Květoslav Šimek
3. dubna 2015 • 14:54

Titul je i pro vás trenére! Mladí Oceláři bojovali za zesnulého kouče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojetí namixované s euforií. Třinečtí Oceláři vybojovali mistrovský titul v extralize staršího dorostu a brankář Jan Hlaváč na sebe okamžitě navlékal dres s číslem 1 a jmenovkou OCHMAN. Bývalý gólman Petr Ochman, který byl v sezoně 1986/87 asistentem u třineckého áčka a v poslední době pracoval jako trenér gólmanů v mládežnických kategoriích, se velké slávy nedočkal. Zemřel minulý týden v 67 letech.



Do Třince přišel Petr Ochman v roce 1973 z Opavy. Za Třinec odchytal šest sezon ve druhé národní lize, po kariéře pracoval i jako asistent trenéra u třineckého áčka. Až do letošního roku byl trenérem gólmanů všech mládežnických týmů. Titulu a rekordu Jana Hlaváče (v aktuálním play off držel sérii 347 minut (!) bez inkasovaného gólu) se nedočkal.

„Byla to pro nás tragédie. Hráli jsme pro něj a doufám, že to seshora viděl,“ říkal třinecký obránce Lukáš Doudera pro hokej.cz. Brankář Hlaváč ovšem zajistil, že alespoň symbolicky byl Petr Ochman přece jen s týmem. Na závěrečné focení vzal Hlaváč kromě Ochmanova dresu z týmu Old Boys Třinec i trenérovu fotku.

„Bylo toho dost, s čím jsme se museli v play off vyrovnávat,“ přitakal trenér René Mucha. „Nejdřív Petr, byla to pro nás pro všechny rána. A na klíčový zápas finále s Hradcem Králové jsme se museli narychlo stěhovat do nové haly, protože bouřka vyřadila trafo ve staré Werk Areně.“

V nové hale mladí Oceláři trénovali pouze jednou – večer před zápasem. „Úplné jiné odrazy od mantinelů a plexi, jiný led, jiná orientace,“ měl trenér Mucha před zápasem těžkou hlavu. „Hrajeme klíčový zápas sezony a ztrácíme výhodu domácího prostředí…“

Na druhou stranu, mladé Oceláře přišla na finálový duel podpořit spousta fanoušků. Hradec Králové vedl 1:0, ale Oceláři po gólech Lukáše Doudery, Kryštofa Stuchlíka a Eryka Sztwiertnii skóre otočili a vyhráli 3:1. Sérii získali 2:1 na zápasy (5:3, 0:3, 3:1).

„Kluci potvrdili, že tady byl obrovský týmový duch!“ děkoval hráčům trenér Mucha. Zlaté medaile třineckým mladíkům symbolicky předávali Jan Peterek a Radek Bonk, kteří byli u zlatého tažení Ocelářů v extraligové sezoně 2010/11.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud