Květoslav Šimek
1. srpna 2022 • 11:46

Posila pro Třinec. Získal slovenského kanonýra, na druhý pokus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský snajpr Libor Hudáček (31) se vrací do extraligy, je novou posilou třineckých Ocelářů. Bývalý útočník libereckých Bílých Tygrů, který se slovenskou reprezentací vybojoval stříbro na mistrovství světa 2012 a bronz na olympiádě 2022, si v pondělí s mistrovským týmem poprvé zatrénoval. Do Třince měl namířeno už před dvěma roky, ale tehdy dohodu zhatila nabídka z Nižněkamsku.



„Oceláři jsou špičková organizace, mají tři mistrovské tituly v řadě,“ komentoval příchod Libor Hudáček. „To vypovídá o obrovské kvalitě kádru. Těším se na kluky v kabině i spolupráci s trenéry Motákem a Országhem.“

Uplynulá sezona pro něho byla turbulentní. Začal v Nižněkamsku, pak hrál v Luganu a končil v Minsku. „Něco takového jsem ještě nezažil. Taková je kariéra profesionálního hokejisty. Na klubové úrovni se mi tolik nedařilo, ale s reprezentací se nám povedl skvělý úspěch,“ připomněl olympijský bronz.

Hudáček oblékal liberecký dres v letech 2018 až 2020. V první sezoně pomohl Severočechům k extraligovému stříbru (ve finále padl s Třincem), ve druhé byl bodově nejúspěšnějším zahraničním hráčem soutěže. Z 50 zápasů základní části nasbíral 60 bodů (31+29), lepší byli pouze Milan Gulaš (35+41) a Michal Birner (20+41). Liberec vyhrál základní část, play off zrušil koronavirus.

Právě tehdy se ho snažili Oceláři poprvé získat. Byli už domluvení, ale nabídku nakonec přebil zájem z ruské KHL, Hudáček šel do Nižněkamsku. „Jeho prioritou bylo zahraničí,“ říkal sportovní ředitel Jan Peterek. „Libor není jen produktivní, ale dovede se dostat i protihráčům pod kůži, tím je pro soupeře nepříjemný. Všechny tyto atributy z něho dělají rozdílového hráče, jakých je na trhu málo.“

V ruské KHL odehrál rodák z Levoče necelé dvě sezony (211 zápasů/ 100 bodů, 45+55). Dvakrát se v průběhu ročníku stěhoval do Švýcarska (Lausanne a Lugano). Minulý ročník dohrával v Dinamu Minsk.

Do KHL naopak míří ze Sparty jeho starší bratr, brankář Július Hudáček. Podle slovenského webu sport.aktuality.sk by měl hrát za kazašský Barys Nur-Sultan. Ten měl zájem i o jeho mladšího bratra Libora, ale slovenský reprezentant se nakonec dohodnul s Třincem.

Úřadující mistři se na obhajobu připravují pod vedením nového trenérského tandemu Zdeněk Moták – Vladimír Országh. Větší část týmu na led poprvé vyjela minulý týden. Odcházející beky Davida Musila (Pardubice) a Tomáše Kundrátka (Brno) nahradili Jakub Jeřábek (Spartak Moskva) a Karlis Čukste (Lahti). Odchod bratří Kovařčíkových (Jukurit) mají v útoku „zacelit“ Libor Hudáček a Daniel Voženílek (Č. Budějovice).

„Přichází útočník s velice bohatou historií," pochvaloval si trenér Zdeněk Moták.  „Prošel si KHL, švédskou a švýcarskou ligou. Takže očekávání jsou velká, samozřejmě se jej budeme snažit co nejrychleji zapracovat do sestavy a týmu, aby mohl být opravdu posilou.“

Sparta - Liberec: Je to tady! Hudáček zkompletoval hattrick, 2:6
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud