Květoslav Šimek
8. června 2022 • 09:55

Čelist na klávesnici! Fanoušci Vítkovic žasnou, šéf na Muellera přidal peníze

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve vší úctě, takové jméno se seznamu vítkovických posil pro nadcházející sezonu nečekalo. Americký kanonýr Peter Mueller (34) svým přestupem z Komety do Vítkovic „zboural internet“ a zvedl vlnu nadšení. „Mám čelist až na klávesnici,“ píše například jeden z ostravských fanoušků.



Pecka. Bomba. Super. Woow. Takové jsou nejčastější reakce fanoušků na nejčerstvější vítkovickou posilu. Peter Mueller se v kádru pro nadcházející ročník nečekal. „Běžím si koupit permamentku,“ píše se v jednom z mnoha příspěvků pod článkem oznamujícím Muellerův příchod.

Ostravané v letní pauze o tři výrazné opory přišli. Obránce Roman Polák, kapitán týmu, se rozhodl ukončit kariéru. A pokračování ruského beka Alexeje Solovjeva ztroskotalo na problémech s vízy kvůli válce na Ukrajině. Odchází také populární centr Jan Hruška, který ve vítkovickém dresu odvedl kus dobré práce.

Kromě zkušeného obránce Juraje Mikuše z Pardubic, který patří k nejlepším hráčům soutěže, zatím Vítkovičtí oznamovali spíš „dietnější“ příchody. Přišli Američané Peter Krieger ze Zvolena a Willie Raskob z Nitry, Roman Půček ze Vsetína, Lukáš Klimeš z Komety, Daniel Krenželok z Frýdku-Místku. Peter Mueller je zcela jiná kategorie.

Zelená i přes překročený rozpočet

„Máme obrovskou radost, že se nám tenhle přestup povedl!“ neskrýval sportovní ředitel Roman Šimíček ve vyjádření pro klubové stránky. „Velký podíl na tom má majitel klubu Aleš Pavlík, který nám na něj uvolnil do rozpočtu peníze navíc. Peter Mueller je tím hráčem, kterého do útoku chce každý tým a nám se jej podařilo získat.“

Mueller patří dlouhodobě k nejofenzivnějším hráčům ligy. Rodák z Minnesoty nasbíral za čtyři ročníky v dresu Komety 222 bodů (102+120) za 193 zápasů. V sezoně 2020/21 vyhrál kanadské bodování soutěže, v minulé sezoně byl nejproduktivnějším cizincem.

Kometa - Liberec: Mueller sekl Šíra do choulostivých partií a dostal stopku
Video se připravuje ...

„V posledních sezonách nasbíral přes šedesát a přes padesát kanadských bodů, je to přirozený kanonýr, který nyní bude oblékat náš dres s rytířem Vítkem,“ těší Šimíčka. „Už po uplynulé sezoně jsem řekl, že v novém ročníku chceme výsledkově zase o krok dál a příchod Petera Muellera by nám k tomu měl dopomoci.“

Podle slov majitele Aleše Pavlíka „šli“ Ostravané po Muellerovi i za cenu výrazného překročení rozpočtu na sezonu. „Ve chvíli, kdy se objevila možnost získat do našeho týmu hráče, jakým je Peter Mueller, okamžitě ode mě získal sportovní úsek zelenou,“ popisoval Pavlík pro klubový web. „I za cenu toho, že výrazně překročíme rozpočet na sezonu, jsem přesvědčen, že toto rozhodnutí je pro náš klub správným krokem. Věřím, že díky stávajícím partnerům, díky jejich pokračování a díky dohodě s novým významným partnerem vše zvládneme.“

Ocenil práci Šimíčka s manažerem Patrikem Rimmelem. „Samotná jednání jsou jejich velkým úspěchem, že se příchod Petera Muellera podařilo dotáhnout do konce. Věřím, že i naši fandové společnou snahu nás všech v managementu Vítkovic ocení a i díky příchodu Petera Muellera budeme mít co nejvíce permanentkářů a fanoušků v nové sezoně na našich zápasech. Vše směřujeme k tomu, že chceme v nové sezoně dosáhnout úspěchu,“ dodal Aleš Pavlík.

Ofenzivní posilu pochopitelně vítá i trenér Miloš Holaň. Na něm bude, koho k Muellerovi zařadí, jakého centra mu vybere. Po odchodu Hrušky se nabízí Peter Krieger, na něhož jdou ze Slovenska slušné reference. Případně je k dispozici kreativní Rostislav Marosz. Je možné, že jednoho centra ještě budou Ostravané hledat, v zákulisí se stále mluví o oprášení spolupráce a návratu Ondřeje Romana z Pardubic.

Vyladit se pak budou muset i přesilovky, ve kterých dosud hráli prim Dominik Lakatoš a Roberts Bukarts. Dá se očekávat, že Mueller jako pravák dostane přesilovkové místo a pozici od Bukartse. První přípravné zápasy a praxe ukáže víc.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud