24. září 2023 • 11:16

Motor si utahuje z Hradce kvůli kauze: Nedosáhli na oblíbenou bilanci...

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Českých Budějovic dnes ke čtvrtému extraligovému kolu přijedou hokejisté Hradce Králové. Tahle utkání mají pokaždé speciální nádech. Z domácí strany rozhodně. Na jihu Čech mnozí doteď těžko rozdýchávají přesun nejvyšší soutěže na východ Čech, o nějž se postarala skupina majitelů z Mountfieldu. Ten měl za následek pád tradičního klubu do třetí nejvyšší soutěže.



Ačkoli je tomu deset let, co hokejová karavana Mountfieldu přesídlila o 253 kilometrů jinam směr severozápad, narážky při vzájemných střetech v Budvar aréně padají pořád. Plno je toho i na sociálních sítích.

Nejinak je tomu i nyní, na klubových stránkách Motoru najdete rýpanec, připomínající dopingovou aféru tří hradeckých hráčů ze závěru minulé sezony. „Mountfield v pátek nedosáhl na svou oblíbenou bilanci tří pozitivních výsledků ze tří testů. Ve třetím utkání sezóny totiž nakonec Východočeši padli s Mladou Boleslaví po nájezdech 1:2…“ píše se v pozvánce na nedělní duel, jenž by od 17 hodin mohla sledovat vyprodaná hala, tedy 6421 diváků.

Jak je všeobecně známo, po čtvrtém semifinálovém duelu play off s Vítkovicemi neprošla dopingovou kontrolou trojice hráčů Graeme McCormack, Kevin Klíma a Martin Štohanzl, jimž byla v těle prokázána zakázaná látka. Byť se jednalo o dubnový prohřešek, oficiálně oznámený koncem května, případ se vleče. Postihy pro hráče a případně pro klub budou známé nejdříve až koncem roku, možná ještě déle.

Vedení extraligy nevynese postih pro Mountfield HK, dokud s finálním stanoviskem nevyjde Národní rozhodčí soud pro sport. Tam už zamířila žaloba Antidopingového výboru, jenž navrhl provinilcům nejvyšší možný trest – zákaz činnosti na čtyři roky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud