8. února 2012 • 19:41

Sparta vzdá poctu Janu Markovi, věnuje mu mládežnický turnaj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta vzdá poctu své bývalé opoře Janu Markovi. Na počest útočníka, který byl během loňského září jednou z obětí tragédie letadla s týmem KHL Lokomotiv Jaroslavl na palubě, uspořádá od 5. do 8. dubna první ročník mládežnického turnaje, který se bude hrát jako Memoriál Jana Marka.



Na akci se mohou představit hráči ročníků 1995 a 1996, tedy starší dorostenci. Soupeři domácích sparťanů budou například Vítkovice, Eisbären Berlín, Kloten Flyers nebo tým Okanagan Hockey school.

"Chceme touto cestou uctít památku našeho bývalého vynikajícího hráče," vysvětlil předseda představenstva pražského klubu Petr Bříza. "Letos se koná první ročník, ale plánujeme, že turnaj bude mít tradici a díky němu si každoročně připomeneme Honzovu památku," dodal Bříza.

Marek, mistr světa z roku 2010 ze šampionátu v Německu, kde přispěl k překvapivému triumfu rozhodujícími samostatnými nájezdy ve čtvrtfinále proti Finsku i v semifinále proti Švédsku, ve Spartě působil od roku 2003 do roku 2006.

V poslední sezoně se stal v jejím dresu nejproduktivnějším hráčem soutěže a před odchodem do ruského Magnitogorsku se zároveň rozloučil mistrovským titulem.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud