6. prosince 2012 • 19:35

Plekanec o možném konci výluky: Naházím věci do tašky a letím...

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stát se může cokoli. Třeba NHL zavolá a na druhý turnaj Euro Hockey Tour poletí úplně jiný tým, než ten, co byl ve středu nominován. „Zatím ale nebylo co řešit. Musíme si počkat, jak to dopadne,“ řekl útočník Tomáš Plekanec po zveřejnění sestavy českého týmu pro Channel One Cup. Patří k deseti hráčům uzamčené ligy, kteří se objevili ve výběru Aloise Hadamczika.



Vybraní hráči v New Yorku zasedli k jednomu stolu s majiteli klubů. Jejich schůzky naznačily, že se pořád ještě dá najít východisko. Někdo v tom už spatřoval brzký konec výluky, jiní nabádali k opatrnosti. Plekanec, který se během výluky vrátil do Kladna, však tuhle nejistotu přecházel s klidem, i když to nic příjemného není.

„Tahle situace je vlastně už od září. Ale kdyby se mělo začít už příští týden nebo se něco rozhodlo a my se měli přesunout do Kanady, bylo by to takhle asi složitější. Letět třeba do Čech z Finska, kde se hraje první zápas, zabalit celou rodinu a namířit si to rovnou do Severní Ameriky... Doufejme, že se to stane buď před turnajem, anebo po něm, že to nebude nějak komplikované, “ přál si 30letý útočník Montrealu v době, kdy nebyly známy žádné závěry schůzek hráčů s vlastníky.

Kdyby NHL vydala povolávací rozkaz, měli by hokejisté k návratu nejvýš dva, tři dny.

„Pár dní na přesun a jede se. Víc ne. Co mě se týče, není moc co balit, pořád tady mám jen letní věci. Naházím jich pár do tašky a poletím. Všichni chceme, aby NHL začala. Ale když to nedopadne, nic se nemění, bude to jako teď. Aspoň pro mě, za jiné hráče mluvit nemůžu,“ měl jasno Plekanec.

Stejně jako další hráči zůstával kladenský lídr optimistou. Podobná situace však nastala už v ročníku 2004/05. Ten NHL nakonec úplně zrušila… „Nevěřím, že bychom všichni byli tak hloupí a nechali si utéct celou sezonu,“ mínil Plekanec.

„Snad najdeme způsob, jak se domluvit, a začneme, buď před Vánoci, nebo po Novém roce. Ale přečetl jsem si nominaci, normálně trénuju, zatím nebylo co řešit. Musíme si počkat, jak to dopadne. Třeba se něco změní a posune se to dobrým směrem. Ale myslím, že je to hodně předčasné,“ uzavřel.

Tomášové Malec a Plekanec spouštějí rozsáhlou závěrečnou potyčku. Smát se ale mohl ten brněnský. Kometa s přehledem zvládla přímý souboj o druhé místo v tabulce a smetla Kladno 4:0.
Tomášové Malec a Plekanec spouštějí rozsáhlou závěrečnou potyčku. Smát se ale mohl ten brněnský. Kometa s přehledem zvládla přímý souboj o druhé místo v tabulce a smetla Kladno 4:0.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud