10. prosince 2021 • 14:00

Pardubice jako velkokluby z Evropy. Dědek plánuje arénu pro 15 tisíc lidí

Autor: kal, ryp
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubický hokej chystá obrovský projekt. V horizontu několika let vedení Dynama plánuje postavit na východě Čech novou multifunkční arénu s kapacitou až 15 tisíc diváků. Podle informací deníku Sport by město a klub měly vybírat mezi dvěma lokalitami, kde by bylo reálné velký komplex postavit. Cena by se měla údajně pohybovat mezi 2,5-3 miliardami korun.



„Dynamo Pardubice se posune svým zázemím na úroveň evropského velkoklubu. Plánujeme arénu, která bude patřit multifunkčností mezi nejmodernější v Evropě s hotelem, kongresovým centrem. Hala bude odpovídat technickému vybavení v NHL,“ uvedl v prohlášení majitel Petr Dědek.

Na klíčovou otázku, kdo bude investorem stavby, měl pak pro deník Sport krátkou odpověď: „Já.“ Co se týká návratnosti, ta prý není hlavní motivací: „Takový projekt návratnost nemá, jste rádi, kdyby skončil na nule, nebo v mírném provozním zisku. Postavíme si pro Dynamo novou halu, budujeme silnou značku, zkrátka jsem se rozhodl, že udělám něco navíc.“

Celý projekt by měl mít návaznost na budování infrastruktury města Pardubice. Majoritní vlastník Dynama velkolepý plán o výstavbě nové haly představil členům vedení města Pardubice, které rovněž pozval k jednání o možné spolupráci na projektu. Zástupci východočeského města nabídku přijali. V mimořádném projektu chce vedení Východočechů podle Dědkových slov klást důraz na to, aby návštěva zápasu byla pro fanoušky nejen sportovním zážitkem, ale i zábavou pro celou rodinu.

Bližší informace o přibližném termínu dokončení stavby či celkové ceně upřesněny nebyly. Očekává se, že jednání mezi Petrem Dědkem a městem by měla trvat půl roku. Majitel klubu nečeká, že by se měla objevit jediná překážka: „Není důvod, aby tahle stavba neklapla. Pokud budu zdráv, tak to klapne.“

V současné pardubické aréně už nelze hrát velké reprezentační akce typu mistrovství světa. Co se týká pořádání koncertů, nemůže konkurovat pražské O2 areně. Multifunkční komplex v Pardubicích by měl nabídnout zázemí pro velké kulturní i sportovní akce. Se stávající arénou, která nevyhovuje polohou ve středu města ani z pohledu parkovacích kapacit, by město mělo mít vlastní záměry. Hokej se přesune na novou adresu, pokud se povede stavbu dokončit.

„Věřím, že se podaří tento záměr zrealizovat a v Pardubicích vyroste nová multifunkční aréna, která nabídne fanouškům moderní a příjemné zázemí a sportovcům potřebný komfort. Pro Dynamo je to další krok, kterým buduje svoji značku a renomé ve světě,“ řekl Dušan Salfický, člen představenstva a sportovní ředitel klubu.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud