15. listopadu 2019 • 04:30

SE SIMONOU: Hrubec a jeho dobročinný projekt. S kolegy pomáhají potřebným

Autor: iSport.cz, pv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokaždé, když je na ledě, tak pomáhá ostatním. Brankář čínského Kunlunu z KHL Šimon Hrubec za každý svůj zákrok posílá peníze na dobročinný projekt Saves help, který vymyslel. A není sám. Do akce se zapojilo hned několik kolegů gólmanů z NHL, KHL či extraligy. O vlastním projektu mluví v novém díle pořadu Se Simonou, který můžete sledovat na iSport.cz a každý čtvrtek večer také v magazínu Ice Time na O2 TV Sport.



Přemýšlel, jak pomoci jiným. „Znám spoustu lidí, kteří jsou svou prací přínosem pro ostatní. Což mně na hokeji chybělo. Je to věc, která mě baví, a ještě jsem za to placený. Hledal jsem v tom přidanou hodnotu,“ prozradil Hrubec a přišel s nápadem dát peníze na dobročinné účely za každý svůj zákrok v brance.

Připojili se k němu i další gólmani a po každém zákroku tak putuje na dobročinné účely desetikoruna. „Někteří brankáři dokonce dali za zákrok dvacetikorunu. Je vidět, že kluci rádi pomáhají,“ řekl brankář.

V nultém ročníku se tak vybralo skoro čtvrt milionu korun. V Kanadě se za tuto částku vyrobily saně pro parahokejisty. „Každý rok vybírám příběhy, a společně pak rozhodujeme, kam ty peníze pošleme,“ dodal Hrubec, kterému se sami ozývají brankáři, že se chtějí do projektu zapojit.

Magazín ICE TIME na O2 TV Sport! Hrubec představí Saves Help
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud