13. července 2021 • 11:45

V čem do ligy? Vítkovičtí dali fanouškům možnost navrhnout dresy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v historii vítkovického klubu mají fanoušci možnost se zapojit do složení a výběru extraligových dresů. Jaké barvy? Jaká loga? Jaké rozmístění? Ze 149 návrhů vybrali zástupci klubu devět finálních verzí, do 27. července si mohou fandové vybrat vítězný dres. Hlasují na vítkovickém facebooku.



Žádné divoké experimenty. Klubové barvy jsou modrá a bílá, hlavním prvkem bude rytíř Vítek nebo logo vítkovického klubu. Devět finálních verzí dresu se liší v detailech. „Sešlo se přes sto čtyřicet návrhů,“ líčí Zdeněk Janiurek, mediální pracovník klubu. „Řada velice zajímavých i graficky zdařilých. Všem, kteří se zapojili a představili nám svou představu ze srdce děkujeme. Vážíme si jejich aktivity i snahy.“

Návrhy byly vskutku pestré. Kromě modré a bílé přišly od fanoušků například červené varianty dresů, ve kterých Ostravané v minulosti také hrávali. Jeden z návrhů byl třeba i černo-fialový. Některé pracovaly s pozměněným logem klubu, či postavou rytíře Vítka. „Ne všechny návrhy splnily zadání, některé jsme nemohli uznat, protože se jednalo o porušení ochranné známky loga klubu nebo ochranné známky figury rytíře Vítka,“ upřesnil Janiurek.

Návrh nového dresu Vítkovic - č. 1
Návrh nového dresu Vítkovic - č. 1

Dané byly pochopitelně i reklamní plochy určené pro partnery extraligy (oranžová místa na návrzích dresů) i prostory rezervované pro klubové partnery (šedé plochy). Který z dresů na vítkovickém facebooku získá nejvíc hlasů, v tom vyjede tým trenéra Miloše Holaně v nadcházející sezoně na led. Pro autora vítězného návrhu je připravena odměna.

„Autor realizovaného návrhu se může těšit na originál svého výtvoru, kromě toho je připravena varianta i zážitkové odměny,“ říká Janiurek. „Její podoba ale bude finalizována až směrem k úvodu sezony a s ohledem na případná omezení a nařízení spojená s koronavirem a dalšími.“

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud