Květoslav Šimek
5. ledna 2013 • 12:45

Strýček Bonk chválí synovce Bartošáka: Chytal výborně!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokej mají v krvi. Radek Bonk je mistrem světa z roku 1996, v zámořské NHL odehrál včetně duelů ve Stanley Cupu 1042 zápasů (206 gólů + 318 asistencí), s Třincem slavil před dvěma lety extraligový titul. Jeho synovec Patrik Bartošák září v zámořském týmu Red Deer Rebels a byl teď oporou české dvacítky na mistrovství světa v Ufě. Stále ještě devatenáctiletý brankář pomohl českému výběru k pátému místu. A strýček Bonk jej chválí: „Chytal výborně!“



V mládí mu Radek Bonk vozil výzbroj z Kanady, pomáhal v hokejovém růstu. A stále jej má pečlivě na očích. „Bohužel jsem neviděl zápas o páté místo se Švýcarskem,“ mrzelo Radka Bonka po pátečním extraligovém utkání se Zlínem (3:2).

„Nikde to v televizi nedávali… Ale i tak musím říct, že jsem byl s jeho výkony na mistrovství spokojený, chytal výborně celý turnaj.“

Patrik Bartošák odešel po sezoně 2010/11 z Vítkovic do zámoří. V zámořském týmu Red Deer Rebels (WHL) se okamžitě chytil, v bráně se mu dařilo. Zastavilo jej až zranění ramene, v prosinci musel na operaci.

I tak odchytal ve své premiérové zámořské sezoně 25 zápasů s průměrem 2,74 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,5%. Jednou slavil čisté konto, jednou i přihrál na gól.

A o 4 minuty později překonal českého brankáře znovu.Foto ČTK

Letos je Bartošák v Red Deer jasnou jedničkou. Před šampionátem měl na kontě 28 zápasů, (průměr 2,35, úspěšnost 93,1%). Na mistrovství světa sice začínal Matěj Machovský, ale Bartošák si postupně vybojoval místo jedničky.

Nezměnilo na tom nic ani střídání ve čtvrtfinále proti Americe (0:7). V zápase se Švýcarskem o páté místo se do brány opět vrátil.

„Proti Americe tam byly odražené puky, kluci mu moc nepomohli,“ říká Radek Bonk. „Furt se hrálo v oslabení, měl to těžké. Tušil jsem, že po třetím gólu asi přijde výměna, i když za žádný gól nemohl. Patrik chytal na šampionátu výborně, pochvala určitě bude.“

Američtí hokejisté se radují z jedné z branek do sítě českého výběrz
Američtí hokejisté se radují z jedné z branek do sítě českého výběrz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud