Pavel Ryšavý
18. prosince 2023 • 18:54

Můžete! Město dalo Dynamu zelenou, Dědek postaví arénu za OSM miliard

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změna územního plánu v Pardubicích prošla, takže majitel Petr Dědek může rozjet své další velké plány. Sní o obří multifunkční hale, na kterou plánuje sehnat prostředky sám. Záměr s dostihovým závodištěm nevyšel, ale zastupitelstvo dalo zelenou, že se může stavět na druhém konci města na území bývalé skládky. Hlavní vize zní: na podzim 2027 začne Dynamo hrát extraligu v novém. Aréna by měla mít kapacitu kolem 15 tisíc fanoušků a postavit by se měla za 8 miliard.



Už dříve majitel Pardubic Petr Dědek pro deník Sport a iSport.cz tvrdil, že věří svému plánu. Věřil, že veškeré námitky vyřeší. Povedlo se, od města dostal souhlas. „Postavíme jednu z nejmodernějších arén v Evropě, která se stane ikonickou stavbou Pardubic reprezentující město, kraj i Českou republiku. Aréna bude sloužit sportu, v první řadě hokeji,“ plánuje majitel Dynama.

Podle plánu by měla vyjít na 8 miliard. „Bude místem pro kulturní akce, zábavu a kongresovou turistiku. Náš aktuální plán je otevřít arénu v srpnu 2027 a extraligu v ní hrát od sezóny 2027/28,“ říká investor Petr Dědek.

Velký komplex by se měl skládat ze tří budov oválného tvaru, velké arény, tréninkové haly a hotelu a parkovacího domu. Všechny hlavní objekty mají být propojené.

V Pardubicích má za čtyři roky vyrůst nová multifunkční aréna
V Pardubicích má za čtyři roky vyrůst nová multifunkční aréna

„Navrhnout současnou nejmodernější arénu považujeme za skutečnou výzvu. Cílíme na jedinečnou stavbu ohleduplnou k přírodě i městu. Velkou pozornost jsme věnovali úpravě okolí haly. Jde nám o to, aby vznikl živý areál s obchody a službami“, cituje zaslaná tisková zpráva architekta Opočenského.

Co se týká kapacity, nejčastěji se mluví o 15 tisícové aréně, ale číslo v tuto chvíli není definitivní. „Přesný počet diváků bude známý až v další fázi příprav, záleží na počtu sektorů a velikosti sedaček v jednotlivých sektorech. S tím souvisí pohodlí diváků a služby,“ doplňuje Petr Dědek.

Pokud stavba opravdu pojede podle plánu a bude dokončena v létě 2027, tak v ní odehrají poslední rok svých kontraktů Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka nebo nově příchozí bek Libor Hájek. Investorem stavby bude skupina DD Invest Petra Dědka.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud