30. ledna 2017 • 13:30

Průcha otevřeně: K doktorům už nepůjdu, hokej definitivně zabalím

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrý zápas absolvoval naposledy před necelými čtyřmi roky a žádný další už nepřidá. Hokejový útočník Petr Průcha v pořadu iSport TV Overtime prozradil, že už nepracuje na svém návratu do ledových arén. „Na základě mého zdravotního stavu si myslím, že hokej na profesionální úrovni už nikdy hrát nebudu a definitivně ho zabalím,“ prohlásil 34letý bývalý reprezentant, mistr světa z Vídně 2005.



Petr Průcha otevřeně přiznává, že doplatil na svůj osobitý herní styl, plný tvrdých osobních střetů. A nebojí se přiznat, že na předčasném odchodu ze scény si může také sám. Tím, že nedával na rady lékařů či fyzioterapeutů, kdy veškeré otřesy mozky „přecházel“.

Až mu jednou tělo řeklo STOP.

„Ačkoli se to hodně zlepšilo, jakýkoli náraz mi pořád zamotává hlavu a v hokeji se bez nárazů hrát nedá. Takže hokej je pro mě asi minulost. Mám to jako uzavřenou kapitolu,“ vykládá Průcha.

Poslední mač odehrál v dresu Petrohradu, během play off na jaře 2013, dál už to nešlo. Po fázi odpočinku a doufání, že se hlava umoudří, podstoupil mnoho detailních vyšetření. Ovšem bez potřebné odpovědi i progresu. A byť obdržel spoustu zajímavých nabídek k práci, všechny musel odmítat.

Průcha v pořadu Overtime: K doktorům už nepůjdu, hokej definitivně zabalím
Video se připravuje ...

To samé se týkalo návrhů od různých doktorů-specialistů. „Po dvou letech docházení na různá vyšetření jsem si řekl, že už doktory navštěvovat nebudu. Nikam to nevede a ještě to je těžké na psychiku chodit tam… Řekl jsem si, že si udělám pohodu, klid, buď se to srovná, nebo ne. Ale asi se to nesrovná nikdy, takže jsem usoudil, že s hokejem už to dohromady nepůjde,“ líčí hráč s pěti sezonami v NHL na kontě.

Co se dozvíte ve druhém díle rozhovoru?

- Proč a s kým tráví velkou část roku na Floridě
- Proč je tolik unešený ze současné NHL
- V čem český hokej konečně začal napodobovat svět
- Zda je finančně zajištěný do konce života

Průcha v pořadu Overtime: Floridu si užívám, zabezpečený jsem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud