11. června 2015 • 11:45

Chomutov chystá trestní oznámení na otce Ptáčníka: Odmítáme lži

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub Piráti Chomutov podá trestní oznámení na Josefa Ptáčníka pro pomluvu. Reaguje tak na Ptáčníkovo vyjádření v Blesku, že jeho syn Josef nehrál v A-týmu, protože nezaplatil a musel proto do druholigového Klášterce.



"Budeme se bránit a podnikneme právní kroky, abychom se očistili. Naši právníci připravují trestní oznámení na pana Ptáčníka pro lživá nařčení. Zásadním způsobem to odmítáme," řekl statutární ředitel klubu Jaroslav Veverka mladší.

Ptáčník, který se vyjadřoval ke kauze údajné korupce týkající se Vladimíra Růžičky z doby působení v pražské Slavii, uvedl, že se s podobnými praktikami setkal i v dalších klubech a jmenoval Chomutov. "Moji kluci měli 50 bodů za sezonu. Jenže v Chomutově nedostali v áčku šanci a putovali do Klášterce, protože jsem prostě nezaplatil. Ale já ty peníze prostě neměl. A řeknu vám jedno - kdybych je měl, tak zaplatím. Člověk neměl moc na výběr," řekl Ptáčník Blesku (VÍCE ZDE>>>).

Jeho nyní třiadvacetiletý syn Josef nastoupil za Chomutov v sezoně 2010/11 v jednom zápase v první lize, v dalším ročníku putoval z juniorky do Klášterce. "V té době jsme měli v první lize dva týmy, dostal příležitost v Kadani, ale tým neudělal a šel do Klášterce. U nás v Chomutově máme systém, v kterém rozhoduje o tom, aby se hráč dostal do áčka, řada lidí, aby právě nedošlo k žádné diskriminaci," uvedl Veverka.

Ptáčníkův starší syn Josef působil po mateřském Vsetínu krátce i v Litvínově a pak zamířil do Chomutova. O dva roky mladší Martin šel také ze Vsetína do Litvínova a Chomutova, pak se vrátil do Vsetína. Následovalo angažmá ve Slavii, v ročníku 2013/14 hrál krátce v mezinárodní juniorské MHL za Orenburg.

Podle jejich otce jim hokej zkazil život. "Oni nechtějí peníze po rodičích hráčů, kteří jsou průměrní, ale po těch dobrých. Je totiž jasné, že rodič udělá všechno pro to, aby klukovi nezkazil slibně rozjetou kariéru. Kluci jsou bez vzdělání, prachy jsou pryč, život je v pr... A trenéři jsou za vodou. Kupují si kluby nebo staví golfová hřiště," uvedl Ptáčník, který se jako druhý po Miroslavu Palaščákovi ozval v Růžičkově kauze, aniž skrýval své jméno.

"Už delší dobu přemýšlím, že bych o mých zkušenostech napsal knížku. Hokej mým klukům zničil život. Pan Růžička třeba klukům zakazoval chodit do školy, aby mohli na tréninky. Nedostali příležitost se pořádně vzdělat," prohlásil Ptáčník.

Vrátil se k působení synů ve Slavii. "Rodiče se tam scházeli s trenéry a řešili sestavu už ve třetí nebo čtvrté třídě. Kvůli těmhle praktikám jsme ze Slavie odešli. Přitom majitel Barák byl z Pepy unešený. Martin zase táhl Hertla. Když kluci odešli, bylo nám vyhrožováno," prohlásil s tím, že se jedná i o další kluby. "Tohle se netýká jen Slavie! Moji kluci hráli po celé republice. A skoro všude je to stejný. Platit se musí i v reprezentaci. Je to šílený. Všude chtějí prachy."

Veverka zásadně odmítá jakékoli takové praktiky v Chomutově. "Je strašně jednoduché říci pomluvu a strašně těžké se proti ní bránit. My uděláme všechno pro to, abychom se takové lži bránili, jak se dá," dodal Veverka. Chomutov odmítá i korupční obvinění Růžičky, který nedávno podepsal s Piráty smlouvu na deset let na pozici trenéra prvního týmu a sportovního manažera.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud