Pavel Ryšavý
20. října 2021 • 10:03

Kousal: Po letech marasmu o první místo? Kvůli tomu jsem se vracel

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomalu se vrací staré pořádky. Pár let zpátky střety Pardubic se Spartou znamenaly prestižní řež, velkou bitvu dvou stabilních značek. Tahle éra se vrací, Dynamo je zpátky nahoře, momentálně se na celou extraligu dívá z vrchu. „Krásný zase hrát o první flíček,“ vyhrkne útočník Robert Kousal (31). Mluvil i o návratu vítězné mentality, nebo jaké si na sebe klade nároky, i o slavných bílých rukavicích. Sparta dnes (18.30) zkusí v O2 areně náskok jeho týmu smazat.



Kousal po návratu do Pardubic

2021/22

zápasy: 14

body: 6 (2+4)

2020/21

zápasy: 42

body: 32 (8+24)

2019/20

zápasy: 43

body: 33 (10+23)

Bez bruslí vypadá jako flegmatik, totální kliďas. Tím ale klame. Když se dostane Robert Kousal do zápasu, z očí mu létají blesky. Rozmlátí hokejku, když nedá šanci. Nejde se sklouznout, štve ho, když nepomůže týmu víc. Moc dobře zná svoje schopnosti. „Od návratu do extraligy mám ale začátky takový pomalejší. Vím, že se z toho dostanu a výkony se budou stupňovat,“ povídá v klidu v rozhovoru pro iSport Premium. Zatím má pardubický útočník na kontě po 14 zápasech 6 bodů (2+4).

Bitva úspěšných, rvačka o první místo se Spartou. Jak se to po delší době zase v Pardubicích poslouchá?
„Po těch letech marasmu? Krásný zase hrát o první flíček. Těšíme se na to úplně všichni.“

Ze Sparty často zní, že proti ní je každý víc vyhecovaný a hraje jinak než proti zbytku ligy. Vážně to tak je?
„No, abych řekl pravdu, já to tak nemám. Když hrajete se Spartou, spíš atmosféra hráče vybičuje, že do zápasu dáte o deset procent víc. U nás je to specifické v tom, že skočíte na vlak, do hodiny jste v Praze, takže fanoušci obou týmů můžou celkem pohodlně jezdit k nim i k nám. Jinak Spartu beru stejně jako ostatní zápasy.“

Stačila jedna překlenovací sezona a jste na špici extraligy. Věřil jste, že se situace v Dynamu otočí takhle relativně rychle?
„Už minulou sezonu jsme doklepali slušně, i když jsme taky nezačali zrovna dobře. Postupně se všechno vyvíjí. Asi jsme nečekali, že budeme první už teď, chtěli jsme být hlavně nahoře.“

Je znát, jak se klima kolem pardubického týmu postupně mění. Mizí napětí, strach. Blíží se vnitřní nastavení tomu, které mělo Dynamo kolem roku 2010?
„Celkem jo. Když jsem začínal, Pardubice vyhrály titul, pak byly třetí, potom zase titul. Ze současného týmu cítím podobnou sílu. I když prohráváme, nikdo se nehroutí. Věříme si, že jsme schopni zápas otočit. Tady je třeba zásadní rozdíl, když to porovnám se sezonou 2019/20, když jsem se sem vrátil.“

Tohle zvedly hlavně dobré nákupy?
„Přišli sem kvalitní hráči, jenže to samo o sobě neznamená ještě nic. Musí do sebe všechno zapadnout, ať fungujete jako tým a jste spolu schopni právě utkání otočit, zvládnout krizový moment. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud