30. prosince 2016 • 13:15

Mladíci Sparty berou na mezinárodním turnaji stříbro! Dominovali Lotyši

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Tipsport extraliga běží v plném proudu a pozadu nezůstávají ani ti nejmenší hokejisté. V pražských Holešovicích se od úterý do čtvrtka sešlo celkem deset týmů, složených z ročníků 2006 a mladší, aby odehráli mezinárodní turnaj O Vánoční puk Nadace HC Sparta Praha. Domácí mužstvo na něm v konkurenci slovenských, německých, běloruských a lotyšských celků obsadilo druhé místo. Druhý český zástupce z Chomutova skončil devátý.



Všech deset účastníků z pěti zemí se rozdělilo do dvou skupin. Tu první ovládl bez ztráty kytičky první tým Pardaugavy Riga, který soupeře drtil rozdílem třídy. V pěti zápasech nasbíral plný počet bodů a základní skupinu zakončil s výtečným skóre 65:4!

Sparta postupovala ze stejné skupiny jako druhý tým a po výhře nad Slovakia Lions si zajistila postup do finále, kde narazila právě na svého lotyšského soupeře ze základní skupiny. Celek z Rigy nakonec potvrdil svou dominanci a ve finále zvítězil 8:1.

"Riga byla na vyšší úrovni a zaslouženě vyhrála, takže mi nezbývá nic jiného, než jí pogratulovat k vítězství. Pro nás to znamená, že se musíme dále zlepšovat a pracovat na sobě. Posouvat se, abychom mohli třeba za rok, až k nám zase přijedou takto kvalitní soupeři, podat zase o něco lepší výkon," řekl trenér domácích David Štětina.

Na Spartě se odehrál turnaj O Vánoční puk Nadace HCS
Video se připravuje ...

Jeho tým se nakonec v konečném pořadí vměstnal mezi oba výběry Pardaugavy. Bramborovou mediali získali Slovakia Lions, páté místo obsadil Sdušor Minsk, který přemohl Slovan Bratislava. Německou bitvu o sedmou příčku ovládl Mannheim, jenž tak pod sebou nechal Eisbären. Devátý skončil Chomutov a poslední Dinamo Minsk.

Konečné umístění ovšem nebylo tím podstatným. Nejdůležitější byly cenné zkušenosti a konfrontace se zahraničními soupeři. Sparta tak navázala na další mládežnické turnaje, které se pod její hlavičkou pořádají.

"Turnaj byl velice vydařený. Odehrála se tady velice vyrovnaná utkání, což je právě pro děti v tomto věku důležité. Velmi dobrou práci odvedli organizátoři Pavel Geffert s Jardou Nedvědem a také je potřeba poděkovat partnerům turnaje v čele s naším Nadačním fondem. Myslím si, že turnaj se dětem i rodičům hodně líbil," uvedl hlavní trenér sparťanské 5. třídy, která domácí tým reprezentovala.

Pořadí turnaje
1. Pardaugava Riga I
2. HC Sparta Praha
3. Pardaugava Riga II
4. Slovakia Lions
5. Sdušor Minsk
6. Slovan Bratislava
7. Jungadler Mannheim
8. Eisbären Berlín
9. Piráti Chomutov
10. Dinamo Minsk

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud