Pavel Ryšavý
18. června 2022 • 21:05

Džungle v hlasování. Chameleon vyhrál, hokej se musel vrátit k papíru

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to hodně dlouhý den, večer se pak nejvíc usmíval Alois Hadamczik. Na začátku volební konference si kandidáti na prezidenta hokejového svazu ladili ještě svoje projevy. U Jiřího Šlégra vás upoutaly mohutné zlaté hodinky, které na ruce unese snad jen silák jeho formátu. Dominik Hašek jako první odhodil sako. Slušně sál obešel, s každým se pozdravil. Hadamczik se dostavil jako poslední. „Jaký bylo kafe?“ tázal se Hašek další pardubické ikony Vladimíra Martince, když ho potkal u stolu. „Zdravím Tě, dobrý, jako doma,“ usmál se legendární útočník a bývalý trenér. Napětí? Ne, vůbec. Mezi kandidáty nebylo znát.



Elán řídit svaz měli všichni, největší možná právě Dominátor, když před svým proslovem omylem z řečnického pultíku srazil těžkou lampu. Tak byl rozpumpovaný.

Po projevech se delegáti pár hodin dohadovali o svých problémech. Než došlo na samotnou volbu? Trvalo to zhruba šest hodin.

A pak začala pořádná divočina se staničkami, tedy hlasovacím zařízením. V kostce? Zmáčknete tlačítko kandidáta a hotovo. Na plátně uběhne minuta, vyskočí výsledky a není co řešit. Jenže tak snadné volby nebyly.

Zázračný přístroj selhal. Nepovedlo se několik testovacích pokusů, kdy delegáti měli ukázat, že všichni dovedou zmáčknout čudlík. Nedařilo se to, možná i staničky lehce stávkovaly.

Volební stanička - návod na použití pro delegáty
Volební stanička - návod na použití pro delegáty

Jdeme testovat! Když mělo 59 přítomných delegátů v rámci testu zvolit oblíbené zvíře, 52 ťuklo na chameleona. Volby vyhrál jasně. Že by to i něco vypovídalo o funkci nového bosse, kterou všichni vyžadují? „Všichni zmáčkněte možnost 1,“ zazněl pokyn při třetím testu zařízení. Jeden stejně zmáčknul trojku... Tohle hodně drhlo. Zkušební kolo proběhlo nakonec pětkrát. Takže? Akce!

Rozjela se časomíra, viděli jste jména kandidátů. Jedničku měl Jiří Šlégr, na stejné pozici se nacházel chamelon, tohle číslo delegáti zvládali zmáčknout. Jenže se začaly zvedat ruce, že aparát nefunguje.

Dominik Hašek, Jiří Šlégr, Otakar Černý i Bedřich Ščerban sledovali obrazovku, jak čas ubíhá. Alois Hadamczik se díval celou dobu na opačnou stranu.

Stop. Čas se zastavil na 25 sekundách a začaly se měnit nefunkční přístroje. Napětí stoupalo, vzhledem k problémům s přístroji taky hrozilo, že vše dopadne fraškou. Viceprezident svazu Aleš Pavlík navrhoval, jestli by nebylo lepší rozdat lístečky. Na časomíře stále svítilo 25 sekund. „Seberte hlasovací zařízení a rozdejte hlasovací lístky,“ zavelel hlavní muž konference Petr Bříza.

Takže? Všechno znovu a pěkně postaru. „Chlapi, aspoň se projdeme, ne?“ usmíval se jeden ze šéfů krajských svazů.

Kandidáti se spolu zatím fotili, nejlepší selfie nejspíš vyrobil Dominik Hašek. Když pak Bříza oznámil výsledky, že volby vyhrál už v 1. kole Hadamczik, sálem to zašumělo a zazněl potlesk. Začala nová éra. Jaká bude? Snad lepší než přístroje, které šéfa měly zvolit.

ONLINE PŘENOS - Volba šéfa českého hokeje
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Alois Hadamczik Alois Hadamczik Bedřich Ščerban Bedřich Ščerban Dominik Hašek Dominik Hašek Jiří Šlégr Jiří Šlégr Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Ondřej Kuchař, redaktor Sportu Otakar Černý Otakar Černý Pavel Ryšavý, redaktor Sportu Pavel Ryšavý, redaktor Sportu
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 6. 2022
20:54
18. 6. 2022
Pavel Ryšavý, redaktor Sportu

Alois Hadamczik poprvé v českém hokeji něco vyhrál. Volby. Čekalo se, že si to ve druhém kole rozdá s Jiřím Šlégrem, nakonec ho delegáti zvolili už v prvním. Napadlo by vás v zimě po olympiádě 2014, že se něco takového stane? Sotva. Jenže kvůli personální krizi a nedostatků schopných osobností dostal dvouletý mandát vést celé hnutí.

Změna v Českém hokeji. Jiný musí být i Hadamczik, záleží, jestli se posunul - čtěte BLOG Pavla Ryšavého >>>

Zprávy ze dne 18. 6. 2022
19:58
18. 6. 2022
Alois Hadamczik

Křeslo po Tomáši Královi obsadil jeho největší kritik. Prezidentem Českého hokeje se do roku 2024 stal bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik. „Nemám za sebou kamarády, kterým dám pozici. Přicházím pouze se svým jménem a chci, abych uspěl,“ hlásí šéf svazu. V pondělí mu bude 70 let, volby ovládl nečekaně už v prvním kole, kdy dostal na konferenci od delegátů 31 hlasů, což byla nejtěsnější možná většina. Celý rozhovor čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 18. 6. 2022
18:32
18. 6. 2022
Alois Hadamczik

„Jednat s vládou je určitě potřeba. Ale já chci pro kluby rychlé peníze, a ty budu hledat na svazu,“ prohlásil nový boss. S vládou pak chce jednat i o podpoře hokejového MS 2024.

Zprávy ze dne 18. 6. 2022
18:29
18. 6. 2022
Alois Hadamczik

Alois Hadamczik: „Chci vrátit delegátům důvěru, aby se za mě nemuseli stydět. Mám morální zásady a rozhodně neskončím tak, abych někomu nebral telefony. Já mám všechno v pořádku, žádné dluhy, pochybení.“

Zprávy ze dne 18. 6. 2022
18:28
18. 6. 2022
Alois Hadamczik

„Ten sport potřebuje tvrdou ruku. Na mojí pozici i všude jinde,“ prohlásil Alois Hadamczik na své první tiskové konferenci.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud