Pavel Ryšavý
18. června 2022 • 20:40

Změna v Českém hokeji. Jiný musí být i Hadamczik, záleží, jestli se posunul

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA PAVLA RYŠAVÉHO | Alois Hadamczik poprvé v českém hokeji něco vyhrál. Volby. Čekalo se, že si to ve druhém kole rozdá s Jiřím Šlégrem, nakonec ho delegáti zvolili už v prvním. Napadlo by vás v zimě po olympiádě 2014, že se něco takového stane? Sotva. Jenže kvůli personální krizi a nedostatků schopných osobností dostal dvouletý mandát vést celé hnutí.



Poslední dobou se vymezoval jako „anti Král“, jako silný oponent bývalého bosse. Zvolení Hadamczika se dá překládat i tak, že Český hokej si přál změnu. Jiří Šlégr, druhý favorit, znamenal spíš pokračování v Králem nastavené linii, patřil mezi jeho lidi ve výkonném výboru. Teď na svaz nejspíš dorazí audit a nikdo moc neví, co z něj vypadne.

Předně je nyní potřeba hokejové prostředí sjednotit, zastavit skandály, změnit ublíženou a někdy dost humpoláckou Královu rétoriku, nastavit lepší klima, postupně zvedat úroveň práce. Přejete si, aby to Alois Hadamczik zvládl. Ovšem i jeho volba, kdy si dříve v prostředí uměl zavázat lidi, jako to uměl Král, obracet své postoje podle potřeby, vzbuzuje otazníky.

Hokej čeká jiná etapa. Jestli lepší? Záleží i na tom, jestli se nový prezident posunul dál. Jako reprezentační trenér byl taky často podrážděný z kritiky, hledal nepřátele. Klíčové je, jestli se v 70 letech posunul. A tahle volba taky znamená, že se posílí vliv pardubického majitele Petra Dědka, který poslední dobou hodně hlasitě útočil na svaz a jeho praktiky.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud