Květoslav Šimek
24. března 2015 • 11:23

Pět zápasů s nulou! Brankář Hlaváč, fanoušek Quicka, je neprůstřelný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V play off nedostal gól už neuvěřitelných 337 minut! Pět zápasů v řadě za sebou plus takřka dvě třetiny. A třinecký brankář Jan Hlaváč (18 let) nemíní s unikátní sérií jen tak končit. Rád by ji natáhnul i ve finále RAKO extraligy staršího dorostu, kam už s Oceláři postoupil.



Sbírá nuly (5 v dlouhodobé části, 5 v play off), metá na ledě oslavné kotrmelce a po vítězných zápasech fotí se spoluhráči týmové selfie. Třinecký brankář Jan Hlaváč, obdivovatel Jonathana Quicka z Los Angeles, nedostal už pět zápasů v řadě za sebou gól. Naposledy puk ze sítě lovil v osmifinále s Litvínovem. To bylo 5. března. Pak bránu zavřel a Oceláři prolétli přes Litvínov (6:3, 4:1 a 3:0), Kladno (2:0 a 5:0) a Olomouc (3:0 a 3:0) do finále.

Nulu Hlaváč drží už 337 minut! Pro srovnání. Extraligový rekord má Vladimír Hudáček, jehož série neprůstřelnosti v sezoně 1999/2000 trvala 262 minut a 51 sekund.

„Šňůru chci natáhnout co nejvíce, nejlépe do posledního zápasu,“ usmíval se třinecký mladík v rozhovoru pro hokej.cz. „Je to nejdelší série, jakou jsem kdy měl. Jako ze snu! Kluci mi neuvěřitelně pomáhají, hrají každý zápas skvěle.“

Třinečtí mladíci drží v play off zaběhnutý rituál - po každém vítězném duelu fotí týmovou selfie Třinečtí mladíci drží v play off zaběhnutý rituál - po každém vítězném duelu fotí týmovou selfieFoto Lenka Rybaříková (www.hcocelari.cz)

Hlaváč chválí spoluhráče, nicméně v posledním semifinále v Olomouci musel o nulu tvrdě bojovat. Chytil dvě trestná střílení, první za nerozhodného stavu 0:0. Čelil devíti přesilovkám soupeře. Rozhodně si zachytal.

„Stoprocentně děkujeme brankáři, který odvedl obrovský kus práce,“ chválil jej i trenér René Mucha pro klubový web. „Když tým ubrání tolik oslabení, tak si zaslouží vyhrát.“

Třinečtí mladíci v play off zavedli zajímavý rituál. Po každém vítězství fotí uprostřed hřiště staré Werk Areny týmovou selfie. A nutno říct, že fotek už do světa poslali slušnou řádku. A brankář Hlaváč, který do Třince přišel před dvěma lety ze Zlína, pak s kolegou baví i fanoušky. Podobně jako Šimon Hrubec v áčku. Po výhře s Olomoucí například metal kotrmelce přes nastavenou kolegovu hokejku.

„V šatně je skvělá atmosféra,“ potvrdil Hlaváč pro hokej.cz. „Trenér mi třeba říkal – ještě, že prý nechytám na tréninku tak, jako v utkáních. Jinak by mi nedali žádný gól.“

Ve finále si může užít pikatní duel se Zlínem. Druhá semifinálová série Hradce Králové se Zlínem je nerozhodná 1:1 na zápasy (0:1, 5:1), rozhodující bitva se bude hrát ve středu v Hradci Králové. Finále začíná v sobotu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud