20. dubna 2021 • 14:24

Brno přichází o střelce. Schneider v Kometě končí, podepsal Salcburku

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize nasypal ve své první sezoně dvacet gólů. Přesto Peter Schneider (30) v Kometě končí. Upsal se rakouskému Salcburku, s nímž si zahraje mezinárodní IECHL. Potvrzen byl i odchod Libora Zábranského (20) do Finska, o němž už deník Sport informoval. Novým působištěm mladého beka bude Jukurit se dvěma Čechy Jakubem Galvasem a Šimonem Stránským.



Proč odchází Schneider, druhý nejlepší střelec týmu? Podle informací Sportu se mu v Brně ve druhé polovině sezony přestalo líbit. Nebyl spokojený se svým nižším ice-timem, po zranění a delší léčbě se jeho palba zasekla. Rakouský útočník dal posléze najevo, že by rád změnil dres.

Boss Libor Zábranský starší mu nebránil. I proto, že Schneider patřil k nákladnějším borcům. Klub ušetří na jeho výplatě. V barvách EC Salcburk tak čekají křídelníka bitvy se Znojmem, jediným českým zástupcem v IECHL (bývalé EBEL). Tuhle soutěž dobře zná, odehrál v ní dvě sezony za Vienna Capitals (2017-2019). V té druhé nasázel 35 branek a získal angažmá ve švýcarském Bielu. Rok na to po něm sáhla Kometa.

Útočník Komety Peter Schneider v šanci proti brankáři Českých Budějovic Janu Strmeňovi
Útočník Komety Peter Schneider v šanci proti brankáři Českých Budějovic Janu Strmeňovi

Teď se vrací z extraligy do rodné země. „Chci vyhrávat tituly,“ vyznala se posila Red Bullu. „Hledal jsem klub, který má tyhle ambice a našel jsem ho. Celá organizace se mi moc líbí,“ dodal rodák z Vídně, jenž se po návratu z dovolené v Americe připojil k reprezentaci. Se šesti novými klubovými spoluhráči se Schneider aktuálně připravuje na kempu národního týmu před MS. Nyní má Rakousko na programu dvě prověrky proti Česku.

Brno půjde do nového ročníku rovněž bez obránce Libora Zábranského, který se po úspěšném hostování v Karlových Varech rozhodl pro přestup do finského Jukuritu.

Vítkovice - Kometa: Schneider jemnou tečí před Dolejšem zařídil prodloužení, 1:1
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud