26. června 2020 • 10:25

Kopecký se pustil do Říhy: Vulgarity, ponižování... To jsem nezažil!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehrál více než 600 zápasů v NHL, získal dva Stanley Cupy. Celkem strávil bývalý slovenský útočník Tomáš Kopecký v zámoří 15 let, prošel si i kanadskou juniorkou, z níž teď vyplouvají znepokojující zprávy o rituálech, které se zvrhávaly až do nechutného zneužívání. Nic takového ale vicemistr světa z roku 2012 nezažil - nejhorší období kariéry ho prý potkalo pod českým koučem Milošem Říhou ve Slovanu Bratislava. „Ponižování jsem zažil až na sklonku kariéry,“ prozradil v rozhovoru pro sme.sk.



Hrál pod koučem Mikem Babcockem, který je považován za tyrana, ale ani to se prý nedá srovnat s  Milošem Říhou . „Slyšel jsem o něm od Branka Radivojeviče, kterého trénoval ve Spartaku Moskva. Říkal jsem si, že to nemůže být až tak hrozné,“ vzpomíná Kopecký v rozhovoru pro sme.sk na své rozhodování, jestli v roce 2016 kývnout na nabídku bratislavského Slovanu z KHL.

„Zažil jsem různé trenéry, ale tohle byl extrém,“ říká pak na rovinu. Nakonec odehrál za Slovan 15 zápasů a pak se poroučel… „To, jak se choval Miloš Říha k hráčům na střídačce, jsem nikdy před tím nezažil. Hrál jsem dlouhé roky v zámoří a pak i sezonu v Třinci. Aby ale někdo hráčům takhle vulgárně nadával během zápasu, to mě šokovalo,“ popisuje, jak ho přístup bývalého českého reprezentačního kouče zaskočil.

Ve finále Stanley Cupu 2010 měl Daniel Carcillo čsaté problémy se slovenským útočníkem Tomášem Kopeckým
Ve finále Stanley Cupu 2010 měl Daniel Carcillo čsaté problémy se slovenským útočníkem Tomášem Kopeckým

„Za mořem vám to dali najevo tak, že jste nehráli. Trenér vás na jedno nebo dvě střídání posadil a hned jste věděli, že jste udělali chybu. Ale takhle nadávat 35letým chlapům nebo mladíkům? Jak se pak má mladý hráč někam posunout, když se někdo na střídačce chová takhle,“ ptá se rozhořčeně Tomáš Kopecký.

V kanadských mládežnických soutěžích, které teď dva bývalí hokejisté žalují kvůli zneužívání, prý nic závadného neprožil. „Jen normální věci. Když jsme jezdili na výjezdy, bydleli jsme v pokojích se dvěma postelemi a přistýlkou. Pravidlem bylo, že mladí museli spát na přistýlce,“ vzpomíná. Ani na nováčkovské párty prý nebylo nic špatného. „Bylo to hlavně o alkoholu, žádné šikanování,“ má jasno.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud