11. července 2015 • 18:25

Holeček varuje Mrázka: Neměl jsi co ztratit, teď budeš obhajovat!

Autor: jab, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominik Hašek v Detroitu svou bohatou zámořskou kariéru končil, Petr Mrázek ji v okřídlem rudém dresu začíná. Klubová příslušnost by ale dle Jiřího Holečka neměla být jediným průsečíkem v osudech obou českých gólmanů. “Mrázek má na to, aby se stal novým Haškem,” nebojí se srovnání talentovaného mladíka s šestinásobným vítězem Vezina Trophy trojnásobný mistr světa.



Holeček měl v posledním týdnu napilno, v Pelhřimově v pátek vyvrcholil další ročník jeho brankářské školy. “Ten posun je úžasný, už po čtyřech dnech tréninku jsou na tom kluci mnohem lépe,” chválil účastníky kempu trojnásobný mistr světa, pro jehož rady vyrazilo na kemp 84 mladých gólmanů.

A poslední den na ně čekala lahůdka, setkání s Petrem Mrázkem, který se v play off prosadil na pozici prvního brankáře Detroitu. A ač v prvním kole Red Wings prohráli s Tampou 3:4 na zápasy, 23 letý gólman nezklamal.

"Jsem tu podruhé, skvělá akce, jsem rád, že jsem mohl mladým něco předat,” těšilo Mrázka, který byl speciálním hostem akademie a nejlepším brankářům předával poslední den ceny.

Holeček čeká od Mrázka velké věci

Holeček v průběhu domácího MS kritizoval výkony českých gólmanů Pavelce a Saláka. Mrázek na šampionátu nestartoval, podle Holečka by ale právě on měl být do budoucna jasnou reprezentační jedničkou.

"Našlápnuto má skvěle, ale je teprve na startu. Teď ho čeká klíčová sezona, doteď neměl co ztratit, teď už bude obhajovat, musí se na to připravit," varoval Holeček Mrázka, který v play off chytal za Detroit všechny zápasy, dalších 29 startů pak přidal v základní části.

V příštím ročníku NHL se ale souboj mezi Mrázkem a druhým brankářem Jimmy Howardem rozhoří nanova. Američan bude chtít ztracené pozice zpátky.

Holeček: Mrázek může být novým Haškem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud