29. prosince 2015 • 22:24

Kladenské legendy se ozvaly. Řešte problémy, vyzývají Jágra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest osobností kladenského hokeje vyjádřilo znepokojení z fungování klubu Rytíři Kladno, který sice vládne první lize, ale stále řeší problémy v zákulisí. Město, které je třicetiprocentním vlastníkem klubu, pozastavilo před několika měsíci kvůli nesrovnalostem ve fakturách hospodaření klubu dotace.



"Vyzýváme majoritního vlastníka kladenského hokeje, aby urychleně našel funkční model jeho fungování, bez porušování pravidel a s respektem vůči jeho hlavnímu sponzorovi a platným smluvním vztahům. V případě, že to bude nutné, jsme připraveni se na tomto řešení a jeho realizaci i aktivně podílet," napsali ve společném prohlášení bývalí hráči a trenéři František Kaberle starší, František Kaberle mladší, Otakar Vejvoda starší, Pavel Patera, Milan Nový a Václav Sýkora.

Sedmdesátiprocentní podíl v klubu má Jaromír Jágr mladší, útočník Floridy v NHL. "Jsme patrioti kladenského hokeje, v kterém jsme strávili mnoho let a kterému vděčíme za významné mezinárodní úspěchy na nejvyšší úrovni. Ve vší úctě ke kariéře Jaromíra Jágra mladšího nám není ani trochu lhostejná situace, do které se nyní kladenský hokej dostal," stojí dále v prohlášení.

Město Kladno mělo ročně přispět na provoz hokejového stadionu zhruba 15 miliony korun, dalších přibližně sedm milionů dává na mládež. V červnu však dotace pozastavilo a v září zastupitelé odsouhlasili provedení hloubkové kontroly v klubu. Ta se má uskutečnit nejdříve v lednu.

Kladenské legendy se setkaly s primátorem Milanem Volfem a prý se seznámily s podstatou problému. "Může mít zásadní dopad na mládežnické oddíly i na A tým. Seznámili jsme se s kompletními smlouvami, dotačními tituly a systémem financování kladenského hokeje od roku 2001 až do současnosti," uvedla šestice osobností.

"Je pro nás naprosto nepochopitelné, o čemž jsme se navíc na vlastní oči přesvědčili, proč dochází k jasnému porušování dotačních smluv, a to v řádech desítek milionů korun. Nechápeme, jak je možné porušit smlouvy s městem jako největším sponzorem hokeje."

Po zastavení dotace od města Jágr mladší dosud platil i veškeré energie potřebné pro provoz stadionu. V pondělí zástupci radnice oznámili, že by Kladno mělo opět platit provoz zimního stadionu. Záměr ještě musí 4. ledna schválit kladenští radní.

"Jsme rádi, že se město staví stále pozitivně k podpoře kladenského hokeje. Je však jasné, že není možné pokračovat v praxi minulých let. Nechceme hledat konkrétního viníka, chybou ale bylo, že kladenský hokej od roku 2011 řídil a řídí člověk, který mu nerozumí. Jeho jedinou kvalifikací je pouze úzké přátelství s rodinou Jágrů," uvedla jmenovaná šestice.

Při působení Jágra mladšího řídil klub v roli výkonného ředitele jeho dlouholetý kamarád a pomocník Václav Bartoš, který k 15. červenci loňského roku rezignoval.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud