopadu a prosince hostoval, zamířil přesně k bližší tyči Konrádovy branky. Domácí brankář poté ještě úspěšně čelil samostatném úniku Holíka i střele Pláška z ideální pozice mezi kruhy.

První šanci druhé třetiny přineslo přečíslení domácích dvou proti jednomu, na jehož konci pokryl Kucserovo zakončení Jekel. Vzápětí zahrozil dvakrát hostující Šoustal, který si dojel svoji první střelu a puk po jeho dorážce zamířil od vnější strany tyče mimo.

Po vyrovnané desetiminutovce bez velkých šancí ale hostujícímu brankáři ve 34. minutě propadla výstrojí střela Nahodila. Puk pak pomalu klouzal za brankovou čáru a přestože se ho snažil ještě na poslední chvíli odehrát rukou Zámorský, videorozhodčí vyrovnávací branku potvrdil. V závěru třetiny mohl otočit vývoj aktivní Kucsera, jenže branku přestřelil.

Neúspěšný byl hned na začátku třetí třetiny hostující Mueller, který netrefil odkrytou část branky. Konráda poté zachránila po střele jednoho z hostujících hráčů tyč a musel zasahovat také proti dvěma následným dorážkám, i v leže však situaci zvládl.

Následovala delší pasáž bez větších šancí na obou stranách. Až šest minut před koncem třetí třetiny vznikl před Jekelem závar, ze kterého ale branka nepadla. Olomouc si v závěru základní doby i díky přesilové hře vytvořila mírný tlak, ale ve velké šanci se po rychlém protiútoku zjevil hostující Klepiš. Konrád si na jeho kličku do forhendu počkal a dvě minuty před koncem schoval puk v lapačce.

Vyrovnané utkání tak dospělo do prodloužení, do kterého vstoupili lépe domácí. Jejich převahu ve druhé minutě potvrdil nejlepší olomoucký střelec Káňa, který využil spolupráci s Dujsíkem při situaci dvou proti jednomu.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Byl to vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách. Měli jsme ke konci tlak, ale museli jsme si dávat pozor, aby Kometa neujela. Měla jednu velkou šanci ke konci zápasu, kdy to Konrád vychytal, díky tomu to v základní hrací době skončilo remízou. Byli jsme pak šťastnější v prodloužení, které jsme sehráli dobře. Měli jsme v něm už před gólem jednu šanci. Jsme spokojeni s bodovým ziskem i předvedeným výkonem a doufám, že v tom budeme pokračovat.“

Jan Zachrla (Kometa): „Dnes musím být kritický, protože v naší hře nebylo nic z toho, co jsme očekávali. V podstatě jsme ty body ztratili nejen kvůli hře soupeře, ale také připraveností našich hlav na zápas. Dali jsme poměrně laciný gól ze standardní situace a pak už jsme si mysleli, že to přijde samo. Kvůli tomu jsme zápas nezvládli, jak bychom si představovali. To je taková kaňka na dnešním zápase. Šance jsme měli, ale štěstí přeje tomu, kdo pro to víc udělá. Neřekli jsme si o to svým výkonem.“

SESTŘIH: Olomouc - Kometa Brno 2:1p. Důležitá výhra pro Moru, v prodloužení rozhodl Káňa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:42. Nahodil, 61:20. J. Káňa

Hosté: 09:33. Valský

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A), Vyrůbalík (C) – Burian, Strapáč, Bambula – J. Káňa, Nahodil, Klimek – Ostřížek, Kolouch, Kucsera – Tomajko, Handl, Gřeš.

Hosté: Jekel (Vejmelka) – Zámorský, F. Král, Holland, Freibergs, Svozil, Gulaši, Kučeřík – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Brabenec, Klepiš – Bondra, Kusko, Plášek ml. – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Šoustal.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Indiáni mají opět trable, Huf má první nulu

Zlín nejenže se bodově topí daleko od dvanácté příčky zaručující předkolo play off, trenéru Svobodovi navíc opět dělá vrásky početná marodka. Vedle útočníků Šlahaře, Hermana, Fořta a na delší dobu zraněného tahouna Honejska chyběl proti Plzni také gólman Kašík. Indiánům zase nadále schází Mertl, Kantner a Musil.

Úvod duelu vyšel velmi dobře hostům, ti na první čtyři minuty zatlačili Berany v jejich obranné třetině, vedení si však nevynutili a navíc sami dostali Zlín do hry. Po zbytečných faulech Langa a Eberleho domácí hráli chvíli i přesilovku pět na tři, skóre nakonec v sedmé minutě otevřeli při klasické početní výhodě. Ránou z první rozvlnil síť Řezníček.

Plzeň byla nadále aktivní, v přesilovce se snažili vyrovnat Gulaš se Stříteským, udeřili ale zase Zlínští. Dnes velmi dobře hrající Vopelka založil akci z vlastní modré čáry, obešel obranu soupeře a předložil puk na hůl Kubiše, jenž už neměl těžkou práci - čas 17:01 a stav 2:0.

V prostředním dějství byli hosté v několika šancích, z otočky pálil Pour jen do Hufa, Kracík zase z bezprostřední blízkosti jen do jeho lapačky. Podobně dopadl i Suchý. V početní výhodě cinklo Kaňákovo nahození o boční konstrukci. Za Berany kontroval akcí Okál, který dostal puk před Frodla, při zakončení však zatáhl za záchrannou brzdu Stach.

Ani ve třetí části se hosté nemohli prokousat přes silnou defenzivu Beranů do nějaké tutové šance. Paradoxně nejvíc vynikla akce Eberleho v oslabení, jeho pokus ale Huf vykryl. Snížit se nepovedlo ani Pourovi.

Indiánům chyběla branka k tomu, aby klidnou obranu soupeře dostali pod tlak. Naopak sedm minut před sirénou mohl rozhodnout Fryšara, pobídku Svobody ale napálil jen do Frodla. Oživit šance Plzně na drama mohl v 56. minutě Straka, zblízka ale nedokázal přehodit Hufův beton.

Zlínští nakonec svůj náskok z první třetiny uhájili a po výhře 2:0 oslavili plný bodový zisk po šesti předchozích duelech.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Hodnotí se mi to po dlouhé době dobře, byl to boj, pochvala pro celý tým. Soudržnost, nasazení, vynikající výkon Hufíčka v brance. Rozhodující bylo to, že jsme se dostali do vedení, což na tým zapůsobilo pozitivně a zvýšilo se odhodlání. Dalším bodem bylo, že se nám podařilo ubránit přesilovky soupeře, které jsou jedny z nejlepších v lize. Toto rozhodlo a jsme rádi, že máme nečekané tři body. Plzeň jsme porazili doma podruhé, nevím, čím to je, ale je pravda, že s nimi se ten hokej hraje velice dobře. Ale jasně, taky byly zápasy, kdy nám oni dali spousty branek a nevěděli jsme, kam dřív. Dnes jsme ti šťastnější my.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Srazily nás dvě věci: faul a následné neubráněné oslabení a ztráta puku na útočné modré čáře. Po první třetině jsme prohrávali 0:2, což se ve Zlíně těžko dohání. Snaha byla, to nemohu týmu upřít, ale z mého pohledu malý tlak do brány. Mladému gólmanovi jsme to hodně usnadnili, střely, co na něj šly, si chytne každý gólman. Pro nás je to velká ztráta, už se musíme zamyslet. Jsem krajně nespokojen.“

SESTŘIH: Zlín - Plzeň 2:0. Beranům stačili na hosty opět dva góly. Huf slaví nulu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:59. Řezníček, 17:01. Kubiš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Nosek (A), Gazda – Vopelka, Köhler, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Dufek, Karafiát, Dobiáš – J. Ondráček, P. Sedláček, Sebera.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – M. Lang, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Malát, Suchý, Pour – Rob, Stach, Přikryl.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Energie zabrala, ale poslední slovo měl Tygr Knot

Hned v úvodu utkání dostal tým Energie možnost přesilové hry, domácí se však v pohodě ubránili. Ihned po skončení oslabení převzali Bílí Tygři iniciativu a nastěhovali se před gólmana Hamrlu. Z aktivity domácích přišla i vedoucí branka: Birner obral v rohu hřiště o kotouč Zábranského, posunul na Lence a nejlepší liberecký střelec už si věděl rady.

Za necelé tři minuty se Severočeši radovali znovu. Po průniku Bulíře doklepnul kotouč za Hamrlova záda opět Lenc. Na rozdíl tří branek mohl hned vzápětí zvýšit Vlach, jeho střelu zastavila tyč. Karlovarští mohli snížit v závěru první třetiny, Fleka ale ve velké šanci vychytal Kváča.

Na začátku druhé části měli Západočeši k dispozici téměř minutovou dvojnásobnou výhodu, se střelami Fleka, Rachůnka i Šenkeříka si ale poradil Kváča. V oslabení ve čtyřech poté zahrozil také Liberec, dvě velké šance Grígera ale skvěle chytil Hamrla. Skóre se tak znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy dostal hosty na dostřel dorážkou vlastní střely Weinhold.

Bílí Tygři si ale vzali dvougólové vedení brzy zpět, v přesilovce propálil Hamrlu Vlach. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 3:1 pro domácí, přispěchala Energie s kontaktní brankou. V poslední vteřině druhé dvacetiminutovky se přesně nad Kváčovo rameno trefil Koblasa. Jeho branku nakonec potvrdil i videorozhodčí.

Obdržený gól do šatny hráče Liberce notně poznamenal a po dvou minutách třetího dějství inkasovali znovu. Pulpánovu střílenou přihrávku usměrnil za bezmocného Kváču Černoch a vyrovnal. Bílí Tygři si mohli své vedení vzít zpět v početní výhodě, Hamrla ale s vypětím všech sil odolal.

Liberečtí se nadále tlačili do útoku a snažili se strhnout vedení opět na svou stranu. Velkou šanci měli Lenc s Musilem, Hamrla ale výtečně zasáhnul. V 54. minutě už ale karlovarský brankář nestačil na ukrytou ránu Knota od modré čáry a Liberec znovu vedl. Pátou branku mohl přidat hned vzápětí Musil, z úhlu ale nedokázal trefit poloodkrytou branku. V samém závěru ještě hosté sáhli ke hře bez brankáře, domácí už se ale ubránili.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Po výborném začátku šel náš výkon dolů a nehráli jsme dobře. S tak kvalitním soupeřem nemůžeme takto hrát. Svou lehkovážností jsme soupeře sami dostali zpátky do hry. Cením si toho, že jsme v závěru dokázali najít cestu k vítězství. Se třemi body jsme spokojeni, s výkonem ne.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Bylo to hodně upracované utkání z naší strany. Nebyli jsme lepším týmem, ale bojovali jsme po celých šedesát minut. Špatně jsme do zápasu vstoupili a nechali si domácí odskočit. Věřili jsme ale, že se můžeme do zápasu vrátit a dát kontaktní gól. To se nám povedlo a ve třetí třetině jsme i vyrovnali. Pak jsme ale trošku nešťastným gólem přišli o nějaké body a odjíždíme tak z Liberce s prázdnou.“

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary, 4:3. Vyrovnanou bitvu pod Ještědem rozhodl Knot
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:26. Lenc, 09:12. Lenc, 35:58. J. Vlach, 53:25. Knot

Hosté: 31:57. Weinhold, 39:59. Koblasa, 41:59. Černoch

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kolmann, Kunst – Birner (A), Bulíř, Lenc – Průžek, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Najman, Šír.

Hosté: Hamrla (Habal (A)) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Jiskra, Hladonik, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Gebauer, Ganger

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Dynamo rozjíždí další sérii

Pardubičtí nasadili do utkání s Vítkovicemi svou nejnovější posilu navrátilce Horkého, který nebezpečně pálil již ve druhé minutě. Oba týmy měly poté k dispozici přesilové hry, Dynamo nepotrestalo Malletovo držení, aby se poté ubránilo převaze Ostravanů po Nakládalově sekání.

Do první výraznější příležitosti v utkání se propracovali hosté v 15. minutě, kdy Kantor musel zasahovat po nebezpečné střele Lakatoše, na opačné straně Pardubice zahrozily Andělem, jenž nakonec neúspěšně dorážel předchozí Romanovu střelu.

Domácí hokejisté získali vedení ve 27. minutě využitou přesilovou hrou v jejím závěru. Tři sekundy před návratem Galvinše se po Blümelově přihrávce prosadil svým desátým gólem v sezoně Poulíček.

Vítkovice mohly srovnat krok ve svém dalším oslabení, kdy se do rychlé protiakce dostal Werbik, jeho prudká střela těsně minula cíl. Krátce po této akci Pardubice navýšily vedení: Kousal v situaci dvou na dva křížně nabil Paulovičovi a slovenský útočník prudkou ránou bez přípravy prostřelil Dolejše.

Severomoravanům nevyšla následná přesilovka. Zahrozili v ní Hruškou z předbrankového prostoru, zajímavé pro ně bylo i Kovářovo nahození, ale bez gólového efektu. Zatímco v první třetině byly oba týmy střelecky aktivní, ve druhé měly více ze hry Pardubice, jež soupeře přestřílely 13:4.

Na začátku třetí části hry měly Vítkovice výhodu další přesilové hry, v níž zahrozil Irgl, jeho ránu však chytil Kantor. Do brejku pak ujel mladík Blümel, jenž se neprosadil ani z následné dorážky po svém pokusu. Pardubičtí mohli navýšit své vedení, nepotrestali ale druhý Malletův faul v utkání. Blízko ke skórování byl v 52. minutě Nakládal, jeho rána se ale otřela o horní Dolejšovu tyčku.

Pardubice hrály obětavě, po střele Gewieseho v 54. minutě se k nebezpečné dorážce málem dostal Krenželok, nakonec mu skórovat zabránil svým pádem obránce Kolář. Vítkovice se v závěru utkání ubránily pardubické převaze, aby krátce po Ďalogově vyloučení v 57. minutě hrály bez brankáře. Power play ale modrobílým nevyšla - necelou minutu a půl před závěrem pojistil Kousal pardubickou výhru střelou do opuštěné branky.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „První třetina se nám moc nepovedla, od té druhé jsme podávali lepší výkon. Směrem do obrany jsme sehráli dobré utkání, výborně zachytal Pavel Kantor, skvěle jsme zvládli oslabení. Moc se nám ale nedaří přesilovky, v posledních utkáních nám chybí útočný drajv, možná se projevuje únava z cestování. Zkusíme na tom zapracovat a zvednout naši ofenzívu.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Po dobrých zápasech jsme vydrželi pouze první třetinu, kdy jsme byli i lepší, měli jsme spoustu šancí, měli jsme tam nájezd nebo nebezpečnou dorážku. Dnes nám nebylo přáno. Ještě jsme mohli trefit prázdnou branku, kdy jsme zlomili hůl, zkrátka smůla, střelecké štěstí se k nám otočilo zády. Dostali jsme dva góly, nepomohli jsme si ani přesilovkami, v nichž jsme byli bezzubí. Pardubice vyhrály zaslouženě.“

SESTŘIH: Pardubice - Vítkovice 3:0. Dynamo zpět na vítězné vlně, Kantor si připsal první nulu sezony
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:14. Poulíček, 30:45. Paulovič, 58:36. R. Kousal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – Ďaloga, Nakládal (C), Mikuš, Bučko, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Kusý, Poulíček (A), Blümel – Anděl, O. Roman, Camara – Paulovič, R. Kousal, L. Horký – Machala, Rohlík, Zeman.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Pyrochta, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, L. Doudera – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Schleiss – M. Kalus, J. Mikyska, Irgl – Fridrich, Werbik, Mallet.

Rozhodčí

Hejduk, Lacina – Klouček, Votrubec

Stadion

enteria arena

Zlínští hokejisté se radují z gólu
Zlínští hokejisté se radují z gólu

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud