6. listopadu 2022 • 19:58

SESTŘIHY: Sparta padla, Dynamo slaví devátou výhru v řadě. Debakl Kladna

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic vyhráli v 19. kole extraligy na Spartě 3:2 a protáhli vítěznou sérii na devět zápasů. Pražanům nepomohla ani trenérská změna, Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou neuspěli a tým klesnul až na 13. místo. Utkání rozhodl bývalý sparťan Jan Košťálek. Třinec smetl Kladno 8:0, na čemž se hattrickem podílel Libor Hudáček. Litvínov porazil Karlovy Vary 5:3 a na poslední místo poslal Rytíře. Kometa osmou výhru v řadě nepřidala, v Hradci Králové prohrála 1:5. Plzeň podlehla Liberci 3:4 v prodloužení. České Budějovice prohrály v Olomouci 1:3.



Sparta - Pardubice

Pražané, na jejichž střídačce v sobotu skončil hlavní trenér Pavel Patera a tým vedli manažeři Petr Ton a Jaroslav Hlinka, prohráli popáté za sebou. Sparta klesla v tabulce na předposlední místo. Třemi body za gól a dvě asistence se na výhře Dynama podílel obránce Jan Košťálek.

Pražané do utkání nastoupili ve speciálních dresech na počest rozšíření Klubu legend, do něhož byli nově uvedeni in memoriam Karel Masopust, Jan Reindl, Jiří Kročák, Patrik Martinec a David Výborný.

Oba týmy dělilo v tabulce před vzájemným soubojem propastných 20 bodů, v zápase to ale vidět nebylo. Sparta držela s hosty, v jejichž sestavě chyběli distancovaní bratři David a Adam Musilové, krok.

Po opatrnějším úvodu se od 10. minuty začalo tempo hry zvyšovat. Domácí mohl posunout do vedení Kempný, stejně jako na druhé straně Kousal s Radilem však neuspěl.

SESTŘIH: Sparta Praha - Pardubice 2:3. Dynamo pokračuje v brilantní jízdě, domácí blízko dna. Zářil Košťálek
Video se připravuje ...

Bezbrankový stav se změnil ve 13. minutě, kdy za zády brankáře Kováře skončila zřejmě tečovaná střela Košťálka od modré čáry. Pražané ale dokázali na vedoucí gól soupeře odpovědět. Willa, který předešlé dva zápasy neinkasoval, překonal i přes Matýsův faul Sobotka.

Sparta byla poté aktivnější a Will měl výrazně více práce než jeho protějšek. Domácí ale nevyužili první přesilovku, ve 25. minutě se neprosadil Horák a následně pardubický gólman zlikvidoval i samostatný nájezd Erika Thorella.

V polovině zápasu se ale Pražané dostali do vedení, když Horák využil toho, že jeden z hráčů Dynama neměl hokejku a prostřelil Willa. Další gól mohl přidat Tomášek, ale neuspěl. Stejně dopadl Řepík, jenž trefil tyčku. Sparta poté nevyužila další početní výhodu a v závěru druhé třetiny toho litovala, když 43 sekund před odchodem do kabin vybídl Zohorna ke skórování Říčku a bývalý hráč Sparty vyrovnal.

Ve třetí části se do slibných šancí dostali Horák i hostující Radil s Dvořákem, oba brankáři ale své týmy podrželi. Sparta poté nevyužila další přesilovku a v prvním oslabení sama inkasovala. Vyloučení Tomáška potrestal přesnou střelou od modré čáry Košťálek.

Vyrovnat se již Spartě nepodařilo ani v závěrečné power play, Východočeši tak soupeři oplatili porážku z prvního vzájemného zápasu v sezoně.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Hlinka (Sparta): „Myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Bohužel se projevilo, že zatímco my nejsme v pohodě, tak Pardubice jsou naopak v laufu a vyhrávají. Na konci si zápas s přehledem pohlídaly. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli jasně lepší a měli jsme odskočit. Nevyužili jsme přesilovky a z jedné soupeře jsme inkasovali, to bylo rozhodující. Za jeden den se s týmem nic udělat nedalo. Kluci to dnes odmakali, nedá se jim nic vyčíst.“

Radim Rulík (Pardubice): „Pro nás to byl šťastný zápas. První třetina nebyla z naší strany špatná, podařilo se nám dát branku, ale Sparta byla aktivnější a tlačila se do nás. Ve druhé třetině jsme byli horším týmem a bylo obrovské štěstí, že jsme z protiútoku ze středního pásma dali na 2:2 a že nám Sparta neodskočila na 3:1. Ve třetí části byla na naší straně obrovská bojovnost, využili jsme přesilovku. Důležité bylo, že jsme ubránili pět oslabení. To dnes rozhodlo; nedostali jsme gól v oslabení a v přesilovce jeden dali.“

Góly

Domácí: 15:00. Sobotka, 30:04. Horák

Hosté: 12:18. Paulovič, 39:18. Říčka, 48:34. Košťálek

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Konečný, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Safin – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.

Hosté: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko, Nedbal, Chabada – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Matýs – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Rozhodčí

Stadion

O2 Arena

Třinec - Kladno 8:0

Pod nejvyšší výhru Ocelářů v sezoně se podepsal hattrickem Libor Hudáček, který dal v posledních třech kolech šest branek. Tři body zaznamenali také Aron Chmielewski (1+2) a Andrej Nestrašil (0+3). Obhájce titul vedl už ve 39. minutě o šest gólů. Marek Mazanec kryl 13 střel a připsal si první nulu sezony. Kladno popáté v ročníku neskórovalo.

Kurovský se dostal za obranu Kladna v úvodních šesti minutách dvakrát, uspěl až na druhý pokus, když Bowa překonal bekhendovým blafákem mezi betony. Před koncem první třetiny zvýšil Hudáček se štěstím - z pravé strany hledal před brankou spoluhráče a puk se odrazil od Sotniekse přímo do horního růžku.

Třinec přestřílel Kladno v úvodní třetině 11:1, ale i hosté si vytvořili gólové šance. Melka ale v přečíslení dva na jednoho zkazil přihrávku a před Mazancem osamocený Filip netrefil puk ideálně a minul branku. Jedinou komplikací pro domácí tak bylo, že z utkání odstoupil obránce Doudera.

SESTŘIH: Třinec - Kladno 8:0. Oceláři deklasovali bezzubé Rytíře
Video se připravuje ...

Obhájce titulu odskočil v rozmezí 30. až 39. minuty na 6:0. Růžička přidal třetí gól v přesilové hře z levého kruhu, když po Voženílkově pasu střílel do odkryté branky. Poté dvěma trefami zkompletoval Hudáček hattrick. Slovenský útočník se nejdříve prosadil dorážkou pod horní tyč a ve druhém případě usměrnil jeho střelu do vlastní sítě Indrák.

Bow po páté brance přepustil místo Brízgalovi, který po 28 sekundách kapituloval. Čukste podpořil útok a v přečíslení tři na dva přivítal nového gólmana střelou mezi betony. Lotyšský obránce dal první extraligový gól. Kladno se ve druhé třetině na moc nezmohlo, v úniku Procházky se ale vyznamenal Mazanec.

Tempo hry ve třetí třetině opadlo, přesto Oceláři ještě přidali dvě branky. Chmielewski využil už po devíti sekundách přesilovou hru střelou zpoza pravého kruhu a v oslabení se prosadil Daňo, který si vychutnal Brízgalu bekhendovým blafákem.

Hlasy trenérů:

Vladimír Országh (Třinec): „Jsme spokojeni, hrálo se před výbornou atmosférou. Jsme rádi, že nám konečně nějaké góly napadaly, i po odrazech. Těší nás také nula. Byly situace, kdy měl soupeř šanci se zápasem něco udělat, měl dvě tři přečíslení, ale celkově chci kluky pochválit za dobře odvedenou práci.“

Jiří Burger (Kladno): „Není moc co hodnotit. V prvé řadě bychom se měli omluvit fanouškům, hlavně těm deseti patnácti, kteří sem jeli přes celou republiku a museli na to koukat. Nemůžeme si dovolit udělat tolik chyb, obzvláště proti takovému týmu. Soupeř víceméně každou chybu potrestal. Jakmile se zápas dostal na 5:0, tak už bylo jen otázkou, na jakém skóre se zastaví.“

Góly

Domácí: 05:29. Kurovský, 17:53. Hudáček, 29:12. M. Růžička, 33:45. Hudáček, 37:33. Hudáček, 38:05. Čukste, 52:53. Chmielewski, 53:42. Daňo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Chmielewski, Voženílek, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.

Hosté: Bow (38. Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer

Stadion

Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků)

Návštěva

5 161 diváků

Litvínov - Karlovy Vary

Severočeši tak vyhráli i druhý duel mezi oběma celky v sezoně a pod sebe na dno tabulky poslali znovu Kladno. Dvěma góly přispěl k výhře týmu Vervy útočník Kudrna. Domácí tak pokračují v bodové sérii pod novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem. Z posledních pěti duelů dokázali vytěžit dvanáct bodů.

Litvínov vstoupil do první třetiny sebevědomě, ale hosté prvotní nápor ustáli. První větší šanci přinesla až litvínovská přesilovka ve čtvrté minutě, hostující brankář Lukeš ale odolal a dvě velké šance dokázal se štěstím zlikvidovat. Karlovarští byli blízko gólu ve 14. minutě, ale dělovku Havlína zneškodnil Godla lapačkou.

Vyrovnaná dvacetiminutovka přinesla branky až v samotném závěru. V 18. minutě otevřel skóre obránce Jaks, jenž přesnou střelou překonal Lukeše. Pro lotyšského zadáka to byla první trefa v litvínovském dresu. Pouhých deset sekund před koncem třetiny bylo ale srovnáno. Právě Jaks zpoza vlastní brány „namazal“ Koblasovi, který šancí nepohrdl a nekompromisně prostřelil Godlu.

Druhá třetina nabídla zajímavý hokej a spoustu šancí domácích. Ve 26. minutě podržel hosty Lukeš. Zdráhal se proháčkoval do útočného pásma a našel v ideální pozici Estephana, jehož lapačkou vychytal hostující gólman. V polovině prostřední dvacetiminutovky se domácí dostali do vedení. Při signalizovaném vyloučení se prosadil v předbrankovém prostoru Kudrna a poslal puk za záda bezmocného Lukeše.

SESTŘIH: Litvínov - Karlovy Vary 5:3. Verva vydolovala další cennou výhru
Video se připravuje ...

Verva měla ve zbytku třetiny další obrovské šance. Nejdříve neuspěl Stránský, který ztroskotal na Lukešovi. Ve 34. minutě zvonila za jeho zády tyčka po tvrdé střele Hlavy. Domácí měli velkou smůlu, neboť o necelou minutu později trefil horní tyčku Lukešovy branky kapitán Vervy Sukeľ. Odpovědět mohli hosté. Beránek se dostal v závěru třetiny do samostatného úniku, ale Godla skvěle vyjel a vypíchl mu puk ještě před zakončením.

Třetí dějství nabídlo podobný obraz hry jako to druhé. Hosté ale přidali a činit se musel i Godla. Nejprve se ve velké šanci ocitl Hlava, ale tváří v tvář Lukešovi neuspěl. Domácí si vypracovali další vyložené šance, jenže Lukeš chytal výborně. Zahanbit se nenechal ani Godla, když dokázal zlikvidovat obrovskou Kohoutovu možnost.

V 52. minutě se už radovali domácí. Nejprve obrovskou příležitost spálil Zdráhal, ale k odraženému puku se dostal Zeman, který si vybruslil do strany a překonal hostujícího gólmana střelou mezi betony. O 31 sekund později si počínal nedovoleně Strejček a Západočeši přesilovku využili: Hladonik našel na kruhu najetého Plutnara, který se trefil přesně za Godlova záda.

V závěrečné hře bez brankáře vychytal Godla Bartejse. Risk hostům nevyšel, prázdnou branku trefil Kudrna - 4:2. Karlovarští se však nevzdali a znovu odvolali brankáře. Z prostoru mezi kruhy se po skvělé přihrávce od Havlína prosadil Beránek. Další gól ale přidala Verva, když 12 sekund před koncem Straka definitivně zpečetil vítězství Litvínova další trefou do prázdné branky.

Hlasy trenérů:

Karel Mlejnek (Litvínov): „Troufám si říci, že to bylo vyrovnané utkání, čemuž odpovídal i poměr šancí. Soupeř byl nebezpečný, hosté měli dobré osobní souboje a trochu jsme se s tím trápili. Nezdála se nám první třetina, přišlo nám, že jsme byli všude o krok později. Možná na nás dolehla i tíha utkání, které jsme odehráli na Kladně. Za tři body jsme v naší situaci samozřejmě moc rádi. Těší nás, že nebudeme reprezentační přestávku trávit na dně tabulky.“

David Bruk (Karlovy Vary): „Chtěl bych pogratulovat domácím k vítězství. Litvínov byl v první třetině jasně lepší, byli jsme pod velikým tlakem a měli jsme problémy se dostat z pásma. Litvínov měl výborný forčekink a vytvořil si spoustu šancí. Byli jsme rádi, že jsme přežili první třetinu se stavem 1:1. Druhou a třetí třetinu přišlo zlepšení, změnili jsme založení útoku. Nebyli jsme pak pod takovým tlakem, ale nevytvořili jsme si velké gólové šance. Litvínov nás nepouštěl do slotu a mezi kruhy. Domácí se tam dostali a šance dokázali využít.“

Góly

Domácí: 17:18. Jaks, 28:52. Kudrna, 51:38. Zeman, 58:00. Kudrna, 59:48. Straka

Hosté: 19:50. Koblasa, 52:50. Plutnar, 59:41. O. Beránek

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Freibergs – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.

Hosté: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa (A), Havlín, Mikyska, Rulík – Rachůnek (C), Gríger, Kružík – Koblasa, Hladonik, O. Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kohout – Vachovec, Zadražil, Osmík.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Komárek, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4023 diváků

Mountfield HK - Kometa

V Hradci Králové prohráli Jihomoravané 1:5, když se prosadili až za stavu 0:3. Dva góly zaznamenal Aleš Jergl, tři body (1+2) přidal další útočník Christophe Lalancette.

Na brněnském týmu se zřejmě podepsal týden zápasové odmlky. Úvod totiž vůbec nezachytil a přitížil mu i dvojitý trest pro Holíka, který už po 85 sekundách hry potrestal svým 150. extraligovým gólem Lev.

Tým Hradce Králové byl výrazně aktivnější a nápaditější; Jankovo nahození se otřelo o tyčku, teč Kellyho Klímy i únik Okuliara zastavil brankář Furch. Kometa navíc mohla točit jen jedenáct útočníků, neboť hned v prvních sekundách trefil Vincoura na střídačce puk do obličeje a zkušený útočník do hry vůbec nezasáhl.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 5:1. Sedmizápasová šňůra hostů skončila v Hradci, zářila druhá formace
Video se připravuje ...

Na dlouho jedinou - byť obrovskou - šanci Brna měl z přečíslení Kollár, jinak se hrálo výhradně podle domácích not a hosty držel nad vodou pouze Furch. Až ve 36. minutě zvýšil Jergl, jenž v akci dva na jednoho proměnil další asistenci Lalancettea.

Královéhradečtí se po návratu z kabin prosadili ze třetí herní situace, v poměru čtyř proti čtyřem využil svůj nájezd Okuliar. Brankáři Kiviahovi pak sebral čisté konto Flek, ale nadšení Brňanů rychle zmírnil Kanaďan Lalancette, jenž dovedl Mountfield k teprve třetí domácí výhře v základní hrací době. V předposlední minutě ji svým druhým dnešním zásahem završil Jergl.

Hlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Do utkání jsme dobře vstoupili, hned ze začátku jsme si pomohli přesilovou hrou a začali si věřit. Ve druhé třetině jsme dobře otáčeli hru, vyhrávali osobní souboje a měli kupu šancí. Bohužel jsme z nich vytěžili jenom jeden gól, ale ve třetí třetině nám to tam napadalo a kluci se uklidnili. Zápas zvládli, odpracovali od prvního do posledního a patří jim velký dík.“

Martin Pešout (Brno): „Zápas pro nás začal hodně nešťastně, Vincour dostal pukem a musel odstoupit. Hned jsme navíc udělali faul na čtyři minuty, který domácí využili, a to udalo ráz celého zápasu. Táhlo se to s námi až do konce, nehráli jsme to, co jsme zvyklí hrát. Pustili jsme Hradec do brejků, což bylo smrtící. Když jsme pak se zápasem chtěli něco udělat, dostali jsme další zbytečný gól a domácí si to v klidu pohlídali.“

Góly

Domácí: 01:25. Lev, 35:52. Jergl, 42:08. Okuliar, 48:59. Lalancette, 58:46. Jergl

Hosté: 46:04. Flek

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.

Hosté: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4 524 diváků

Plzeň - Liberec

Bílí Tygři na ledě Indiánů vedli 1:0 a 3:2, jenže domácí dokázali skóre vždy vyrovnat. Druhý bod zajistil hostům nakonec v čase 60:22 útočník Tomáš Filippi, v dresu Severočechů mu zdatně sekundoval dvougólový Michal Ordoš. Domácí po páteční výhře v západočeském derby tentokrát prodloužení nezvládli, bodovali však poosmé z posledních devíti zápasů.

Po zaváhání domácí defenzívy se již v páté minutě prosadil po přihrávce Najmana přesnou střelou z mezikruží Ordoš. Plzeňští rychle zareagovali díky vyloučení Dernera, které v sedmé minutě potrestal opakovanou ranou z pravého kruhu Rekonen. Poté se hra uklidnila a hosté pořádně zahrozili až nebezpečnou Frolíkovou dorážkou, kterou zlikvidoval gólman Svoboda.

Naopak v 17. minutě po odražené přihrávce Zámorského zakončil svůj průnik přesnou střelou pod horní tyčku Blomstrand a dokonal obrat Indiánů. Od další pohromy uchránil před první přestávkou Tygry jen skvělý rozklek gólmana Kváči při pokusu Suchého z bezprostřední blízkosti.

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 3:4p. Zápas plný obratů zvládli Bílí Tygři, poslední slovo měl Filippi
Video se připravuje ...

Začátek prostřední třetiny sice ovládli střelecky aktivnější domácí, ale Kváča byl pozorný a poradil si i se svižnou střelou rozjetého Bittena ve 27. minutě. Hosté přečkali bez úhony rovněž dvě oslabení a po polovině utkání se i díky nedisciplinovanosti soupeře zvedli.

Ve 35. minutě totiž přesilovku pět na tři zužitkoval ranou bez přípravy z pravého kruhu Balinskis a o dvě minuty později po rychlém brejku ozdobil kombinaci s Flynnem povedeným bekhendovým blafákem Ordoš. Indiáni mohli záhy odpovědět, jenže Kváča vyrazil pokus nekrytého Suchého z mezikruží.

Domácí v úvodu závěrečné třetiny otevřeli hru, jenže naopak Svoboda jen se štěstím napravil své zaváhání při rozehrávce zákrokem proti střele Frolíka do odkryté branky a za chvíli vytěsnil mimo ránu bez přípravy v podání Faška-Rudáše. Až ve 48. minutě udeřilo na druhé straně, když individuální průnik zakončil úspěšně Holešinský na 3:3.

Rozjetí Indiáni poté soupeře sice znovu přehrávali, ale z protiútoku v 56. minutě musel Svoboda včasným vyjetím zneškodnit šanci Faška-Rudáše. Prodloužení neodvrátil ani krátce před sirénou Kodýtek, jenž v gólové pozici zblízka pálil nad.

Nastavení ukončil již po 22 sekundách Filippi povedenou střelou přesně do levého horního rohu.

Hlasy trenérů:

Petr Kořínek (Plzeň): „Vstup do utkání jsme neměli ideální, ale neustále jsme nabádali hráče k nějaké aktivitě, což vyústilo ve dvě branky. Ve druhé třetině rozhodly dva momenty. Za stavu 2:1 jsme neproměnili dvě přesilovky, následně jsme udělali dva zbytečné fauly a soupeř stav otočil. O přestávce jsme si řekli, že nesmíme ztratit klid a zabojovat. Podařilo se nám vyrovnat. Pak se hrálo nahoru dolů a mohli jsme rozhodnout i v základní hrací době. Prodloužení bylo po naší chybě rychle rozhodnuté. Jsme rádi, že jsme před přestávkou bodovali. Odpočineme si a potrénujeme do další části sezony. Budeme pracovat na zlepšení našich nedostatků.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Měli jsme výborný vstup do utkání a ujali jsme se vedení. Domácí hrozili z protiútoků i tlaku do branky a skóre otočili. Zápas byl vyrovnaný a ve druhé třetině jsme si vzali vedení zpět. Třetí třetinu jsme podle mě odehráli velice dobře. Proto nás trochu mrzí, že jsme to nedotáhli do třech bodů. Vážíme si ale ohromně i výhry v prodloužení. Máme jich tuto sezonu hodně a moc se nám v nich nedařilo. Navíc Plzeň teď dvakrát brala bonusový bod, o to je vítězství pro nás cennější. Máme z posledních dvou utkání pět bodů a jsme rádi, že jsme před přestávkou zabodovali. Musíme hráče pochválit, že jsme to tu takhle odpracovali.“

Góly

Domácí: 06:29. Rekonen, 16:31. Blomstrand, 47:25. Holešinský

Hosté: 04:36. Ordoš, 34:44. Balinskis, 36:52. Ordoš, 60:22. Filippi

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Holešinský – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Štibingr, Kolmann, Melancon, Derner, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, A. Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek (C), Flynn – Dlouhý, Šír, Rychlovský.

Rozhodčí

Horák, Kika – Lhotský, Malý.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

3897 diváků

Olomouc - České Budějovice

Hanáci vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a poskočili na třetí místo před Brno. Pod jejich úspěch se podepsal brankář Jakub Sedláček, který nastoupil po zranění týmové jedničky Branislava Konráda do prvního zápasu v olomouckém dresu a hned pomohl spolehlivým výkonem k vítězství 3:1.

Úvod utkání vyšel lépe domácím, když se do úniku ve vlastním oslabení dostal Bambula, elegantně obešel posledního bránícího hráče a prostřelil Strmeně mezi betony. Také v dalším průběhu první třetiny byla Olomouc lepším týmem a vytvořila si několik nadějných příležitostí ke skórování. Strmeň ale vychytal střely Navrátila s Kuncem a zvládl také nepřehlednou situaci v brankovišti při přesilové hře Olomouce.

SESTŘIH: Olomouc - České Budějovice 3:1. Venkovní bída Motoru pokračuje, rozhodla druhá formace Mory
Video se připravuje ...

Hokej v dobrém tempu pokračoval i ve druhé třetině, navíc došlo k několika potyčkám a bitce Dujsíka s Marcelem. Na začátku druhé části mohl srovnat Bindulis, ale Sedláček se proti jeho zakončení přesunul včas. Poté předvedl ještě několik dobrých zákroků, po Gulašově střele měl i štěstí, když jej zachránila tyčka.

Domácí brankář nestačil až na zakončení Čachotského z bezprostřední blízkosti v přesilové hře. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, před druhou přestávkou se prosadil olomoucký Knotek. A jelikož brankáře Sedláčka vzápětí zachránila podruhé v zápase branková konstrukce, byli Hanáci po druhé třetině znovu ve vedení o jednu branku.

V úvodních pěti minutách třetí třetiny mohly oba týmy vstřelit gól po obtočení hráče kolem branky, ale Pecha vychytal Sedláček a domácí Knotek trefil jen levou tyčku. Poté se Olomouc zaměřila na poctivou obrannou hru a Motor se do útočné třetiny dostával jen s obtížemi. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se Jihočeši odhodlali ke hře bez brankáře, ale krátce poté se puk dostal ke Kuncovi, který pečetil vítězství domácích gólem do prázdné branky.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Dobře jsme dnes začali, první třetina byla z naší strany dobrá. Ve druhé třetině bylo hodně přerušení hry a trochu jsme z toho vypadli. Budějovice si vytvořily několik šancí, ale Sedláček nás podržel. Přesto hosté vyrovnali na 1:1, ale pro nás byl hrozně důležitý vstřelený gól na 2:1 před koncem druhé třetiny. Trochu nás uklidnil a třetí třetinu už hráči odbojovali. Soupeř hrál výborně, byl to pro nás velmi těžký zápas. U Jakuba Sedláčka obě strany věděly, do čeho jdou. S jeho zapadnutím do mužstva jsme neměli vůbec žádné obavy. Dodával hráčům svým výkonem klid, protože dnes chytil vše, co měl chytit. To je pro hráče hrozně důležité.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Nejdříve blahopřeji soupeři k vítězství. Ve venkovních utkáních je hrozně důležitý začátek, což si říkáme v každém zápase. Domácí do toho jdou s plnou energií pohánění svými fanoušky. Začátek jsme sice ustáli, ale pak jsme si nechali dát gól v přesilové hře. Trochu jsme se z toho vzpamatovali, ale když se nám povede něco pozitivního, tak nás vzápětí hned srazí nějaká chyba. Tým ještě není v ideálním rozpoložení, které jsme mívali. Když už si vytvoříme nějaké šance, nejsme schopni je zužitkovat. Podržel nás výborný brankář, který nám dával šanci se do zápasu vrátit, ale na jeden gól se těžko vyhrává.“

Góly

Domácí: 04:11. Bambula, 38:25. Knotek, 58:50. Kunc

Hosté: 33:18. Čachotský

Sestavy

Domácí: Jak. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Kusko, Menšík, Navrátil – Mácha, Anděl, Rutar.

Hosté: Strmeň (Cinka) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček.

Rozhodčí

Cabák, Stano – Axman, Synek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4708 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud