15. února 2023 • 20:45

SESTŘIHY: Sparta i Dynamo vítězí, Radilův hattrick. Jágr (51) slaví výhrou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V našlapaném programu 46. kola extraligy se dnes předvedla všechna mužstva. Lídr tabulky z Pardubic zvítězil po boji na ledě Českých Budějovic. Vítkovice si udržely druhou pozici i po domácím utkání s Olomoucí, Sparta naplno bodovala v Karlových Varech. Do akce se dostal i dnešní oslavenec Jaromír Jágr (51), jehož Kladno těsně přemohlo Mladou Boleslav. Rozjetý Mountfield HK vygumoval Litvínov, domácí Jergl píchl soupeře do slabin a dostal vyšší trest. V Brně padla Plzeň a Liberec udolal v prodloužení třinecké Oceláře. VIDEA klíčových momentů sledujte na webu iSport.cz.



Dynamu k úspěchu pomohl hattrick Radila

Hokejisté vedoucích Pardubic deklasovali v 46. kole extraligy České Budějovice 7:3 a i počtvrté v sezoně tak Motor porazili. Hattrickem se na výhře Dynama podílel Lukáš Radil. Jihočeši, kteří prohráli počtvrté za sebou, ještě v polovině třetí třetiny drželi nerozhodný výsledek. V posledních deseti minutách ale čtyřikrát inkasovali.

V úvodu si domácí vynutili faul Poulíčka, jenže brzy se připravili o výhodu, když fauloval také Pech po předchozí chybě Doležala. Při hře čtyři na čtyři byli hosté nedůslední v rozehrávce z obranného pásma, kterou vystihl Valský a sólo zakončil kličkou do bekhendu, na kterou gólman Will nedosáhl.

Pěknou střelou se poté připomněl budějovický kapitán Gulaš a velkou šanci pardubického týmu zmařil Hrachovina, jenž chladnokrevně zasáhl proti zakončení Zohorny po přečíslení dva na jednoho.

Budějovický brankář ale nepředvedl úplně čisté zákroky při rychlém a poněkud laciném obratu Východočechů. Při vyrovnání nešťastně pomohl kotouči v cestě za brankovou čáru a proti střele Štetky z levého kruhu nevykryl nejlépe prostor za svými zády.

Na začátku druhé části mohl vyrovnat Štencel, jenž rovnou z trestné lavice sprintoval k soupeřově brance, položil si Willa, ale mířil vysoko na branku. Při následném trestu Ciencialy chyboval v útočném pásmu Doležal, hosté ujeli ve dvou proti jedinému obránci a Radil navýšil skóre.

Následující vyloučení obránce Vály už pardubičtí hokejisté neubránili. Střelou švihem z pravého kruhu snížil Hanzl. Několik minut se potom střídaly šance na obou stranách. Neúspěšný byl pokus Doležala a také jízda tři na jednoho, při níž domácím chyběla rychlost a nechali se dostihnout bránícími hráči. Před budějovickou brankou se neprosadili Cienciala s Hykou, neujala se ani Radilova teč po nápřahu Koláře od modré čáry. Před druhou sirénou ještě Pech opakovaně zkoušel pozornost Willa, který dokázal zastavit i sólový pokus Valského.

Při nástupu do třetí třetiny si výhodnou pozici vypracoval Sedlák, ale zlomil hůl. Ve 46. minutě se protáhl Pech po pravé straně podél mantinelu a zpoza pardubické branky našel Gulaše, který zblízka prostřelil Willa a vyrovnal.

Východočeši byli ale aktivnější a znovu si vzali vedení po střele Čerešňáka od modré čáry, kterou tečoval Sedlák. Vyrovnat nedokázal Vondrka, kterého vyslal žabkou do sóla Valský. Willa neprostřelil ani Štencel. Nakonec udeřilo Dynamo. Hrachovinu překonal Radil, který vzápětí umístil kotouč do prázdné branky a završil hattrick. Zmar Jihočechů završil sedmým gólem Musil.

Ohlasy trenérů

David Čermák (České Budějovice): „Známe sílu Pardubic. Dokázali jsme ze stavu 1:3 srovnat na 3:3 a mrzí nás, že jsme nezvládli závěr. Po čtvrtém obdrženém gólu jsme otevřeli hru a snažili se o vyrovnání, ale napadaly nám tam další góly.“

Radim Rulík (Pardubice): „Byl to první zápas po pauze, venku. Prohrávali jsme, ale ještě v první třetině jsme to dokázali otočit. Od stavu 3:1 jsme polevili a domácí se zaslouženě vrátili do zápasu. Vydařil se nám závěr, jinak to byl vyrovnaný zápas.“

Góly

Domácí: 03:53. Valský, 25:17. Hanzl, 45:51. Gulaš

Hosté: 10:21. Vondráček, 11:06. Štetka, 24:09. Radil, 50:09. L. Sedlák, 56:42. Radil, 58:25. Radil, 58:41. A. Musil

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Přikryl, V. Tomeček.

Hosté: Will (Matěcha) – Vála, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář (A), Bučko, Tvrdík – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna (A), Radil – R. Kousal, Poulíček (C), T. Zeman – Herčík, A. Musil, Vondráček.

Rozhodčí

Hribik, Šindel – Lhotský, Svoboda

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5571 diváků

SESTŘIH: České Budějovice - Pardubice, 3:7. Domácí nezvládli závěr zápasu
Video se připravuje ...

Spartu dovedl k úspěchu tříbodový Buchtele

Hokejisté Sparty vyhráli ve 46. kole extraligy na ledě Karlových Varů 6:3 a uspěli tak v jedenáctém z posledních dvanácti zápasů. Dvěma góly a asistencí se na výhře Pražanů podílel Jan Buchtele, v dresu Energie se dvakrát střelecky prosadil Tomáš Redlich. Slavnostní buly utkání vhodil nově zvolený prezident Petr Pavel.

Hráči Energie kvůli zraněním a začínající virózou v mužstvu nastoupili do utkání se značně obměněnou sestavou, ve které byli čtyři junioři. Favorizovaná Sparta se dostala do vedení v 5. minutě, kdy brankáře Lukeše prostřelil Forman.

V první třetině srdnatě bojující domácí v 11. minutě vyrovnali, když nahrávku Hladonika zpoza branky zužitkoval Redlich. O minutu později se prosadila nově složená třetí formace Sparty a Kousal vrátil hostům vedení, které v 18. minutě po přečíslení dva na jednoho navýšil Gustav Thorell . Gólovou přestřelku úvodní části zakončil o deset vteřin později Koblasa, jenž překonal Kořenáře v brance Pražanů.

Ve druhé třetině byl blízko srovnání skóre Hladonik, ale jeho únik skončil nepřesnou střelou. Dvoubrankové vedení hráčům z hlavního města vrátil ve 29. minutě Buchtele po nezištné přihrávce Kousala a střele do odkryté branky. I přes sympatický odpor zdecimované sestavy Energie herní převaha Sparty narůstala. Spolehlivě chytající Lukeš ale držel domácí ve hře.

Naděje na případný obrat vzal Západočechům ve 45. minutě Tomášek, který pohotově vrátil za brankovou čáru Lukešem vyraženou střelu Erika Thorella. O minutu později již na čtyřbrankový rozdíl navýšil vedení hostů Buchtele. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě domácích Redlich. Více ale Karlovy Vary nezvládly a nenavázaly tak na předešlé čtyři domácí výhry.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Karlovy Vary): „Gratulujeme Spartě ke třem bodům. Byla lepší a vyhrála zaslouženě. Snažili jsme se vzdorovat jak to šlo, ale tým Sparty je velmi silný. Záplatovali jsme dnes sestavu, z tohohle pohledu jsme uhráli slušný výsledek. Neměli jsme ani čas na přípravu, hráči odpadávali během včerejší noci a dnešního dopoledne.“

Hans Wallson (Sparta): „Bylo dobré opět hrát po pauze. Jsme šťastní, že jsme vyhráli a že máme tři body. Nepředvedli jsme nejlepší výkon, ale takové to bývá, když se vrátíte po pauze. Za vítězství a tři body jsme šťastní, to je pro nás důležité.“

Góly

Domácí: 10:46. Redlich, 17:18. Koblasa, 58:07. Redlich

Hosté: 04:38. M. Forman, 11:53. P. Kousal, 17:08. G. Thorell, 28:38. Buchtele, 44:07. Tomášek, 45:49. Buchtele

Sestavy

Domácí: Lukeš (Habal) – Bulka, Rohan, Mikyska, M. Kočí, Stříteský, Havlín, Tůma – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Šmajda, Kružík, Kofroň – Redlich (A), Hladonik, Kohout – Juusola, Koffer, Mat. Adámek.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Mikliš, Krejčík, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krutil – Tomášek, Horák, E. Thorell – Řepík (C), G. Thorell, M. Forman – Buchtele (A), D. Vitouch, P. Kousal – Konečný, Kaše, Safin.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Ondráček, Thuma

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4108 diváků

SESTŘIH: Karlovy Vary - Sparta Praha, 3:6. Energie nestačila na favorita
Video se připravuje ...

Vítkovice odvrátily domácí krizi, vyhrály nad Olomoucí

Hokejisté Vítkovic po čtyřech domácích porážkách nedopustili další neúspěch a ve 46. kole extraligy na vlastním ledě zdolali Olomouc 3:1. Rozdílový gól vstřelil v 38. minutě v přesilové hře Peter Mueller. Vítkovičtí se tak udrželi na druhém místě tabulky před Spartou.

Přestože Vítkovice byly v první části aktivnější, vyložených šancí bylo naprosté minimum. Do největšího ohrožení vystavil vlastního gólmana olomoucký bek Řezníček, jehož riskantní rozehrávku středem zachytil Jarůšek, ale Konráda ve 12. minutě nepřekonal.

Ve druhé části už Vítkovice udeřily. Hosté si ve 24. minutě špatně rozebrali hráče, úplně zapomenutý Krieger dostal puk mezi kruhy a švihem pokořil Konráda. Vzápětí se domácím rýsovala pětiminutová přesilovka po zákroku Rašnera na Kriegera, ale po chvíli ji pokazil faulem vítkovický Kalus.

Hanáci hlavně bránili a trpělivě vyhlíželi svoji šanci. Ta přišla ve 34. minutě a Mareš po závaru před Stezkou vyrovnal. Ale ještě v závěru druhé třetiny si Ostravané vzali vedení zpátky. Zkrácenou přesilovku velmi rychle zužitkoval Mueller, který dělovkou od modré čáry zamířil k tyčce Konrádovy branky.

Třetí třetinu zahájili díky přesilovce lépe Olomoučtí, ale gólově se neprosadili, a ve 47. minutě naopak pykali za další nepřesnost v rozehrávce, kterou po souhře s Krenželokem potrestal pohotovým volejem Fridrich.

Kohouti měli v závěrečné desetiminutovce dostatek možností zápas zdramatizovat kontaktní brankou. Jenže proti Škůrkovi se vyznamenal Stezka a Plášek v 56. minutě trefil zblízka tyčku. Účinkem se minul i tlak v přesilové hře, která se následně proměnila i na hru pět na tři zesílenou o odolání gólmana. Vítkovice soupeřův tlak ustály.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Strašně důležité vítězství. Chtěli jsme odčinit domácí prohry a dostat zase na naši stranu fanoušky, což se nám výsledkem, hrou i třemi body snad podařilo. První třetina byla trochu opatrná, to je ale po pauze normální. Pro psychiku je dobře, že jsme vyhráli. Co mě mrzí, je naše disciplína. Je špatná, slušně řečeno. Mohli jsme přijít o výsledek, uděláme technickou chybu a nesmyslný faul, což nás mohlo přijít draho. V play off by se nám to mohlo vymstít. Je třeba se nad tím zamyslet.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Začali jsme dobře a první třetina z naší strany byla dobrá. Bohužel jsme dneska neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Naprosto jsme selhali v přesilovkách a to rozhodlo. Vítkovice mají výborné hráče, kteří když se dostanou do šance, tak je promění. Nebyl to špatný výkon od nás, ale je to málo.“

Góly

Domácí: 23:54. Krieger, 37:51. Mueller, 46:10. Fridrich

Hosté: 33:19. Mareš

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Jarůšek, L. Krenželok (C), Lakatoš (A) – Kotala, Lindberg, Kalus – Dej, Chlán, Fridrich.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Rašner, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Rutar, T. Černý – J. Káňa (A), Nahodil (C), Bambula – Plášek ml., Knotek (A), Navrátil – Anděl, Strapáč, Kučera – Klimek, Kusko, P. Musil.

Rozhodčí

J. Ondráček, P. Stano – V. Rožánek, Š. Synek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 157 diváků

SESTŘIH: Vítkovice - Olomouc, 3:1. Ridera si poradila s Kohouty
Video se připravuje ...

Liberec otočil s Třincem a uspěl v prodloužení

Hokejisté Liberce porazili v 46. kole extraligy Třinec 3:2 v prodloužení a po třetí výhře za sebou jsou i nadále šestí. Severočechy nyní dělí čtyři body od Hradce Králové, který na čtvrtém místě zaručujícím přímý postup do čtvrtfinále vystřídal Oceláře. Zápas rozhodl v 63. minutě Michal Birner. Úřadujícímu mistrovi k výhře nepomohly ani dvě branky nejlepšího střelce soutěže Marka Daňa.

Začátek zápasu byl ve znamení aktivity hostí, ale Kváča byl při jejich střeleckých pokusech na místě. Hosty přibrzdila série vyloučení, domácí dokonce hráli 37 vteřin přesilovku pět na tři. Nic z ní ale nevytěžili. Efekt přesilovek se dostavil později, domácí se totiž dostali do tlaku.

Skóre se v Home Credit aréně změnilo ve 12. minutě. Z druhé vlny si na ukázkovou přihrávku reprezentanta Flynna najel nejproduktivnější obránce Bílých Tygrů Balinskis a skóroval do odkryté branky.

V úvodu druhé třetiny pokračovali hosté v tlaku. Na konci 21. minuty vyrazil Kváča Růžičkovo nahození jen před sebe, v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Daňo a vyrovnal na 1:1. Gól hosty „nakopl“ ještě do většího tlaku. Obrovskou šanci zmařil Chmielewskému Faško-Rudáš, ale hosté útočili dál.

Ve 28. minutě opět úřadoval třinecký kanonýr Daňo. S pomocí tyčky a ke smůle domácích i Kváčových zad procedil puk těsně za brankovou čáru. Navýšit vedení hostů mohli Kurovský a Hudáček, libereckého gólmana ale nepřekonali.

Třetí třetinu zahájili aktivněji domácí, ale bez vážnější šance. Naopak hosté mohli zvýšit vedení v přesilovce. Ta jim ale hrubě nevyšla, prakticky se nedostali na Kváčův dostřel. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě ale opět zahrozil Daňo. Chvíli po něm už Chmielewski zvedal oslavně ruce, ale Kváča v poslední chvíli zasáhl.

Domácí odpověděli zvýšenou aktivitou a také vyrovnáním. Tečované nahození od modré čáry svátečního střelce Nedomlela si našlo cestu až za Kacetlova záda. Domácí pokračovali v tlaku, ale třinecká tvrz odolávala. Utkání tak dospělo do prodloužení, které rozhodl Birner. První velkou šanci ještě nevyužil, v čase 62:26 už ale Kacetla překonal.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Samozřejmě jsme rádi za vítězství proti takhle kvalitnímu soupeři. Nerodilo se lehce. Nepovedla se nám druhá třetina, dostali jsme se pod tlak a soupeř otočil. Možná, kdyby se nám v první třetině povedly přesilovky, mohlo se to vyvíjet jinak. Měli jsme problémy s jejich rychlým otáčením hry a hrou před bankou. Díky Kváčovi jsme po druhé třetině prohrávali jenom 2:1 a mohli jsme s tím něco udělat. Ve třetí třetině byly urputné obrany na obou stranách, dali jsme šťastný gól na 2:2 a pak se nám podařilo urvat vítězný gól v prodloužení. Jsem rád, hráčům jsem poděkoval, porazit Třinec se počítá.“

Zdeněk Moták (Třinec): „V první třetině jsme udělali množství faulů. Bohužel jsme pak nemohli hrát hokej, který jsme začali hrát na začátku utkání. Dostali jsme se pod tlak, tři vyloučení za sebou, i naše oslabení pět na tři. Potom jsme začali pracovat dobře. Druhá třetina byla naše. I ve třetí části jsme hráli aktivně, měli jsme dostatek příležitostí k navýšení vedení. Bohužel se tak nestalo. Udělali jsme chyby, nebylo jich hodně, ale byli jsme bohužel potrestáni. Jak v první, tak i ve třetí třetině a potom i v prodloužení. Ale já jsem tam z naší strany viděl maximální bojovnost, nasazení, obětavost. Prostě všechno tam bylo, jen mi chybělo proměňování šancí.“

Góly

Domácí: 11:12. Balinskis, 50:31. Nedomlel, 62:26. Birner

Hosté: 20:54. Daňo, 27:13. Daňo

Sestavy

Domácí: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Čukste, Roth, Smith – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Hrehorčák, Dravecký (A) – Kurovský, M. Roman, Hrňa.

Rozhodčí

Pražák, Květoň – Hynek, Šimánek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4 572 diváků

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:2pp. Birner rozhodl v prodloužení dramatickou bitvu
Video se připravuje ...

Hradec vygumoval Litvínov, v tabulce stoupá

Hokejisté Hradce Králové porazili v 46. kole extraligy Litvínov 3:0, posedmé v řadě naplno bodovali a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Mountfield zdolal Vervu na svém ledě poosmé za sebou a potřetí v řadě bez inkasované branky. Henri Kiviaho vychytal šestou nulu v sezoně.

Oba týmy předváděly zpočátku poměrně aktivní hokej, výrazně prostupnější však byla defenziva Vervy. Severočeši už v první minutě nechali před brankářem volného Lalancetta, který trefil tyčku. Na druhé straně minul z dobré pozice nejlepší litvínovský střelec Kudrna.

Mountfield strhnul skóre na svou stranu dvěma góly v rozmezí 11. a 14. minuty. Obranu soupeře rozebral jak v klasickém poměru sil, kdy Lalancettovu přihrávku proměnil Radovan Pavlík, tak ve hře čtyř proti čtyřem, kdy stál na konci kombinace Zachar.

Do hry postupně víc vstupovaly emoce, zejména Hradečtí totiž přitvrdili. Neúmyslně to přehnal Jergl, jenž při snaze o nadzvednutí hole sekl Strejčka do slabin a s větším trestem zápas opustil.

Litvínov nejenže pětiminutovou přesilovku nevyužil, ale ještě pustila do dvou nájezdů Perreta. Francouzský útočník nejprve ztroskotal na Tomkovi a podruhé mu puk ujel. Domácí hráli oslabení senzačně, jejich strážce Kiviaho musel aktuální velkou formu předvést jen proti výpadu Hlavy.

Ve třetí třetině už se Hradec Králové soustředil na obranu. Litvínov čekal na gólovou šanci třináct minut, uzdraveného Stránského však vychytal Kiviaho a z protiútoku uklidnil domácí tým Chalupa.

Finský brankář v hradeckých službách dorovnal šestou nulou lídra této statistiky, sparťana Jakuba Kováře. Verva padla potřetí za sebou, pod Bílou věží aktuálně neskórovala už 218 minut. Litvínov zároveň prohrál třetí duel a naplno bodoval naposledy 20. ledna. Na poslední Kladno tak mají Severočeši k dobru jen dva body.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Litvínov nám prvním střídáním sebral vítr z plachet, ale postupně jsme se do toho dostali a vedli 2:0. Ve druhé třetině rozhodlo ubráněné oslabení. Musím pochválit hráče, kteří na něj chodí, a brankáře Kiviaha, který byl jako zeď a pochytal všechno, co mohl. Potom jsme se zbytečně moc zatáhli, ale podařilo se nám dát třetí gól, kterým jsme se uklidnili.“

David Kočí (Litvínov): „První střídání jsme měli velice dobré, ale další formace na to nenavázaly a celá třetina nedopadla dobře. To vlastně rozhodlo zápas. Pak jsme se do toho snažili dostat, ale nedokázali jsme si vytvořit větší šance. Vzniklo to asi hlavně tím, že jsme prohrávali osobní souboje. V obranném pásmu jsme nezískávali kotouče a v útočném jsme se nedokázali na kotouči udržet.“

Góly

Domácí: 10:42. R. Pavlík, 13:49. Zachar, 53:13. Chalupa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Zachar, Chalupa.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt – Fronk.

Rozhodčí

Šír, Jaroš – Frodl, Gerát

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3862 diváků

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 3:0. Neškodná Verva inkasovala i od "svého" Chalupy
Video se připravuje ...

Brno znovu slavilo před svými fanoušky

Hokejisté Brna zvítězili v 46. kole extraligy nad Plzní 3:0 a na vlastním ledě vyhráli počtvrté za sebou bez ztráty bodu. Západočeši mají na hřištích soupeřů přesně opačnou bilanci čtyř proher bez zisku jediného bodu. Brankář Dominik Furch vychytal pátou nulu v sezoně a třetí z posledních pěti utkání. Kometa se po páté výhře ze šesti utkání posunula na devátou příčku tabulky a na osmou Plzeň ztrácí už jen dva body.

Do zápasu vystoupila aktivněji Kometa a nátlakovou hrou si vynutila převahu, kterou lehce zbrzdilo oslabení, v němž si po nájezdu vypracoval šanci Flek. Pavlát v plzeňské brance byl ale připraven.

Skóre mohl otevřít dvakrát Horký, stav se ale měnil až v početní výhodě Brna, kdy Zbořil propálil obranný val Západočechů. Ti směrem dopředu naráželi na pevnou defenzívu Brna, dvě šance na vyrovnání si vypracovali v závěru první třetiny, kdy Hrabík a Blomstrand trefili konstrukci Furchovy branky.

Po první přestávce Plzeň zvýšila svoje útočné úsilí, vytvořila si převahu, více se tlačila před Furcha, jenže šance se z toho nerodily. Střely Blomstrada či Zámorského brněnský gólman bez problémů kryl.

Brno udeřilo v polovině zápasu. V přesilovce si vytvořilo tlak a v době, kdy na led naskočil z trestné lavice plzeňský hráč, se po kombinaci obránců Šcotky a Kučeříka prosadil pohotovou střelou Pospíšil.

I po druhém inkasovaném gólu Plzeň neubrala na aktivitě, které ale chyběla přesnost finální fáze a tudíž i moment překvapení, z něhož by se mohla zrodit příležitost ke korekci stavu.

V úvodu třetí třetiny zlikvidoval Pavlát pokus Horkého, jeho spoluhráči pak složitě hledali recept, jak vyzrát na Furcha a jeho dobře bránící parťáky. Naději na bodový zisk jim pak vzal Strömberg, který v 53. minutě proměnil sólo od modré čáry po přihrávce Vincoura. Brno porazilo Západočechy potřetí v sezoně.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Brno): „Jsme strašně rádi za tři body, tabulka je před závěrem soutěže strašně vyrovnaná. Šanci vyhrát nám dal vynikajícím výkonem Dominik Furch. Chtěl bych hráče pochválit, že hráli dobře do obrany, nenechali se strhnout k bezhlavému útočení a pomohli brankáři k nule.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Těžko se mi hodnotí takový zápas, hokej je o brankách a my jsme dnes žádnou nedali. Chyběl nám tlak, víc jsme se měli tlačit do brány. Bylo to plané, hráli jsme moc v rozích, sice jsme trefili tyčku a břevno, ale to je málo. Soupeř využil z minima maximum. Abychom bodovali, musíme něco vstřelit, to se nepovedlo.“

Góly

Domácí: 09:39. Zbořil, 29:44. Pospíšil, 52:36. Strömberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Okál.

Hosté: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – M. Beránek, Bitten, Blomstrand – A. Dvořák, M. Soukup, Adamec – Honejsek.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Blažek, Lederer

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6091 diváků

SESTŘIH: Kometa Brno - Plzeň 3:0. Furch vynuloval Škodovku
Video se připravuje ...

Kladno dalo Jágrovi k narozeninám důležité body

Hokejisté Kladna porazili v 46. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr tak v den svých 51. narozenin oslavil zisk důležitých bodů. Díky druhé výhře z posledních tří zápasů se na posledním místě přiblížili třináctým Českým Budějovicím na rozdíl jediného bodu. V čase 58:20 zápas rozhodl v přesilové hře kanadský obránce Jake Dotchin. Bruslařský klub si připsal pátou prohru za sebou, na kluzištích soupeřů Středočeši prohráli pojedenácté v řadě.

Rytíři se od úvodu tlačili do ofenzívy, ale šance měli hosté z brejků. Nejdříve ve 4. minutě neuspěl v úniku proti Bowovi bekhendovým blafákem Söderlund a další rychlý kontr neproměnil Dvořáček. Na druhé straně po Jágrově práci za brankou zahrozili Plekanec a Sotnieks. V polovině úvodní části se natlačil před Krošelje Indrák, ale slovinský gólman zasáhl.

Při Pýchově vyloučení poté trefil z pravé strany Filip boční konstrukci branky. Kladno se ubránilo při Melkově trestu, při kterém kanadský gólman kryl Söderlundovu střelu. Neuspěli ani Dvořáček a Stránský.

Kladno se dočkalo vedení v čase 24:44 při Söderlundově pobytu na trestné lavici. Klepišovu ránu vyrazil Krošelj před Zikmunda, který se z dorážky nemýlil. Za 151 sekund ale bylo vyrovnáno. Pýcha střelou před obránce překonal Bowa na lapačku.

Bruslařský klub mohl otočit stav v přesilovkách. Při Michnáčově trestu se Bow přesunul proti Söderlundově střele z pravého kruhu. Při Slováčkově vyloučení kladenský gólman kryl další sérii střel a měl i štěstí, že Dotchin v pádu srazil bruslí Najmanovu přihrávku těsně vedle pravé tyče vlastní branky.

Kladno se neprosadilo při Štichově pobytu na trestné lavici ani na přelomu druhé a třetí třetiny po Malátově faulu. Mladá Boleslav potom dostávala Kladno pod tlak, ale Bow si poradil s dvěma nebezpečnými pokusy Šťastného a dobrou střeleckou pozici nevyužil ani Lantoši.

V 53. minutě odolala kladenský gólman při dalším velkém náporu a zlikvidoval i Fořtovu dorážku zblízka. Kladno se muselo bránit při Dotchinově trestu, ale přesilovku hostů přerušil po 50 sekundách faulem Roman. Při Najmanově vyloučení využili podruhé v utkání Rytíři přesilovku díky Dotchinově střele od modré čáry. Domácí se ještě posledních 32 sekund museli bránit při Kubíkově trestu při power play Mladé Boleslavi, ale odolali.

Ohlasy trenérů

Pavel Skrbek (Kladno): „Jako po každé pauze to bylo na začátku neučesané a celkově to bylo nevzhledné utkání. Hodně se na tom podepsala vyloučení. Hodně se hrály přesilovky a oslabení. My dali v přesilovkách dva góly, žádný jsme neinkasovali. Gól jsme dostali z ničeho, když nám jel jeden hráč do čtyř. Byl to z naší strany trošku nervózní zápas, protože hrajeme o bytí a nebytí. Zaplaťpánbůh se nám povedlo dát dvě minuty před koncem gól. Pak už jsme to ubránili.“

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Po přestávce bylo v první třetině vidět, že z naší strany nebyla tak pohyblivá. Celkově zápas rozhodly speciální týmy. Dostali jsme dvě branky v oslabení a na druhé straně jsme bohužel nepřidali tak, jak bychom si představovali. Zase jsme zbytečně odevzdali body. Důležité je říct, že jsme měli spoustu zbytečných vyloučení.“

Góly

Domácí: 24:44. Zikmund, 58:20. Dotchin

Hosté: 27:15. Pýcha

Sestavy

Domácí: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

Hosté: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Bernad – Söderlund, O. Najman (A), Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, O. Roman, Kel. Klíma – Dvořáček, Bičevskis, J. Stránský (C) – Přibyl.

Rozhodčí

Hejduk, Veselý – Komárek, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3532 diváků

SESTŘIH: Kladno - Mladá Boleslav 2:1. Dotchin rozhodl, pak se popral
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud