Pavel Ryšavý
26. ledna 2022 • 14:45

Jackpot Camara: od střetu válí, Salfický řekl, jak našli společnou řeč

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je docela snadné ho milovat. Je docela snadné ho nenávidět. V první skupině budou patrně všichni fans Pardubic, ve druhé zbytek. Anthony Camara je hráč, který umí dostat do hry velké emoce. Dovede dráždit, třeba když skočil po Jaromíru Jágrovi a stáhl ho na zem. To bylo haló! Jenže kromě toho je výborným hokejistou, produktivním útočníkem. Kroužili kolem něj další mocní extraligoví zájemci, on podepsal v Pardubicích až do roku 2024. Show pokračuje. Nebo teprve začíná? V uzamčené části článku najdete také rozhovor s pardubickým manažerem Dušanem Salfickým, podle nějž patří Camara mezi nejkvalitnější hráče v lize. 



Jen čtyřikrát v prvních 23 zápasech sezony dal gól, celkem jich napočítal šest. Asi si vzpomenete, co se v polovině listopadu v Pardubicích stalo. Anthony Camara byl frustrovaný, že nenapíná síť. Točil ho stav, že nepomáhá týmu, byl podrážděný. Kouč Richard Král už toho měl plné zuby a posadil ho na jeden zápas jako zdravého náhradníka na tribunu.

V zámoří poměrně běžná věc, jak se řeší problémy, v Česku ne tak vídaná. Dokonce byl ve hře trejd se Spartou. Naštvat se, rozhádat, prásknout dveřmi. Sbohem. Takhle to občas Camara v Evropě měl. Taky proto v letech 2017-2020 vystřídal čtyři kluby ve čtyřech zemích. Dánsko, Rakousko, Německo, Švédsko.

„Určitě se posunul, že si nechá říct, navíc každý problém se dá vyřešit. Z mého pohledu je zásadní podpora manažera Salfického, na Anthonym mu záleží. Všechno si vysvětlili, vyříkali, z mého pohledu zaznělo to, co chtějí trenéři, co chce on a všechno začalo fungovat,“ popisuje Camarův agent Martin Ančička. V kontaktu se svým hráčem je často: „Podle mě je to hodně důležité, cítím to tak, že tohle je věc, kterou potřebuje.“

Odchod jinam padl. Camara se vrátil do sestavy a rychle šel výkonnostně nahoru, začal se cítit lépe. A Pardubice s ním podepsaly smlouvu do konce sezony 2023/24. Hokejový cestovatel z Kanady se usadí, takový je plán.

Přitom o něm podle informací deníku Sport začínaly uvažovat

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud