11. ledna 2016 • 04:20

Masérův útok na sudího? Nehoda, brání se. Boleslav dává ruce pryč

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Masér hokejistů Mladé Boleslavi Martin Tondr létá v průšvihu. Jako hráč druholigového Jablonce měl podle svědků v sobotu brutálně napadnout rozhodčího při zápase v Táboře. Sudí Patrik Vokřál po zásahu do krku upadl do bezvědomí a zápas byl předčasně ukončen. Hokejista Jablonce se údajně brání, že šlo o nešťastnou náhodu. Sám ale do médií na doporučení extraligového klubu, jenž ho zaměstnává, mluvit nebude.



„Určitě je to nemilé. Došlo k tomu, že hráč, který patří Benátkám a hraje za Jablonec, měl incident při utkání v Táboře. Naše stanovisko je takové, že to s naším klubem nemá nic společného,“ řekl serveru iSport.cz GM Mladé Boleslavi Jan Tůma před nedělním domácím zápasem proti Hradci Králové. S Martinem Tondrem se osobně kvůli této nepříjemnosti sešel.

Incident týmového maséra Mladé Boleslavi se měl stát deset minut před koncem sobotního šlágru druhé ligy v Táboře. Martin Tondr, obránce Jablonce, zasáhl holí do krku hlavního rozhodčího, který zůstal bezvládně ležet na ledě. Na chvíli prý upadl do bezvědomí, z ledu byl odnesen na nosítkách a okamžitě převezen do táborské nemocnice. Zápas předčasně skončil za stavu 3:0 pro Tábor, Tondr od čárových rozhodčích dostal trest ve hře.

Verze, jak se to stalo, existují dvě. Žádnou z nich dosud nejde nijak potvrdit ani vyvrátit, video ze zápasu není dostupné. S první verzí přispěchali čároví rozhodčí i domácí hráči. Tondr měl podle nich sudího trefit úmyslně.

Za druhou verzí si stojí sám Tondr: Údajně se hájí tím, že šlo o nešťastnou náhodu a hůl mu vyletěla do krku sudího nešťastně při souboji s protihráčem. S postiženým rozhodčím je údajně v kontaktu, hned ráno mu sám zavolal a celá nepříjemnost ho mrzí. Mladoboleslavský klub si nicméně nepřeje, aby v tuto chvíli mluvil do médií, a staví se k jeho průšvihu spíše neutrálně. Prý se ho to netýká.

„Žádné oficiální informace k tomu nejsou. Údajně snad má existovat nějaký videozáznam té situace, ale pokud vím, nikdo ho ještě neviděl. Teda já ho neviděl,“ řekl Tůma. „On (masér Tondr) tvrdí, že to byl nezaviněný střet a asi není zatím v tuhle chvíli nic, co by to vyvrátilo nebo potvrdilo. Jsou jen názory na různých diskuzních fórech, a ty asi nemohou být rozhodující.“

Tondra na každý pád čeká jako hráče disciplinární řízení. Tůma si nemyslí, že by případný postih nějak omezil jeho působení v kabině extraligového klubu. „Došlo k tomu v utkání, kde byl jako hráč Jablonce. Nevidím v tom žádnou souvislost s jeho působením na pozici maséra v Mladé Boleslavi,“ řekl Tůma.

EXTRAliga: Ostřížek a Koreis promluvili o řádění šíleného maséra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud