Květoslav Šimek
10. dubna 2013 • 13:15

Bartošák září, přesto jsou Rebelové krok od vyřazení v play off WHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělá, co může. V play off zámořské WHL si brankář Patrik Bartošák drží fantastický průměr inkasovaných branek pod číslem dvě (1,84). Přesto je se svým týmem Red Deer Rebels na pokraji vyřazení.



Ve druhém kole play off Bartošákův tým prohrává s Calgary Hitmen 1:3 na zápasy (2:4, 1:2, 2:1p, 2:3p). V zatím posledním duelu týmu Red Deer nepomohly ani dva body dalšího českého borce – útočníka Dominika Volka (1+1).

Dvacetiletý Bartošák byl českou jedničkou na mistrovství světa do dvaceti let. Přispěl k pátému místu národního týmu. V zámořské WHL hraje kopřivnický rodák zatím svou nejlepší sezonu. V základní části odchytal 55 zápasů a mezi gólmany byl na špici ve všech sledovaných statistikách.



Nejvýrazněji se Patrik Bartošák zapsal do statistik dlouhodobé části v úspěšnosti zákroků. S úspěšností 93,5% skončil celkově druhý. Ovšem nejvýše postavený Tristan Jarry z Edmontonu Oilers Kings (93,6%) odchytal o 28 zápasů méně. Šlo na něj dohromady 625 střel, kdežto na Barošáka jich letělo takřka třikrát víc (1813).

V průměru inkasovaných branek (2,26) byl Bartošák celkově čtvrtý a díky pěti nulám sedmý v pořadí zápasů s čistým kontem.



Bez inkasovaného gólu vlétl český gólman i do play off. V prvním kole Red Deer vyřadili Prince Albert Raiders 4:0 na zápasy (3:0, 3:2, 3:1, 3:2). S Calgary, které bylo v dlouhodobé části o dvanáct bodů nad Rebely, mají větší problémy.

Bartošák už byl sice v sérii dvakrát vyhlášený za druhou hvězdu zápasu, ale zatím to jeho týmu stačilo na jediné vítězství. Pátý zápas, který už může rozhodnout o postupujícím, se hraje ve čtvrtek v Calgary.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud