1. srpna 2013 • 19:42

Obránce Malíka zklamaly Vítkovice, odchází do Innsbrucku

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třech letech uzavřel štaci ve Vítkovicích a míří znovu do ciziny. Obránce Marek Malík (38) se dohodl na smlouvě s Innsbruckem a minimálně rok bude hrát v Rakousku. A nejen tam, neboť tamní tým TWK působí v mezinárodní lize EBEL. Takže vytáhlého beka uvidí i čeští diváci na stadionu ve Znojmě. Přesněji 28. září.



Malík vyrazí do Innsbrucku příští týden, ale jak sám říká, radši by hrál někde jinde. Doma za Vítkovice. Leč nebylo mu to dopřáno, v klubu neviděl zájem pokračovat ve spolupráci.

„Vracel jsem se do Česka s tím, že tady dohraju kariéru. Musel jsem však přehodnotit plány, protože to ve Vítkovicích nedopadlo. Jsem z toho smutný, zklamaný, rozpačitý i naštvaný. Vícero pocitů dohromady. Od Vítkovic jsem si představoval jednání na trochu jiné úrovni,“ posteskl si Malík pro iSport.cz.

Rakušané měli zprávy, že Malík nebude pokračovat v extralize, vycítili šanci a podnikli drtivý nájezd na služby beka, který v NHL a Stanley Cupu odehrál 756 zápasů.

„Innsbruck projevil obrovský zájem, jejich jednání mě skoro až nadchlo, udělalo to na mě skutečně velký dojem. Finanční stránka věci byla druhotná. A protože chci ještě jeden, dva roky určitě hrát hokej, nakonec jsem na to kývnul,“ poznamenal Malík.

Téměř dvoumetrový zadák odehrál za Vítkovice poslední tři úplné sezony, v ročníku 2010/11 se s týmem dostal až do finále, kde nestačili na Třinec. Celkem nastoupil do 167 utkání, zapsal si 67 bodů (9+58).



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud