Pavel Bárta
3. prosince 2021 • 15:21

Jiříček má rád divočinu. Draft? V očích skautů maličko klesl, ale...

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zápasy Plzně pořádali skauti NHL zájezdy, při nedělním derby s Karlovými Vary se jich do povoleného limitu diváků určitě taky pár vtěsná. David Jiříček patří k nejlepším obráncům, kteří budou k mání v příštím draftu, po čtyřech letech bude českou nadějí na výběr v prvním kole. Navíc za Energii nastoupí útočník Jiří Kulich, další český mladík, který lovce talentů náramně zajímá.



Matvěj Mičkov, Juraj Slafkovský, Šimon Nemec. Jména, která už zdomácňují. Patří k špičkovým evropským teenagerům, hokejovým velikánům příštího pokolení. David Jiříček se jim blíží. Jako jediný Čech. Druhou sezonu hraje extraligu za Plzeň a v osmnácti letech patří k nepřehlédnutelným postavám Západočechů. I když mezitím odložil mřížku.

S reprezentací nedávno vyrazil už podruhé na turnaj Karjala, má patřit k lídrům české dvacítky na blížícím se juniorském šampionátu.

V očích skautů přesto maličko klesl. „Na dvacítkách v Hodoníně (Turnaj čtyř) jsme kroutili hlavou. Nedal kloudnou přihrávku, nebyl to on. Teď se do toho dostal, sezonu začal dobře, ale pokud dřív patřil jasně do nejlepší desítky, už to neplatí,“ tvrdí jeden z hledačů talentů. Hodnotí hráče teprve způsobilého pro draft, a tak nesmí uvést jméno ani klub, pro nějž pracuje.

„Důležité je, že mu už minulou sezonu dali šanci. V porovnání s ní však trošku zklamal. Má toho ještě hodně před sebou, ale nenabral, pořád je hubený, takže

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud