15. srpna 2016 • 12:52

Daňo posílil trenérský tým Třince, bude pomáhat s výchovou talentů

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý excelentní útočník Jozef Daňo (47) se po patnácti letech vrací do Třince. V klubu, se kterým v letech 1998 a 1999 vybojoval stříbrnou a bronzovou medaili v extralize, bude pracovat jako asistent u staršího dorostu.



"Z rodinných důvodů jsem se přestěhoval do Bystřice. Chtěl jsem dělat něco užitečného, tak jsem se bavil s Honzou (Peterkem) o tom, že bych měl zájem trénovat a pomoct klukům v hokejovém růstu," vysvětloval Daňo pro klubový web.

Jozef Daňo v minulosti patřil ke klíčovým hráčům Ocelářů. Výrazně se podílel na medailích z roků 1998 a 1999. "Odehrál jsem tady šest let, což byla nejdelší doba, jakou jsem kdy strávil v jednom klubu. Město mi jednoduše přirostlo k srdci a jsem rád, že jsem znovu tady." Pracovat bude u staršího dorostu, připojí se k Vlastimilu Wojnarovi a Miroslavu Čečotkovi.

Trenérské zkušenosti už Daňo má. Po ukončení aktivní kariéry pracoval v Trenčíně pracoval jako asistent v dorostu i juniorce, jednu sezonu byl i manažerem klubu. A pochopitelně se výrazně podílel i na rozvoji talentu svého syna Marka, který hraje NHL za Winnipeg.

"Když Marko začínal ve starším dorostu, tak jsem tam šel tehdy trénovat," vzpomíná Daňo. "On za dva měsíce vystřelil do juniorky a potom na konci sezóny skončil u mužů. Nějaké rady jsem mu tehdy dával. Vždycky jsem mu hlavně zdůrazňoval, aby měl správný přístup k tréninku." To teď bude Daňo pochopitelně požadovat i od mladíků v Třinci.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud