9. února 2015 • 19:30

Sedni si, nevidíme! Průšvih s O2 Arenou i na MS? Kamera půjde do VIP

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nouzovými záběry z nejvyššího patra O2 Areny končil sobotní přenos utkání Česko - Rusko (4:3) v České televizi. Jakmile půl minuty před koncem diváci v hale povstali, záběr hlavní kamery ukazoval zezadu stojící fanoušky, na hokej nebylo vidět... Hrozí stejný trapas při mistrovství světa?



Stavba multifunkčního stadionu za mnoho miliard korun poměrně diletantským způsobem nepočítala se správným umístěním kamer pro sportovní přenosy. Výsledkem toho je, že především hokejový divák trpí.

Jakmile padne gól nebo dojde k tomu, že fanoušci vestoje skandují, jejich postavy zakryjí výhled a přenos je rázem devalvován na úroveň snímání okresního přeboru.

Česko-Rusko: Zaplněná O2 Aréna, sedm gólů i bitka
Video se připravuje ...

„To je pořád ten samý problém v O2 Areně. Je to špatně vyprojektované,“ tvrdí Robert Záruba, šéfkomentátor ČT. „Na rozdíl třeba od helsinské Hartwall Areny není v pražské hale vyvýšená plošina. Kamery jsou zapuštěné do tribuny a jakýkoli pohyb před nimi ruší diváky. Pozice kamery a úhel pohledu je nevyhovující. Největší hala u nás má nejhorší podmínky ke snímání hlavní kamerou,“ nechápe Záruba.

Pro MS se kamera přestěhuje do VIP

ČT s tím nic nenadělá, extraliga dál poběží odsud, stejně tak mezinárodní utkání. Vedení O2 Areny je neoblomné. Sobotní duel tak končil náhradními záběry z nejvyššího patra a z kamery umístěné za brankou na plexiskle. Kvalita obrazu tomu odpovídala.

Teď je otázkou, jaké záběry budou k vidění při mistrovství světa. Kdyby měly mít stejnou jakost, událost by skončila průšvihem a nespokojeností statisíců příznivců.

Do O2 arény dorazilo přes 16 tisíc diváků
Do O2 arény dorazilo přes 16 tisíc diváků

Podle mluvčí organizačního výboru proběhla jednání mezi zainteresovanými stranami tak, že hlavní kamera najde místo na lepší pozici. Takže stojící fanda nebude překážet záběru.

„Hlavní kamerová platforma poprvé v historii O2 Areny poputuje do klubového patra na druhém podlaží. Pohled ze dvou přítomných kamer tedy bude úplně jiný než dosud a mnohem čistší,“ říká Martina Kučerová, mluvčí organizačního výboru MS.

Televizní signál bude vyrábět Infront, partner IIHF. „Jednání s O2 Arenou vedl Petr Bříza, prováděly se prohlídky, testy. Počet lidí z televizního štábu musí být omezený,“ přibližuje Kučerová.

Takže, milý fanoušku, můžeš být zřejmě v klidu, zápasy šampionátu uvidíš od první do poslední vteřiny bez rušivých postav. Problémy zůstanou „jen“ extralize a dalším mezinárodním duelům. Najde se síla, která nechá vyhrát rozum a pustí i na všednější zápasy kamery do prostor pro VIP smetánku?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud